En Sıcak Konular

SENEM: ''BU DAVA BİR PSİKOLOJİK HARP DAVASIDIR''

23 Şubat 2009 21:04 tsi
SENEM: ''BU DAVA BİR PSİKOLOJİK HARP DAVASIDIR'' ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem, bu davanın ''bir psikolojik harp davası olduğunu'' öne sürerek, ''Bir hukuk, ceza davası kesinlikle değildir'' dedi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem, bu davanın ''bir psikolojik harp davası olduğunu'' öne sürerek, ''Bir hukuk, ceza davası kesinlikle değildir'' dedi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasına başlayan Senem, hukuk devletinin yazılı hukuka, kanunlara dayandığını belirterek, bu davada savcılığın yazılı hukuku çiğnediğini iddia etti.
     Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) savcılara kişilerin bilgisayarlarına el koyma yetkisinin tanınmadığını, bilgisayar içeriğinin bir kopyasının olay mahallinde alınması hükmü bulunmasına rağmen bu davada bu hükmün çiğnendiğini savunan Senem, gözaltına alınma, teknik takip kararlarını ise savcılığın alması gerekirken, bunu emniyetin yaptığını öne sürdü.
     Senem, ''Bu soruşturmayı savcılar değil, emniyet yürütmüştür. Soruşturma emniyetin talimatları doğrultusunda yürütülmüştür'' dedi. Senem, süreç boyunca soruşturmanın gizliliği ilkesinin medyada çıkan haberlerle birçok kez çiğnendiğini ileri sürerek, ''Bu dava aslında bir basın davasıdır. Kimin suçlu olduğu, kimin tutuklanması gerektiğine dair ifadeler önce basında yayımlanmakta, kamuoyunda olumsuz bir hava yaratılmakta, ardından hukuki işlem yapılmaktadır. Bu dava bir psikolojik harp davasıdır. Bir hukuk, ceza davası kesinlikle değildir'' diye konuştu.

OLMAYAN BİR ÖRGÜTÜN ÜYELİĞİ OLUR MU?

     ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem, ''Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyet düşmanlarını savunuyor, Cumhuriyet'i savunanlara saldırıyor. Bu dava bunun delilidir'' dedi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunmasını sürdüren Senem, ''örgüt üyeliği'' iddiasına dayanak olarak iddianamede bazı telefon tapelerinin gösterildiğini, ancak bu telefon görüşmelerinin tümünün İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever'le yaptığı görüşmelerden oluştuğunu belirtti.
     Görüşmelerin büyük kısmının 14 Şubat 2008'de Ankara'da yapılan ''Türbana Hayır Mitingi''ne ilişkin olduğunu ifade eden Senem, ''Biz Cumhuriyet'in temel niteliklerini savunmuşuz. Bu mücadelemizde yasal hakkımızı bir miting yaparak kullanmamız nasıl suçlama konusu yapılabilir? Hele bir örgüt suçlamasında nasıl bulunulabilir?'' diye konuştu.
     ''Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyet düşmanlarını savunuyor, Cumhuriyet'i savunanlara saldırıyor. Bu dava bunun delilidir'' şeklinde sözlerini sürdüren Senem, ayrıca bazı kişilerin ücretsiz avukatlığını yapmasının da örgüt üyesi olduğu iddiasına gerekçe gösterildiğini öne sürdü.
     Senem, savunduğu bu kişilerin ağalık sistemiyle mücadele eden köylüler olduğunu, ne parti genel sekreteri olarak mitinge parti örgütlerini davet etmesini, ne de bu köylüleri savunarak avukatlık hakkını kullanmasını savcıların soruşturmaya ne haklarının, ne yetkilerinin olduğunu söyledi.
     Nusret Senem, ''Fethullahçılar hiçbir şekilde yargıyı ele geçiremeyecek. Buna heveslenmesinler. Giderek bütün Türkiye uyanıyor. Akıllarını başlarına toplasınlar. Sırtını Amerika'ya dayayarak Türkiye'yi kimse teslim alamaz. Geçmişte bunu Kurtuluş Savaşı'nda deneyenler cezalarını çektiler. Bunu yapanlar da cezalarını mutlaka çekecekler'' dedi.
     Hakkındaki terör örgütü üyesi olduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu savunan Senem, Emniyet Genel Müdürlüğünün bile ''bu soruşturmaya kadar böyle bir örgütten bilgisi olmadığını'' ifade ettiğini, MİT'in de böyle bir örgütün varlığını doğrulayan bir değerlendirmede bulunamadığını ve ''Buna mahkeme karar verecek'' dediğini aktardı.
     ''Olmayan bir örgütün üyeliği olur mu?'' diyen Senem, iddia edilen bu örgütün ne zaman kurulduğu, kendisini kimin hangi tarihte üye yaptığına ilişkin bilgilerin ise iddianamede kesinlikle yer almadığını söyledi.
     Senem, ''Bu uydurmayı, bu sahte örgütü üreten hangi merkezdir? Bence bunu tespit etmek lazım. Bence bu mahkeme de yavaş yavaş bunu tespit mücadelesine dönüşüyor'' dedi.
     ''Bugünlerin yarınları da olduğunu'' söyleyen Senem, ''Kimse, 'bu işin ucu bize dokunmaz' demesin. Yarını da var bunun'' dedi.
     Senem, ''Karargah Evleri''nin de CIA ve kontrgerilla tarafından TSK'yı yıpratma amaçlı ortaya atıldığını öne sürerek, ''Bunu kimin ürettiğini de biliyoruz. İsmini de biliyoruz. Şenkal Atasagun. TSK'nın da İşçi Partisi'nin de düşmanı. Koca TSK'ya, Genelkurmay'a inanmıyoruz. Genelkurmay açıklamasında belirtildiği gibi askeri yazışmalara benzeyen sahte evrak tanzimiyle Fethullahçılar'ın, kontrgerillanın tasarımlarına itibar ediyoruz'' dedi.
     Yasaklı belge ve bilgileri elde ettiği suçlamalarına da değinen Senem, bu iddianın delillerinin dönemin Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın ve MİT'in ''Susurluk'' raporları olduğunu ifade etti.
     Senem'in konuşması sırasında sesini yükseltmesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün tarafından, ''Biz sizi dinliyoruz, anlıyoruz, ama belli bir ölçüyü kaçırmayalım lütfen'' diye uyarıldı.
     Özür dileyen Senem, ''İnsanız. İnsan bazen sinirlerine hakim olamıyor. Bu kadar haksızlığa isyan etmemek mümkün müdür?'' dedi.
     Senem, savunması sırasında Fethullah Gülen ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hakkında da çeşitli suçlamalarda bulundu.

''ERGENEKON'' DAVASININ DURUŞMASINA YARIN DEVAM EDİLECEK

     ''Ergenekon'' davasına yarın devam edilecek.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen 54. duruşma tamamlandı.
     Mahkeme heyeti, davaya yarın 09.30'da devam edilmesini kararlaştırdı.



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,679 µs