En Sıcak Konular

İTALYA DEPREMDEKİ KAYIPLARINA AĞLIYOR

11 Nisan 2009 17:25 tsi
İTALYA DEPREMDEKİ KAYIPLARINA AĞLIYOR İtalya’da meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 287’ye yükselirken cenazelerin dün toprağa verildiği tüm ülkede yas yaşanıyor.

İtalya’da meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 287’ye yükselirken cenazelerin dün toprağa verildiği tüm ülkede yas yaşanıyor. Depremde ölenler arasında ikisi Filistinli olmak üzere toplam dört Müslüman da yer alıyor. Hayatlarını kaybeden Müslümanlar için de cenaze namazı kılınacak.

İtalya kayıplarına ağlıyor

İTALYA'DA merkez üssü L’Aquila olan depremde ölenlerin, dün devlet töreni ve gözyaşları içerisinde uğurlandı. L’Aquila’daki Mali Muhafız Akademisi önündeki meydana dört sıra halinde dizilen 205 tabutun etrafında düzenlenen ayine, cumhurbaşkanı, başbakan, senato ve meclis başkanları başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi katıldı. Cenaze töreni sırasında enkaz altından çıkarılan son cesetlerle birlikte ölü sayısının 289’a yükseldiği belirtildi. Törende fenalaşan bir depremzede de hastaneye kaldırıldı.

Cenaze ayini, Roma Katolik Kilisesi’nin lideri Papa 16. Benediktus’un gönderdiği mesajın okunmasıyla başladı. Papa, özel sekreteri Georg Gaenswein tarafından okunan özel mesajında, bölgeyi en kısa sürede ziyaret edeceğini belirterek, “Vatikan da kiliseleriyle, din adamı olan ve din adamı olmayan inananlarının oluşturdukları kurumlarıyla üzerine düşeni yerine getirecektir. Şimdi, takdire şayan biçimde çalışmakta olan devlet kurumlarıyla uyum içerisinde herkesin üzerine düşeni yapma zamanıdır” ifadesini kullandı.

Beşbini aşkın insanın katıldığı cenaze merasimde, Katoliklerin ekmek ve şarap paylaşma ritüeli olan efharistiya ayini de yapıldı. Ayin Kardinal Bertone ve L’Aquila Başpiskoposu Giuseppe Molinari tarafından yönetildi. Katolik ayinin tamamlanmasının ardından, resmî tören sırasında, depremde ölenler arasında ikisi Filistinli olmak üzere toplam dört Müslümanın da yer alması sebebiyle bir imamın konuşma yapmasına da izin verildi. Törenin sona ermesinin ardından tabutlar gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi.http://www.yeniasya.com.tr/2009/04/11/dunya/h2.htm



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,053 µs