En Sıcak Konular

BU GÖZALTILARIN ÖLÇÜSÜ NE?

15 Nisan 2009 21:59 tsi
BU GÖZALTILARIN ÖLÇÜSÜ NE? Milli Gazete yazarı Afet Ilgaz,"Ergenokon" soruşturmasındaki tutarsızlığa ışık tutuyor ve soruyor:"Bu insanların ne için gözaltına alındığına dair belli bir ölçüsü var mı iktidarın"?

Bu insanların ne için gözaltına alındığına dair belli bir ölçüsü var mı iktidarın?

"Avrasya, Avrupa ve ABD arasında dengeleri koruyucu bir politika izlemeliyiz" diyen emekli askerleri aldı. Bunların, Türkiye'yi, AB ve ABD'den yani Batı dünyasından koparacaklarına dair kuşkulara dayalı gözaltılar olduğunu İhsan Dağı, Zaman'da yazmıştı.

Bu bir ölçüyse eğer, şu son rektörler ve profesörlerin gözaltına alınma ölçüsü burda geçerli değil. Atatürkçü dernekler, çağdaş yaşam dernekleri... Bunların Batıya düşman dernekler olduğunu hiç sanmıyorum. Hayat tarzlarıyla Batılıdırlar. Batılı olmak onlar için tek ölçü değilse de daha eğitimli, modern, "uygar" görünümlüdürler.

Türkan Saylan'ın Cumhuriyet mitinglerinden birinde, İzmir'de konuşturulmadığını herkes duymuştu. Bunun sebebi de "Ne Darbe ne Şeriat sloganındaki "darbe"yi bilmem ama "Şeriat" kelimesinin miting düzenleyicileri tarafından uygun bulunmadığını o zaman yapılan TV konuşmalarından hatırlıyorum. Bunu ben de eleştiri olarak yazmıştım. Bazı ulusalcıların "şeriat"ı karıştırmanın, halkın tepkisini çekeceğinden söz ederek, bu sloganın iyi bir slogan olmadığını söylediklerini hatırlıyorum.

Şimdi tekrar bakalım. Ölçü nedir? Adalet, hukuk ölçü demek anlamına gelmiyor mu? Adaleti temsil eden kadın figürünün elindeki terazi buna işaret etmiyor mu? O halde "ölçü" üzerinde ısrarla durmak lazım.

Avrasyacılık mı? Avrasyacılık denilince aklıma Merkel geldi. Merkel de Avrasyayla flört ediyor bugünlerde. Dünya, yeni dengeler arıyor. Kapitalist dünya bile.

Ölçü laiklik ve çağdaşlık mı? Yani bunları benimseyen dernekler suçlu mu sayılacaklar? AKP'li ve dindar birçok kişinin çağdaşlığa ve lâikliğe eğilim duyduğu ve bunun baştaki liderleri tarafından da teyit edildiği bir dönemde, hem de!

Ölçü, yoksa, "Atatürkçülük"le mi ilgili.

Gelelim Erol Manisalı Hoca'ya. Kendisini taa, Çiller zamanından beri takib ederim. Gümrük Birliği'ne girmememiz için o zamanlar çok uğraştı. Hatta bir tv konuşmasında "mideme ağrılar girdi" dediğini bile hatırlıyorum.

Türkiye'nin bağımsızlığı ve Türkiye'ye batıdan gelen zararları önlemek için çırpınan bir bilim adamıdır. O şimdi neden gözaltına alındı? Ölçü ne? Kıbrıs'ta yeni açılan Amerikan üssünü kimse dile getirmiyor da o dile getirdi diye mi? Geçenlerde bir TV konuşmasında gülerek böyle söylemişti.

Bu işin Obama'nın Türkiye ziyaretinin ardından ve Azeri-Türkiye gerginliğinin dorukta olduğu bir zamana denk gelmesi bir tesadüf mü?

Afet Ilgaz

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/makale/bu-gozaltilarin-olcusu-ne-122472.htm



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,360 µs