En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''İDEOLOJİK PROPAGANDA DÜNYANIN EN UCUZ SİYASETİ''

28 Şubat 2009 15:25 tsi
ERDOĞAN: ''İDEOLOJİK PROPAGANDA DÜNYANIN EN UCUZ SİYASETİ'' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Batman'ın Diyarbakır Caddesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara seslendi.

BATMAN - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz yaraları saralım diye uğraşırken, birileri yaraları kaşımakla meşgul. Yaraları açanlar, kaşıyanlar aynı yolda yürüyorlar. Milletimiz, kendisine tuzak kuranların oyununu her defasında bozmuştur, bozacaktır. Demokrasiye, adalete, sosyal barışa tuzak kuranlar her zaman bu ülkede mahcup oldular'' diye konuştu.
     Erdoğan, partisince Batman'ın Diyarbakır Caddesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara seslendi.
     AK Parti siyasetinin ''gönül kazanma siyaseti'' olduğunu, millete efendi olmak isteyenlerle kendi siyasetleri arasında ''gönül'' farkı bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ''Biz milletimizin, ülkemizin hizmetkarıyız. Yeni bir başlangıcın içindeyiz. 29 Mart için 'barış içinde yarış' diyoruz. 29 Mart yeni bir baharın, yeni bir Nevruzun başlangıcı olsun'' dedi.
     Erdoğan konuşmasında şunları kaydettti: ''AK Parti olarak 3 önemli şiarımız, 3 temel hareket noktamız var: Hizmet, hukuk, hürriyet... Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasetimizi bu çizgide yürüteceğiz. Demokrasiyi, hak ve hürriyetleri güçlendirmek, adaleti yaygınlaştırmak her zaman temel önceliğimiz oldu. Hiçbir zaman istismar siyasetine tenezzül etmedik, mazeretlerin arkasına sığınmadık. İdeolojik propaganda dünyanın en bedelsiz, en ucuz siyasetidir. Biz bunlara tenezzül etmedik. Asıl olan, bütünlüğümüzü muhafaza ederek birlikte güçlenmektir. Manevi, milli duygular, mezhepler, etnik kimlikler, cinsiyet farklılığı istismar konusu yapılmamalı, yapılamaz.''
     Erdoğan, insanların kimlik özelliklerinin, farklılıkların zenginlik kaynağı olduğunu, bu zenginliklerin sahiplenilmesi gerektiğine işaret ederek, birliğe değil farklılıklara dikkat çekenler ile daima yara kaşıyanların, insanları kışkırtanların, ayrıştırmaya çalışanların büyük bir yanlışın içinde olduklarını ve millet önünde mahcup olacaklarını söyledi.
     ''Bizim kitabımızda, senlik, benlik davası yoktur. Dışlamak, horlamak yoktur. Biz meseleye insan odaklı bir anlayışla bakıyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz'' diyen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, siyasetlerinin ana referansının yaptıkları eserler olduğunu, hizmetten kaçınmayacaklarını, hukuk ve adaletten geri adım atmadan hürriyetleri sonuna kadar koruyacaklarını ifade etti.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Biz yaraları saralım diye uğraşırken birileri yaraları kaşımakla meşgul. Yaraları açanlar, kaşıyanlar aynı yolda yürüyorlar. İstiyorlar ki belli bölgeler, belli şehirler, belli sorunlarla daima beraber hatırlansın. Kendi imtiyazlı seçkin konumlarını kaybetmek istemeyenler, bu ülkenin huzur bulmasından ne yazık ki huzursuz oluyorlar. Ağız tadıyla bir arada yaşama irademiz güçlenirse bu sahnede kendilerine rol verilmeyeceğini iyi biliyorlar. Milletimiz, kendisine tuzak kuranların oyununu her defasında bozmuştur, bozacaktır. Demokrasiye, adalete, sosyal barışa tuzak kuranlar her zaman bu ülkede mahcup oldular. Belli ki suç ve suçlu üreten bataklığın kurumasından endişe duyuyorlar. Milleti tahrik ederek, propaganda yaparak, statükocuların, değişim istemeyenlerin ateşine sürekli odun taşıyanlar milletten oy istemiyorlar, milletin rızasını istemiyorlar, adeta milletten haraç istiyorlar. Oysa milletten haraç isteyenler, milletin gönlüne giremez, milletin gönlüne giremeyenler siyaset yapamaz. Milli iradeyi rehin olmak isteyenler er veya geç mahcup olurlar.''
     Erdoğan, ''Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz, Boşnak hep birlikte üst kimliğimiz olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşerek, bir ve beraber olacağız. Türk'ün kendi kimliğine saygınlığı şüphesiz olacak. Kürt kardeşimin, Laz'ın, Boşnak'ın, Arnavut'un hepsinin de olacak. Hepsine saygı duymak zorundayız. Biz olaylara yaklaşırken Ankara'nın kaderiyle Diyarbakır'ın, Bingöl'ün, Bitlis'in, Batman'ın kaderini bir gören iktidarız. Bize göre Dicle'nin kaderiyle Kızılırmak'ın kaderi birdir. Batman da bizimdir Konya da. Ahmedi Hani de bizindir Fuzuli de. Yunus Emre de Hacı Bektaş Veli de bizimdir. Biz bütünlüğü esas alan, adaleti ve kalkınmayı esas alan siyaset yapıyoruz. Aldanmadan, aldatmadan ülkemizin tamamını kucaklıyoruz'' diye konuştu.

ERDOĞAN: ''DÜN HUKUK DIŞINA ÇIKANLAR BUGÜN TEDAVÜLDEN ÇIKTI''

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çetelerle terör örgütleri aynı değirmene su taşıyan kardeş şebekelerdir. Hukuksuzluk da haksızlık da karanlık işler de aynı zihniyetin parçalarıdır'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Batman mitinginde yaptığı konuşmada, ''Sandık görününce halka görünen siyasetçilerden olmadıklarını ve olmayacaklarını'' söyledi. Batman'a Başbakanlığı döneminde 7. kez geldiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Bizim diğer siyasi rakiplerimizden çok temel bir farkımız var. Bizim için seçim meydanı halka hesap verme yeridir. Geçmişte kendilerine hesap sorulduğunda siyasetçiler ne derdi; 'Dün dündür, bugün bugündür' Kendilerini hukuktan, adaletten muaf görüyorlardı, halkın unutkan olduğunu zannediyorlardı. Bugün siyasi misyonlarını çetelere, vergi hırsızlarına avukatlık yapmakla izah edenler, hukuksuzluk yapanları, milletin ekmeğine göz dikenleri korumayı rejimi korumakla eş anlamlı görenler var ya... İşte öncekiler de diyorlardı ki 'devlet bazen rutinin dışına çıkabilir' Biz, 'hayır' diyoruz. Hukuk devleti rutinin dışına çıkamaz. Hukuk devleti rutinin dışına çıkarsa çete olur, zulüm olur, kanunsuzluk olur, hortumculuk olur. Ne yazık ki bunların hepsi oldu, değil mi?
     Ak Parti iktidarında neler oluyor? AK Parti iktidarında milletle devlet ayrışmıyor, buluşuyor. Ak Parti iktidarında Türkiye arınıyor, o kirlerden temizleniyor. Hortumlar ne oluyor? İşte hortumlar kesildiği için Batman yatırımlarla buluştu. Biz diyoruz ki hukuk devletinde İstanbul'un hukuku neyse Batman'ın hukuku da odur. Batman'daki koçerlerin de kenar mahallelerinin de hukuku merkezin hukukuyla birlikte korunur. Şehirlerimizi, ülkemizi adaletle yönetirsek sosyal sorunlar çorap söküğü gibi çözülür. Bunun böyle olduğunu dünyaya kanıtladık. Bataklık adaletle kurutulur ve bunu ispat ettik.''
     Devleti görünmez alanlarda tarif edenlerin izledikleri siyaset sayesinde bertaraf olduklarını savunan Erdoğan, ''Bu siyaset sayesinde kaygılar, korkular yerini umuda bıraktı. Devletle milletin arasına girenler, açık yaralardan beslenenler sadece mahcup oldular'' dedi.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Bir zamanlar Batman'da kadınlar ve kızlar acı çekerken, aynı Batman'da birileri devleti rutinin dışına çıkarıyordu. Peki aynı zamanda Ankara ve İstanbul'da neler oluyordu? Burada raydan çıkan, rutinin dışına çıkanlar orada aile fotoğraflarındaki efendileri için bankaların içini boşaltıyordu.
     Çetelerin çıkar birliği bozulunca milletimin yüzü gülmeye başladı. Bunların hepsi AK Parti iktidarıyla birlikte bertaraf oldu. Terörle kendi aralarına mesafe koyamayanlar, vicdanlarının sesini bugüne kadar duymayanlar yarın da mahcup olacaklar.
     Çeteler legal meşru araçları kendi çıkarları için kullandıkça gayrimeşru alanlarda güç devşirdiler. Çetelerle terör örgütleri aynı değirmene su taşıyan kardeş şebekelerdir. Hukuksuzluk da, haksızlık da, karanlık işler de aynı zihniyetin parçalarıdır. Her şey hukuk içinde olsun. Her şey insanımızın selameti için olsun. Her şey milletimizin iradesine uygun olsun. Dün hukuk dışına çıkanlar bugün tedavülden çıktı. Millet tedavülden çıkardı mı onları? Çıkardı. Dün kendilerini devlet zannedenler, bugün toplumdan tecrit oldular. Terör de çeteler de bütün unsurlarıyla tamamen tecrit olacaktır.''
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün vatandaşlarını kucaklayan bir devlet olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bu ülkede artık kimse sahipsiz, kimsesiz değildir. Çünkü biz sessiz yığınların sesiyiz. Devlet de sahipsiz değildir, milletimiz de sahipsiz değildir. Artık güven esasında milletimiz kendi devletine, devletimiz de kendi milletine sahip çıkıyor. Çünkü artık hortumları kesen, yoksulu gözeten bir yönetim var'' diye konuştu.
     ''İnsanın olduğu her yerde sorun olacaktır'' diyen Erdoğan, aklın vicdanla birlikte olması halinde sorunların çözüleceğini, akıl-vicdan birlikteliğin bozulması halinde ise adalet terazisinin bozulacağını söyledi. Erdoğan, tüm Türkiye'nin hem aklı hem vicdanı olduklarını, bunun ispatının eserleri olduğunu ifade etti.
     Miting alanında toplananlara CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Batman'a gelip gelmediğini soran Erdoğan, ''Hayır'' yanıtını alınca, ''Bunların birisi ana muhalefet, birisi yavru muhalefet. Niye gelmediler? Bunlar Türkiye'nin iktidarına talip değil mi?'' dedi. DTP'nin de batı illerine gitmemesini eleştiren Erdoğan, ''AK Parti 81 vilayette var. Bunların 80'inden milletvekili çıkardı. Çünkü AK Parti milletin partisi'' dedi.
     ''Siyasete gökten zembille inmedim'' diyen Erdoğan, 18 yaşından beri siyasetin içinde olduğunu, 1994-1999 yılları arasında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını anımsattı.
     Erdoğan, hizmet anlayışlarında ayrımcılık olmadığını yineleyerek, ''Batman Belediyesi bugüne kadar hak ettiği parayı kuruşu kuruşuna almıştır. Burada farklı siyasi parti var diye AK Parti olarak asla hizmeti aksatmadık'' dedi.
     Batman'ın bütün köyleri ve mezralarının AK Parti iktidarında suya, yola ve okula kavuştuğunu söyleyen Erdoğan, kentte toplu konutlar yapıldığını, üniversite kurulduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Bizden öncekiler niçin yapamadılar? Çünkü biz, size sevdalıyız, milletimize aşığız. Milletimizin dertlisiyiz'' diye konuştu.



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,742 µs