En Sıcak Konular

KKTC'DE ''ERGENEKON'' TARTIŞMASI KIZIŞIYOR

12 Nisan 2009 22:27 tsi
KKTC'DE ''ERGENEKON'' TARTIŞMASI KIZIŞIYOR KKTC’de ana muhalefet, Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya atılan iddialara dayanarak açıklamalarda bulunan Başbakan Soyer’e bir mektup göndererek, beyanlarını geri alıp özür dilemesini, aksi takdirde yasal yollara başvuracağı bildirdi.

KKTC’de ana muhalefet UBP, Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya atılan iddialara dayanarak açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Soyer’e bir mektup göndererek, beyanlarını geri alıp özür dilemesini, aksi takdirde yasal yollara başvuracağını bildirdi.

SOYER: SEÇİMDEN SONRA GÖRÜRÜZ

Muhalefetin tepkisine cevap veren KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer de, “Etsin bakalım, hiç gecikmesin. 19 Nisan’dan sonra hem Meclis, hem savcılık, hem de mahkemede görelim ne olacağını” ifadesini kullandı.

KKTC’de Ergenekon tartışması kızışıyor

KKTC’de ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP), Ergenekon soruşturması çerçevesinde ortaya atılan iddialara dayanarak açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’e bir mektup göndererek, ‘’UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu ile ilgili beyanlarını geri çekip özür dilemeye’’ çağırdı.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Avukat Aygün Doratlı imzasıyla Başbakan Soyer’e gönderilen mektupta, ‘’Bugünden itibaren bu mesnetsiz ve hakkaniyet ölçülerini aşan kasti beyanlarınızı geri çekmez ve Derviş Eroğlu’ndan yine basın yoluyla özür dilemezseniz sizin ve beyanlarınıza yer veren basın-yayın organları aleyhine yasal yola başvurmak zorunda kalacağız’’ ifadelerine yer verildi.

Basına da dağıtılan mektupta, ‘’Ergenekon soruşturması adı altında yapılan soruşturmada ve halen dosyalanmayan bir iddianamede yer alan bazı iddiaların doğrulukları kanıtlanmış gibi yansıtıldığı’’ belirtilerek, ‘’Ergenekon iddianamesinde yer aldığı iddia edilen ve bir iddiadan ibaret olduğu gibi delil niteliği bile olmayan iddiaları basın yayın organları vasıtasıyla gündeme taşıyarak UBP Başkanı Derviş Eroğlu’nu suçlamanız kabul edilemez’’ denildi.

‘’Eroğlu’na isnat edilmiş suç varmış gibi yalan, yanlış ve doğruluğu oldukça kuşkulu bazı iddialar gündeme getirilerek, tamamen seçim döneminde siyasî çıkar sağlama amacıyla açıklamalar yapılıyor’’ ifadesine yer verilen mektupta, ‘’Çağdaş hakkaniyet ve makuliyet ölçüleri aşılarak, kanunlarda ‘hakaret ve sövme’ olarak tabir edilen suçun işlendiği’’ savunuldu.

Konuyla ilgili yayınların, ‘’kamuoyunu seçim döneminde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lehine etkileme ve Derviş Eroğlu ile UBP’ye zarar vermeyi amaçladığı’’ da iddia edilen mektupta, şöyle denildi: ‘’Bir Başbakan olarak, aldığınız bir duyumu ilgili resmî mercilerden soruşturulmasını talep etmek en tabiî hakkınız olmakla ve bunu da yapmış olmanızla birlikte, bunu yapmazdan önce ve sonra televizyon programlarınızda veya basına demeç vermek suretiyle yayına tabi tutmanız hukuk sistemimiz ve bilhassa Anayasamızın düşünce, söz ve anlatım özgürlüğüyle ispat hakkı ilkelerinde öngörülen sınırları aşarak suç işlemekte olduğunuz aşikârdır.’’

SOYER: 19 NİSAN’DAN SONRA GÖRELİM

KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer de CTP’nin, 19 Nisan genel seçimleri öncesinde Lefkoşa İnönü Meydanı’nda ‘’Yeşil Yol’’ mitingde yaptığı konuşmada, kısa süre önce hükümetin basın özgürlüğüyle ilgili eleştirilere uğradığını anlattı. Soyer, ‘’1998’de seçimlere yapılan müdahaleler ve Ergenekon örgütü bağlantılarının ortaya çıkmasıyla basın özgürlüğünü savunan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Derviş Eroğlu’nun, ‘’Bunu yayınlayanları dâvâ edeceğim’’ diye açıklama yaptığını kaydetti. UBP Genel Başkanı Eroğlu’nun kendisini de dâvâ etmeye hazırlandığına dikkat çeken Soyer, ‘’Etsin bakalım, hiç gecikmesin. 19 Nisan’dan sonra hem Meclis hem savcılık hem de mahkemede görelim ne olacağını’’ ifadesini kullandı. Bazı çevrelerin halka, ‘’ayağınızı denk alın gününüzü gösteririz’’ diye tehditler savurduğunu savunan Soyer, ‘’Biz, sizin feriştahınız çift kanatla üzerimizde uçarken bile yılmadık. Şimdi özgürlük şerbetini içtikten sonra hiç korkmayız’’ dedi. Halkı tehditler karşısında soğukkanlılığını korumaya da dâvet eden Soyer, ‘’Farklılıklar tartışılır. İnsanlarımız tüm farklarıyla birer değerdir ve demokrasimizi yaratır. Siyasal farklar kin getirmemeli. Fikirlerimizi yarıştıracak ve hep birlikte ileriye gideceğiz. Çünkü durmak yok’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,403 µs