En Sıcak Konular

İSRAİL'İN SİNSİ PLANI

18 Nisan 2009 17:51 tsi
İSRAİL'İN SİNSİ PLANI İngiliz The Times gazetesi, İsrail ordusunun, hükümetin onay vermesi halinde İran'a hava saldırısı düzenlemek için hazırlıklar yaptığı ileri sürdü.

İngiliz The Times gazetesi, İsrail ordusunun, hükümetin onay vermesi halinde İran'a hava saldırısı düzenlemek için hazırlıklar yaptığı ileri sürdü.

Milli Gazete'nin haberine göre,üst düzey bir İsrailli yetkili, The Times gazetesine, "İsrail, saldırı emri verildiğinde ordunun birkaç gün hatta birkaç saat içinde İran'a saldırabileceğini bilmek istiyor. Bu son için her düzeyde hazırlıklar yapılıyor. İran'a verilen mesaj, tehdidin sadece kelimelerde ibaret olmadığıdır." dedi. Yetkililer, İsrail'in birden fazla yeri vurması gerekebileceğine inanıyor. Vurulabilecek yerler arasında Natanz, Esfahan ve Arak bulunuyor. Bunun yanı sıra hareket halinde konvoyların da vurulabileceği kaydediliyor.

Gazete, İsrail'in bu sitelerden birine uzaklığının 870 mil olduğuna dikkat çekerek İsrail ordusunun F15 ve F16'lar ile çalışmalar yaptığını yazdı. Gazete, Tel Aviv'in 1981'de de Bağdat yakınlarındaki Osirak nükleer santralini yok ettiğini ve bunu herhangi bir zayiat vermeden 100 saniye içinde bitirdiğine dikkat çekti. İsrail istihbarat çevrelerinden bir yetkili, "İran'ı, elimizde bir güç olmadan tehdit edemeyiz. Varolan hareketlilik ve hazırlıklar, İsrail'in harekete geçmeye hazır olduğuna işaret ediyor." dedi. Aynı yetkili, İsrail'in böyle bir saldırıyı ABD'nin en azından zımni onayını almadan saldıramayacağına da dikkat çekti. ABD Başkanı Barack Obama, İran'a karşı daha ılımlı yaklaşmaya çalışıyor. İsrail'in İran'ı vurabilmesi için Ürdün ve Irak hava sahasından geçmesi gerekiyor. Irak'ta büyük bir Amerikan askeri varlığı bulunuyor.

Ulusal Güvenlik Çalışmaları Direktör Yardımcısı Ephraim Kam, The Times'a yaptığı açıklamada, ABD'nin böyle bir saldırıya onay vermesinin zor olduğunu belirtti. Kam, "ABD'deki savunma çevreleri, böyle bir saldırının başarılı olacağından emin değil. Ayrıca bu saldırı sadece İran'ın nükleer programının 2 ila 4 yıl arasında gecikmesine yol açar." diye konuştu. İsrail Savunma Bakanlığı'nda bir yetkili de, "İran'ın bir nükleer tehdit olmasına göz yummayacağımızı net bir şekilde söyledik. İsrail istihbaratına göre, İran iki yıl için atom bombasına sahip olacak. Bu bombaya sahip olduklarında iş işten geçmiş olacak. ABD'nin onayı olsun olmasın İsrail saldırmak zorunda kalacak." şeklinde konuştu.

The Times, İsrail'in yaptığı hazırlıklar arasında, Sudan'da yapılan saldırıyı da gösterdi. "İran ile Gizli Savaş" adlı kitabın yazarı Ronen Bergman, gazeteye yaptığı açıklamada, "İsrail'in uzun menzilli saldırısı için Sudan bir provaydı." dedi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/israil-in-sinsi-plani-122922.htm



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,224 µs