En Sıcak Konular

PKK'NIN GENÇLIK YAPILANMASINA OPERASYON

18 Nisan 2009 12:41 tsi
PKK'NIN GENÇLIK YAPILANMASINA OPERASYON Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı KCK'nın ardından şimdi de örgütün gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli operasyonda Türkiye genelinde 91 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı KCK'nın ardından şimdi de örgütün gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli operasyonda Türkiye genelinde 91 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla terör örgütü PKK'nın KCK kanadına yönelik operasyonun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla örgütün şehir merkezlerindeki gençlik yapılanması hedef alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmalar kapsamında terörle mücadele timleri, İstanbul, Ankara başta olmak üzere Antalya, Batman, İzmir, Mardin, Mersin'de eşzamanlı operasyon başlattı. PKK'nın Kürdistan Topluluklar Birliği'nin (KCK) şehir merkezlerindeki üst düzey yöneticilerine yönelik ilk darbenin ardından yine KCK'nın gençlik yapılanması olan 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'ne (YDGM) operasyon yapıldı.

Terör örgütünün gençlik yapılanmasını çökertmeye yönelik operasyonlarda şimdiye kadar İstanbul'da 31, İzmir'de 37, Ankara'da 8, Batman'da 15 kişi gözaltına alındı. Ankara'da gözaltına alınanlardan 2'sinin İstanbul'a gönderileceği öğrenildi. YDGM üyesi 91 kişinin şehir merkezlerinde örgütün gençlik yapılanması içinde bulundukları ve terör örgütünün talimatlarıyla şehirlerde araç yakma, molotof kokteyli atma, ateş yakma, otobüs taşlama, sopalı saldırı, olaylı Nevruz gösterileri, gece gösterileri gerçekleştirdikleri belirlendi. Şahısların ikametgahlarında yapılan aramalarda ise terör örgütüne ait çok sayıda döküman, cd ve kitap ele geçirildi.

Şehirlerden terör örgütüne eleman temin ediyorlardı

Terör örgütü, gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi adlı bu eylemci grupları, serhildan (başkaldırı) adını verdiği sivil itaatsizlik eylemlerini yapmakla görevlendirmişti. Örgütten aldıkları emirlerle, vatandaşa ve kamuya ait araba, bina, araç-gereçlere zarar veriyor, güvenlik güçlerine taşlı-sopalı saldırılar düzenliyorlardı.

Örgüt yanlısı eylemlerde çoğunlukla çocukları kullanan bu yapılanmanın sorumluları, çocukları güvenlik kuvvetlerinin karşısına çıkararak çocukların yaralanmasına hatta ölmesine yol açıyorlardı. Devlet aleyhine propaganda yapan gençlik yapılanmasının, kırsalda oluşturduğu çatışma ortamını şehirlere taşıyarak kaos çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor.  Ülkede isyan havası oluşturmak isteyen örgüt, devleti zor durumda bırakmayı, vatandaşları yıldırmayı, güvenlik güçlerinin terörle mücadele azmini kırmayı ve nihayetinde örgütsel taleplerini topluma dayatmayı amaçlıyor. Ayrıca Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi, terör örgütünün dağ kadrolarına kandırdıkları gençleri gönderdiği ifade ediliyor. Genç kızlar başta olmak üzere ailevi problemleri olan, şehir hayatına ayak uyduramamış işsiz bazı kişileri illegal eylemlere yönlendirdikten sonra fişlendiğini ileri sürerek örgütün kamplarına gönderdikleri ileri sürülüyor.

Araç kundaklama eylemleri...

Terör örgütü son dönemdeki eylemlerini araç kundaklamalar üzerine yoğunlaştırmıştı. 17 Ekim 2008'de Abdullah Öcalan'a cezaevinde işkence yapıldığı iddialarının gündeme gelmesiyle birlikte harekete geçen Yurtsever Demokratik Gençlik grupları, ülke çapında araç yakma eylemleri başlatmıştı. Özellikle İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi büyükşehirlerde araç kundaklayan Yurtsever Demokratik Gençlik örgütünün, araç yakma işinde en az 2'şer kişilik gruplar halinde çalıştıkları belirlendi. MOBESE kameralarına yakalanmamak için yüzlerini puşi ile örten eylemcilerden biri araçlara benzin döküyor, uygun bir vakti kollayan diğer eylemci ise araçları ateşe verip olay mahallinden hızla uzaklaşıyordu. Kundaklamaların, çok kısa sürede, farklı bölgelerde yapılması, faillerin bulunmasını zorlaştırıyordu. Birçok vatandaşın mağdur olmasına neden olan bu eylemcilerin büyük çoğunluğu, polisin sıkı takibi sonucu terör örgütüyle bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy gözaltında

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı çerçevesinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'ndaki DTP İl Başkanlığı binasına operasyon düzenledi. Aramalarda, 5 bilgisayar ile çok sayıda evrak ve dokümana el konuldu. DTP İl Başkanı Halil Aksoy da gözaltına alındı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/sehir-eskiyalari-huzur-bozuyordu-122858.htm



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,871 µs