En Sıcak Konular

GELDİĞİ GİBİ GİDEBİLİR

12 Nisan 2009 20:09 tsi
GELDİĞİ GİBİ GİDEBİLİR Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin istifası talebiyle sokaklara dökülen muhalefetin gösterileri aralıksız sürüyor.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin istifası talebiyle sokaklara dökülen muhalefetin gösterileri aralıksız sürüyor.
 
Gürcistan’da 2003 yılında yoğun kitlesel gösterilerle gerçekleşen Gül Devrimi ile işbaşına gelen Mihail Saakaşvili’nin suyu ısınıyor! Gürcistan Cumhurşkanı’nın geldiği gibi gitmesi ciddi bir ihtimal olarak öne çıkıyor. Göstericiler, önceki akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı ofisine ve devlet televizyonu binasına yaptıkları kitlesel yürüyüşten sonra dağıldı, ancak bir grup yeniden Parlamento binasının önünde toplandı ve caddeyi trafiğe kapalı tutmaya devam etti.

Gandi’vari protesto

Muhalefetin Saakaşvili’ye istifa etmesi için tanıdığı 24 saatlik sürenin önceki gün akşam saatlerinde dolmasının ardından destekçilerine kentin ana caddelerini kapatarak ‘sivil itaatsizlik’ çağrısı yapan liderler, dün akşam yeniden Parlamento önünde kalabalığa seslendi. Sivil itaatsizlik yöntemi, Hindistan’ın kurucu lideri Gandi’nin protesto tarzı olarak da biliniyor.

AB devreye girdi

AB’nin Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Peter Semneby’nin muhalefet temsilcileriyle görüşerek, AB’nin, hükümetle muhalefet arasında arabuluculuk yapma teklifini ilettiği bildirildi. Semneby’nin önceki gece geç saatlerde, aralarında Irakli Alasania, Kakha Kukava, Salome Zurabişvili ve Eka Bekalia’nın olduğu bazı muhalefet liderleriyle bir araya geldiği kaydedildi. Öte yandan, Gürcistan Birliği lideri ve ülkenin eski BM temsilcisi Irakli Alasania, önceki gece düzenlediği basın toplantısında, 9 destekçilerinin ‘hükümet güçlerinin saldırısına uğradığını’ söyledi. Alasania, farklı bölgelerde “dövülen” göstericilerden birinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.  Görev süresi 2013 yılında dolacak olan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, önceki gün kesin bir şekilde istifa etmeyeceğini söylemiş, göstericilere “ülke demokrasisinin aldığı yolu dünyaya gösterdikleri için” teşekkür etmişti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9003287&tarih=2009-04-12


 



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,841 µs