En Sıcak Konular

MALİYE BAKANLIĞINDAN DOĞAN HOLDİNG AÇIKLAMASI

28 Şubat 2009 14:28 tsi
 MALİYE BAKANLIĞINDAN DOĞAN HOLDİNG AÇIKLAMASI Maliye Bakanlığı, Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemesiyle ilgili medyada yer alan haberler ve iddiaların, ''tamamen ciddiyetten uzak, mesnetsiz ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik'' olduğunu belirtti.

ANKARA - Maliye Bakanlığı, Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemesiyle ilgili medyada yer alan haberler ve iddiaların, ''tamamen ciddiyetten uzak, mesnetsiz ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik'' olduğunu belirtti.
     Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemesi nedeniyle, bazı basın ve yayın organlarında, ''kamuoyunda yanlış algıya neden olabilecek, yanlış ve mesnetsiz, haberlerin'' yer aldığı ifade edildi.
     Maliye Bakanlığı denetim elemanlarının, Vergi Usul Kanununa göre vergi inceleme yetkisine sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, vergi incelemesinden maksadın, mükelleflerin ödemesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamak olduğu kaydedildi.
     Açıklamada şöyle denildi:
     ''Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığına 2008 yılı Ocak ve Şubat aylarında intikal eden bilgiler dikkate alınmak suretiyle, Doğan Holding nezdinde vergi incelemesine 8 Nisan 2008 tarihinde bir Gelirler Kontrolörü görevlendirmek suretiyle başlanmış, daha sonra denetim kapsamındaki işletmelerin sayısı ve iş hacmine göre denetim elemanı sayısı ihtiyaca binaen artırılmıştır.
     Adı geçen mükelleflerin Nisan 2002-Mart 2003 özel hesap dönemine ilişkin olarak 19 Aralık 2008 tarihli vergi inceleme raporları düzenlenmiş ve hemen akabinde mükellefe tebliğ edilmiştir. Ayrıca, Nisan 2003-Mart 2004 ve Nisan 2004-Aralık 2004 ile 2005 ve 2006 hesap dönemlerine ilişkin raporlar ise 16 ve 30 Ocak 2009 tarihleri itibariyle düzenlenmiş ve akabinde mükellefe tebliğ edilmiştir.''

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,441 µs