En Sıcak Konular

BAYDAEMİR: ''ARKADAŞLARIMIZ DERHAL BIRAKILMALI''

15 Nisan 2009 21:35 tsi
BAYDAEMİR: ''ARKADAŞLARIMIZ DERHAL BIRAKILMALI'' Operasyonu protesto etmek amacıyla bir grup DTP'li Diyarbakır Turgut Özal Bulvarı'ndaki parti il başkanlığı önünde toplandı.

Operasyonu protesto etmek amacıyla bir grup DTP'li Diyarbakır Turgut Özal Bulvarı'ndaki parti il başkanlığı önünde toplandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında terör örgütüne yönelik 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanlarla ilgili olarak, "Arkadaşlarımız derhal bırakılmalı" dedi.

Operasyonu protesto etmek amacıyla bir grup DTP'li Diyarbakır Turgut Özal Bulvarı'ndaki parti il başkanlığı önünde toplandı. Daha sonra DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, merkez ilçe belediye başkanları ve DTP'li yöneticiler kolkola girerek grup ile birlikte Batıkent mevkisine kadar yürüdü.

Burada kalabalığa hitap eden Diyarbakır Büyükşehir Osman Baydemir, halkın kendilerine sahip çıktığını savunarak, "Bize sahip çıkmanız bizi gözaltına alanlara öğüt olsun" dedi.

Baydemir, bugün barış için bir fırsatın doğduğunu ve barış umudunun başka bahara kalmaması gerektiğini savunarak, özetle şöyle dedi:"Kürtler barış ve kardeşlik elini Ankara'ya uzattı. Gelin bu eli tutun. Bu barış umudu başka bahara kalmasın. Seçimde Kürtler tercihini net olarak ortaya koydu. Haklarımla eşit ve hür yaşamak istiyoruz dediler. Geçen gün tek taraflı ateşkes ilan edildi. Hemen ardından Şanlıurfa'da 2 gencimiz öldürüldü.

Bir yurttaş olarak sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'na çağrım var. Samimiyseniz askerin, polisin ölmesini istemiyorsanız, biz de hiç kimsenin yaşamını yitirmesini istemiyoruz. Siyasetimiz yaşa ve yaşat siyasetidir.

Gözaltına alınanlar sadece arkadaşlarımız değil barış ortamının kendisidir. Bu saçmalığa bir an önce son verilmesini bekliyoruz. Arkadaşlarımız derhal bırakılmalı." Konuşmaların ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/baydemir-arkadaslarimiz-derhal-birakilmali-122563.htm



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,154 µs