En Sıcak Konular

KARAYILAN OPERASYONU

15 Nisan 2009 19:37 tsi
KARAYILAN OPERASYONU Eli kanlı terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın talimatıyla hareket eden 'Koma Civaken Kurdistan'ın (KCK) Türkiye yapılanmasına büyük darbe vuruldu.

Eli kanlı terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın talimatıyla hareket eden 'Koma Civaken Kurdistan'ın (KCK) Türkiye yapılanmasına büyük darbe vuruldu. 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda 3 DTP Genel Başkan Yardımcısı ile birlikte çoğunluğu parti yöneticisi 50 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre,Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın talimatları ile hareket eden “KCK” (Koma Civaken Kurdistan) ve “Türkiye Meclisi” adlı yasadışı yapılanlamalara karşı Türkiye genelinde operasyon gerçekleştirildi. 12 ilde düzenlenen operasyonda 3 DTP Genel Başkan Yardımcısı ile birlikte 50 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA BAŞLADI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla “terör örgütünün şehirdeki uzantılarına yönelik olarak Diyarbakır merkezli büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon, Aydın, İstanbul, Gaziantep, Adana, Ankara, Kahramanmaraş, Mersin, Elazığ, Hakkari, Van ve Tunceli'de eşzamanlı baskınlarla desteklendi.

GÜN TV'YE BASKIN

Operasyon kapsamında DTP genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Seracettin Irmak gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki GAP Belediyeler Birliği, Batman Belediyesi Konukevi ve Gün TV'de de arama yapıldı. Gün TV'nin bilgisayar harddisklerine el konuldu, Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Birsin gözaltına alındı.

YÖNETİCİLER AĞIRLIKTA

GAP Belediyeler Birliği yöneticileri Aslan Özdemir, Roza Erdede, Musa Farısoğulları, DTP danışmanlarından Nadir Yıldırım, DTP Diyarbakır yöneticisi Celal Yoldaş ve DTP İl Başkan Vekili Mehmet Akın, DTP'li Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli, DTP MYK Üyesi Mazlum Tekdal ve Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Senanik Öner de gözaltına alındı.

DANIŞMAN GÖZALTINDA

GAP Belediyeler Birliği Konukevi'ndeki aramada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in danışmanı Ahmet Zirek gözaltına alınırken, bazı evraka el konuldu. Operasyon kapsamında Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Alican Ünlü de gözaltına alındı.

Gaziantep'te ise bir yıldır izlenen itirafçı H.Ü'nün evinde arama yapıldı. Arama sırasında, terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda belge ele geçirildi.


Birbuçuk yıl takip edildiler

PKK'nın şehir merkezlerinde faaliyet yürüten sivil kadrolarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran terörle mücadele polisleri 1,5 yıllık titiz bir çalışmanın eseri olarak 12 ilde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun gerçekleştirilmesi konusunda zamanlamaya özen gösteren güvenlik güçleri, yerel seçimlerin şaibe altına girmemesi amacıyla operasyonu seçim sonrasına erteledi. Operasyon KCK'nın şehir merkezlerinde yasadışı faaliyetlerde bulunan, halkı provoke eden, kaos ortamı yaratmak isteyen kadrolarına karşı gerçekleştirildi.

Seçime bağladı

Türk polisinin 13 ilde düzenlediği operasyonlar devam ederken DTP Genel Merkezi'nde bir kriz masası oluşturuldu. DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna'nın da katılımıyla parti yönetimi olağanüstü toplandı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, operasyonlara sert tepki gösterdi ve 'Bu operasyon seçim sonuçlarına hükümetin tahammülsüzlüğünün göstergesidir” dedi. Türk, operasyon ve gözaltıların derhal son bulmasını isteyerek, “Türkiye'nin gerçek gündemiyle yüzleşmesi gereken bir dönemden geçiyoruz Türkiye'nin artık boşa kaybedecek zamanı ve enerjisi yoktur. Hızlı bir değişim süreci başlamalıdır” şeklinde konuştu. DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna da operasyonu siyasi olarak değerlendirdi. Bunun sonucunun da siyasi olacağını savunan Ayna, DTP'nin baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.

Yeni şer odağı: KCK

Terör örgütü PKK tarafından kurulan “Koma Civaken Kurdistan”ın (KCK) başkanlığını eli kanlı teröristlerden Murat Karayılan yürütüyor. KCK'nın, PKK adına ülke genelinde yapılan illegal aktiviteleri kontrol ettiği iddia edildi. Kuzey Irak'taki örgüt kamplarından emir alan bu örgüt, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve teşvik etmek için molotoflu saldırılar gibi eylemci gruplar oluşturmakla görevlendirildi.

Kendi meclislerini, karar organlarını, mahkemelerini kurmaya çalışan KCK'nın, örgüte karşı hareket edenleri de kendi usullerince cezalandırdığı belirtildi.

KCK Başkanı Murat Karayılan'ın talimatlarıyla hareket eden militanların, yurtdışındaki ve özellikle Avrupa'daki PKK sempatizanlarıyla bağlantılı olarak uyuşturucu ticareti yaptıkları ve halktan “bağış” diyerek zorla para topladıkları, elde ettikleri gelirleri PKK'ya aktardıkları, dağlardaki teröristlerin ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edildi. PKK'nın “Kürdistan Demokratik Toplum Konfederalizmi-KCK” olarak adlandırdığı bir devlet sistemini Türkiye'de kurmaya çalışan KCK militanları, halkı isyana teşvik ederek milleti bölmeye ve yasama, yürütme, yargı birimleri olan kendi kontrollerindeki bir devlet düzenini şekillendirmeye gayret ettikleri belirlendi.

İşte operasyona takılan DTP'liler

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Koma Civaken Kurdistan (KCK) operasyonunda çoğunluğu DTP'li yönetici yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. İşte gözaltına alınan bazı isimler:


DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek

DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun

DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak

Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli

Terör örgütü elebaşısı Apo'nun avukatı Seracettin Irmak

Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Halil Ünlü

Diyarbakır Belediye Başkanı Danışmanı Ahmet Zirek

DTP Diyarbakır il yöneticisi Celal Yoldaş

DTP Diyarbakır il yöneticisi Mehmet Akın

DTP eski il yöneticisi Musa Farisoğulları

DTP yöneticisi Engin Kutay

Kemal Aktaş

GAP Belediyeler Birliği'nden Arslan Özdemir

Roze Erdede

Gün TV Yayın Yönetmeni Ahmet Birsin

DEHAP eski Genel Başkanı Mehmet Abbasoğlu

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Senanik Önen

DTP Gaziantep il yöneticisi Hasan Üner

Yüksekova Belediye Meclis Üyesi Zübeyde Çoğaç

8 kişilik birim oluşturulmuş

PKK'nın Türkiye genelinde eylemleri planlayıp yönlendirmesi amacıyla yaklaşık 2 yıl önce 'Türkiye Koordinasyon Birimi' adı altında 8 kişiden oluşan bir grup oluşturduğu ve bu yapılanmanın Murat Karayılan'ın başında olduğu “Koma Civaken Kurdistan”dan (KCK) talimat alarak çalıştığı belirlendi.

Kaynak: Yeni Şafak,http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=15.04.2009&c=1&i=180849

 


 



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,365 µs