En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ DOĞRU ADRESTE

5 Nisan 2009 13:23 tsi
BEŞİKTAŞ DOĞRU ADRESTE Siyah-beyazlı ekip, Kayserispor’dan üç puanı Yusuf Şimşek’in tek golüyle aldı.

Siyah-beyazlı ekip, Kayserispor’dan üç puanı Yusuf Şimşek’in tek golüyle aldı. Uzun süre 10 kişi oynayan rakibi önünde sayısız fırsattan yararlanamayan Beşiktaş farkı kaçırdı, ancak lider Sivasspor’un peşini bırakmadı

Üzülmez, tam 35 yaşında... İspanya ile iki 90 dakika, ardından da iç hatlarda çık Kayserispor karşısına oyna... Ne yorgunluk, ne mazeret, hem de iyi oyna. Kolay mı? Tam bir profesyonel, birçok gence müthiş bir örnek! Onu eleştiren taş kesilir!
Tello yol yorgunu yedek, sonlara doğru yerini aldı! Delgado sakat, kadroda yok, yerine Yusuf Şimşek... Savunmanın önü Cisse’ye emanet. Ernst orta sahada, ama her yerde. Nobre - Bobo ikilisi forvette... Ofansif ağırlıklı bir kadro ve taktik...
Kayserispor mu? Etkili futbolcular, ofansif oyunu tercih eden bir ekip. Bu tablo kaliteli futbolu beraberinde getirdi. Tempolu ve bol pozisyonlu bir mücadeleye tanıklık ettik İnönü’de...
Rakibinin henüz 32. dakikada 10 kişi kalmasıyla yakaladığı avantajı kullanan Beşiktaş maç boyunca inanılmaz pozisyonlar buldu, tribünler hop oturup, hop kalktı. Hele hele Bobo’nun kaçırdıkları var ki, birini atsa Beşiktaş farka gidecek, Kayserispor’un direnişi kırılacaktı.
Yusuf Şimşek’in tek golüyle kazanan Beşiktaş, Kayseri engelini zor da olsa aştı, zirve yarışını sürdürdü. Zor diyoruz çünkü tek farklı skorun ne denli tehlikeli olduğu futbolun bir gerçeğidir.
8. dakikada Ernst’in ara pasıyla buluşan Bobo sağdan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun vuruşu son anda Souleymanou’ya çarparak kornere çıktı.
23.’te Bilal ön direğe ortaladı. Beşiktaş savunması uzaklaştırsa da top kısa düştü Mehmet Topuz vurdu, top yan direğe çarparak auta çıktı.
27’de Serdar Özkan sağ kanattan çalımlarla getirdiği topu ceza sahası içindeki Yusuf’a gönverdi. Tecrübeli oyuncu topu gelişine kaleye gönderdi: 1-0
41’de orta sahadan aldığı topu ceza sahası içine kadar süren Ernst bir anda Souleymanou’yu ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcunun şutu direğin solundan auta çıktı.
42’de Ernst’in pasıyla ceza sahasına sağdan giren Bobo kaleciyle karşı karşı kaldı. Brezilyalı oyuncu Souleymanou çalımlamak isteyince top Kayserispor kalecisinde kaldı.
48’de Serdar Özkan’ın pasıyla sağdan inen Ernst, Bobo’ya ortaladı ama Brezilyalı boş kale yerine topu kafayla auta gönderdi.
53’te sağdan ceza sahasına giren Ekrem, Bobo’yu topla buluşturdu. Brezilyalı yıldız bomboş pozisyonda şutunu attı, meşin yuvarlağı yine auta yolladı.
67’de solda topla buluşan Yusuf, ceza sahası üzerindeki Ekrem’e nefis pas attı. Kaleyi cepheden gören genç futbolcunun gelişine vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI

FABIAN ERNST

Beşiktaş’a geldiği günden beri sürekli maçın adamı seçilen Ernst dün gece de bu onuru hak eden isim oldu. Dün üç tane klas ara pasla golcüleri kaleciyle karşı karşıya bıraktırdı. Attığı pasların yanı sıra hem hücumda hem de savunmada şapka çıkartılacak işlere imza attı.

KIRILMA NOKTASI

ALİ’NİN ATILMASI

Maçın 32. dakikasında Kayserisporlu Ali’nin ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart hiç kuşkusuz konuk ekibin tüm oyun planını değiştirdi. Maçın en kritik anı olan 32. dakikadan sonra Beşiktaş üstünlüğü tamamen ele geçirdi. Tolunay Kafkas kırmızı kart nedeniyle Aghahowa’nın yerine Durmuş’u almak zorunda kaldı.

Bilal Meşe

Kaynak: Milliyet Gazetesi.http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1079495&Date=


 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,749 µs