En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN NOTASINA İSRAİL'DEN CEVAP

23 Şubat 2009 21:00 tsi
TÜRKİYE'NİN NOTASINA İSRAİL'DEN CEVAP Türkiye'nin İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin sözlerine ilişkin notasına İsrail'in cevap verdiği öğrenildi.

ANKARA - Türkiye'nin İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin sözlerine ilişkin notasına İsrail'in cevap verdiği öğrenildi.
     İsrail kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin 14 Şubatta İsrail'e verdiği notaya bugün verilen yanıtta, İsrail ordu sözcülüğünün notanın verildiği gün yaptığı, "İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Mizrahi'nin Türkiye ile ilgili görüşlerinin sadece kendisine ait olduğu ve İsrail'in duruşunu temsil etmediği" açıklaması tekrarlandı. 
      İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, 14 Şubatta İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin yaptığı açıklamalar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı tarafından Bakanlığa çağrılmıştı.
     İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Mizrahi, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" sözleriyle tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Aynaya baksın" ifadesini kullanmış, "İsrail'i suçlayan Türkiye'nin uzun yıllar önce Ermenilere dünyanın en büyük katliamlarından birini yaptığını" öne sürmüştü.

"MİZRAHİ'NİN İFADELERİ RESMİ GÖRÜŞÜ YANSITIYOR "

     İsrail'in, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin ifadelerinin resmi görüşü yansıtmadığını bildirdiği öğrenildi.
     Dışişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, bugün Dışişleri Bakanlığı'nı ziyaret ederek, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin, 10 Şubat'ta Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki suçlayıcı ifadeleri hakkında Dışişleri Bakanlığı'nca istenen açıklamayı içeren notayı iletti.
     Türkiye'nin, 14 Şubat'ta İsrail'e verdiği notaya yanıt oluşturan söz konusu notada, General Mizrahi'nin açıklamalarının İsrail hükümetinin ya da İsrail Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşlerini yansıtmadığı kaydedildi.
     Edinilen bilgiye göre, İsrail notasında ayrıca, İsrail hükümetinin Türkiye ile ilişkilerine ve bu ilişkilerin gelişmeyi sürdürmesine verdiği önem vurgulandı.



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,414 µs