En Sıcak Konular

BAKAN ÇELİK'TEN ''SBS VE PYBS'' GENELGESİ

28 Şubat 2009 16:15 tsi
BAKAN ÇELİK'TEN ''SBS VE PYBS'' GENELGESİ Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile ilgili genelge yayımladı.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile ilgili genelge yayımladı.
     Bakan Çelik imzasıyla yayımlanan genelgede, SBS ve PYBS'nin, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.
     Genelgeye göre, SBS ve PYBS'ye, ilköğretim 6'ncı sınıflar 13 Haziran 2009, 7'nci sınıflar 7 Haziran 2009, 8'inci sınıflar 6 Haziran 2009'da girecek.
     İlköğretim 5 ile ortaöğretim 9, 10 ve 11'inci sınıflar için PYBS ise 3 Mayıs 2009'da yapılacak.
     SBS için başvurular, 2-20 Mart 2009'da T.C kimlik numarasıyla bankaya yatırılacak 10 TL sınav ücreti ile yapılacak.
     Okul müdürleri, velilere ve öğrencilere sınav ile ilgili rehberlik edecek. Okul yöneticileri başvuru tarihleri arasında e-Okul sisteminden öğrencilerin başvuru yapıp yapmadığını kontrol edecek. Başvuru yapmayan öğrenciler belirlenerek, başvuru yapmama sebepleri araştırılacak, öğrenci ve velilere bu sınavların önemi ve sınava katılmama halinde ne gibi kayıplarının olacağı anlatılacak.
    
     -PYBS VE POLİS KOLEJİ BAŞVURULARI-
    
     PYBS'ye başvuru ücreti, ilköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıflarda 2-20 Mart 2009, ilköğretim 5 ile ortaöğretim 9, 10 ve 11'inci sınıflarda 23 Mart-3 Nisan 2009'da kılavuzda belirtilen banka şubelerine 10 TL olarak yatırılacak. SBS için başvuruda bulunan öğrenciler ayrıca ücret yatırmayacak.
     Bu sınava girecek tüm öğrenciler için, sınav ücretini yatırdıktan sonra ayrıca öğrenim gördüğü okullardan elektronik başvuru yapılacak.
     İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri PYBS'ye başvurmaları halinde ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak.
     Polis Koleji için başvuru şartlarını taşılan öğrenciler ise 1-10 Nisan 2009'da ''http://www.meb.gov.tr'', ''http://oges.meb.gov.tr'' ile ''http://e-okul.meb.gov.tr'' adreslerinden başvuruda bulunabilecek. Bu öğrenciler, SBS'ye girmek zorunda oldukları için SBS başvuru döneminde sınav ücretini yatıracak, bunun dışında bir ücret ödemeyecek.
     Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının (YİBO) 8'inci sınıfında yatılı öğrenci olarak öğrenim gören ve YİBO kontenjanından yararlanarak sınavsız olarak ortaöğrenimlerine pansiyonlu okullarda devam etmek isteyen öğrencilerin başvuruları ise 23 Mart-3 Nisan 2009'da alınacak.
     İlk defa bu yıl, görme engelli öğrenciler için tercihlerine göre farklı yöntemlerde sınav uygulaması yapılabilecek. Bu öğrenciler okullarından SBS için elektronik ortamda yöntem tercihi yapacak.
     Sınavlara tüm başvuru işlemlerinin doğruluğundan okul müdürlüğü ve adayın velisi sorumlu olacak.
     Adaylar, başvuru ve tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet bağlantısı, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 TL ödeyecek.
     İnternet bağlantısı olmayan veya başvuru süresince teknik bir sebeple internet bağlantısı çalışmayan okullar, en yakın ADSL bağlantısı olan bir başka okuldan veya bağlantı sorunu olmayan il-ilçe milli eğitim müdürlüğünden başvuru onaylama işlemi yapacak.

Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,987 µs