En Sıcak Konular

MİLLİ GÖRÜŞ MÜZESİ

12 Nisan 2009 16:08 tsi
MİLLİ GÖRÜŞ MÜZESİ Erbakan'ın grubunun en yaşlısı 83, en genci ise 68 yaşında...

Üçüncü kez siyasi yasaktan kurtulan ve aktif siyasete dönen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, üstüste iki gün basın toplantısı düzenledi. Önceki gün siyasi yasağının kalkmasına ilişkin mahkeme kararını basına dağıtan Erbakan, dün de İran’a gitti. Erbakan, hareketinden saatler önce bir basın toplantısı düzenleyerek İran seyahati hakkında bilgi verdi. Erbakan basın toplantısında kendisine eşlik edenlerin yaşlarının toplamıyla adeta “Milli Görüş” müzesi görüntüsü verdi. Erbakan, dün İlci Residence Otel’de basın toplantısı düzenledi. SP (Saadet Partisi) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, önceki gün olduğu gibi dün de Erbakan’ın basın toplantısına katılmadı. Buna karşılık, Erbakan’ın basın toplantısına Milli Görüş hareketinin “akil adamları” olarak nitelendirilen ve “aksaçlılar” denilen isimler katıldı. Kurtulmuş’un genel başkan seçildiği son kongrede genel başkan yardımcılıklarına seçilen Şevket Kazan ve Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ın basın toplantısında parti yönetimini temsil etti. Genel başkanlık görevini Kurtulmuş’a devrettikten sonra Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Recai Kutan ise Erbakan’ın hemen sağına oturdu. Kutan’ın yanında Şevket Kazan, onun da yanında Refah Partisi’nin genel başkanlığını yapan Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Tekdal yer aldı. Erbakan’ın sol tarafında ise eski bakanlardan Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk oturdu. Asiltürk’ün yanında ise yine Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yasin Hatipoğlu, onun da yanında Karamollaoğlu yer aldı.

’Hasta yatağımızdan kalktık’

Dün gece İran’a uçan Erbakan, yaptığı basın toplantısında ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Erbakan, İran Dini Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı ve Tahran Cuma Namazı İmamı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad ve İran Parlamentosu iktidar partisi başkanı Ayetullah Kharazi’nin daveti üzerine bu ülkeye gideceğini söyledi.

Erbakan gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erbakan, “sağlık durumunun seyahate çıkmasına engel olup olmadığının” sorulması üzerine, “2 tane sağlık yardımcımızda bizimle geliyor. Bütün gücümüzle hasta yatağımızdan kalkıp... Sürünerek gitseniz, gitmemiz gerek. Bizim bavullarımız ilaçlarla dolu. Birçok teferruat sağlıkla ilgili alındı. İnşallah Allah bir hafta dayanmamıza yardım eder” dedi. “Açıklamalarınızın Türkiye Cumhuriyeti hükümetini bağlayacak mı? Seyahati hangi sıfatla yapıyorsunuz?” sorusu üzerine, Erbakan, “açıklamaların eski bir başbakan, deneyimli bir insan olarak şahsı adına yaptığını, Türkiye Cumhuriyeti bağlamak gibi bir kastı bulunmadığını” söyledi.

Ahmet Tekdal (78)

Tekdal’ın ismi kamuoyunun gündemine, Refah Partisi’nin kuruluşu ile gündeme geldi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra sivil yönetime geçilirken siyasi partilerin kurucularını veto eden askeri yönetim, RP’nin kurucu genel başkanını da veto edince bu görevi Ahmet Tekdal üstlendi. Tekdal, 1987’de referandumla Erbakan’ın siyasi yasağı kalkıncaya kadar emanetçi olarak görev yaptı.

Şevket Kazan (76)

70’li yılların başından itibaren Erbakan’ın çok yakınında yer aldı. Kazan 26 Ocak 1974 ile 17 Kasım 1974 arasındaki CHP-MSP koalisyonu ile kurulan 1. Ecevit hükümetinde Adalet Bakanı, milliyetçi cephe koalisyonu olarak bilinen 4. Demirel hükümetinde Çalışma Bakanı, 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 arasındaki Erbakan hükümetinde de Adalet Bakanı olarak görev yaptı.

Recai Kutan (79)

1977’de MSP’de milletvekili oldu. 21 Temmuz 1977 ile 5 Ocak 1978 arasında görev yapan ve ikinci milliyetçi cephe hükümeti olarak bilinen V. Demirel hükümetinde İmar ve İskan Bakanı oldu. Refahyol koalisyonu ile oluşan Erbakan hükümetinde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Erbakan’a siyaset yasağı gelince yerine kurulan SP’ni genel başkanlığı üstlendi.

Necmettin Erbakan (83)

1969 yılında bağımsız milletvekili olarak parlamentoya girdikten 1 yıl sonra sonra Milli Nizam Partisi’ni kurdu. Parti kapatıldı. Yerine kurulan Milli Selamet Partisi ise 1973 seçimlerinin başarılı partilerinden biri oldu. Bugüne kadar 5 Milli Görüş partisinin kapatılmasına rağmen Erbakan’ın 1970’lerden itibaren birlikte hareket ettiği milli görüşün ağır isimleri ile yolu ayrılmadı.

Oğuzhan Asiltürk (74)

26 Ocak 1974 ile 17 Kasım 1974 arasındaki CHP-MSP koalisyonu ile kurulan 1. Ecevit hükümetinde ve milliyetçi cephe olarak bilinen 4. Demirel hükümeti döneminde İçişleri bakanlığı, 21 Temmuz 1977 ile 15 ocak 1978 arasında görev yapan ve ikinci milliyetçi cephe hükümeti olarak bilinen 5. Demirel hükümetinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ydı.

Yasin Hatipoğlu (74)

1973’de ilk kez milletvekili seçilen Yasin Hatiboğlu, kamuoyu tarafından Meclis Başkanvekili olarak genel kurullardaki oturumları yönetirken yaptığı renkli espriler ve şair yönüyle tanınıyor. Arapça ve Farsça dillerine yakınlığını da konuşmalarında sık sık kullanması seviyor. Hatipoğlu 3 dönem Çorum milletvekilliği yaptı.

Temel Karamollaoğlu (68)

Karamollaoğlu, 1977 seçimlerinde milletvekili seçildi. Bakanlık yapmadı, ancak milli görüş hareketinin önemli kurmayları arasında yer aldı. İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. Karamollaoğlu, 1993yılında yaşanan Sivas katliamı sıasında Refah Partili Sivas Belediye Başkanı idi.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Milli_Gorus_Muzesi_&tarih=12.04.2009&Newsid=232755&Categoryid=1



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,840 µs