En Sıcak Konular

OĞUZELİ İLÇESİ CHP'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, CEZA SEBEBİYLE DÜŞÜRÜLDÜ

23 Şubat 2009 17:47 tsi
 OĞUZELİ İLÇESİ CHP'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, CEZA SEBEBİYLE DÜŞÜRÜLDÜ Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde CHP'den belediye başkan adaylığına gösterilen Mehmet Ergüleç'in adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından daha önce yargılandığı davadan aldığı ceza sebebiyle düşürüldü.

GAZİANTEP - Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde CHP'den belediye başkan adaylığına gösterilen Mehmet Ergüleç'in adaylığı İlçe Seçim Kurulu tarafından daha önce yargılandığı davadan aldığı ceza nedeniyle düşürüldü.
     Bunun üzerine CHP yönetimi aldığı kararla Ergüleç'in 26 yaşındaki oğlu Celal Ergüleç'i belediye başkanlığına aday gösterdi.
     CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, düzenlediği basın toplantısında, partilerinin yeni adayını tanıttı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Mehmet Ergüleç'in adaylığını reddettiğini belirten Öztürkmen, bunun üzerine Ergüleç'in oğlu Celal Ergüleç'i aday gösterdiklerini söyledi.
     Ergüleç'in, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin en genç adaylarından biri olduğunu ifade eden Öztürkmen, CHP'nin aynı zamanda en çok kadın ve genç aday gösteren parti olduğunu kaydetti.
     Adaylığının bir mağduriyetin ve haksızlığın sonucunda gündeme geldiğini belirten Celal Ergüleç ise 4 yıldan beri özel bir şirkette insan kaynakları yöneticiliği yaptığını belirtti.
     Babası Mehmet Ergüleç'in bir süre önce Amerikan askerlerinin kullandığı ranza ve yatakları hiçbir çıkar gözetmeksizin Oğuzeli'ndeki ihtiyaç sahiplerine dağıttığını ve bir şikayet üzerine açılan davada ceza aldığını dile getiren Celal Ergüleç, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olan babasının seçilme hakkının YSK kararıyla elinden alındığını söyledi.
     Bunun üzerine CHP İlçe Teşkilatı'nın aldığı kararla kendisinin Oğuzeli Belediye Başkanlığı'na aday gösterildiğini kaydeden Celal Ergüleç, ''Bu mağduriyete ve haksızlığa karşı Oğuzeli halkının gereken cevabı sandıkta vereceğinden hiç şüphem yoktur'' dedi.
     Toplantı sonunda CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen, partilerine katılan vatandaşlara rozet taktı.
     Mehmet Ergüleç, Amerikan askerlerine ait yatak ve ranzaları halka dağıttığı ve bunun seçim yatırımı olduğu yönündeki şikayet üzerine hakkında açılan kamu davasında ceza alması neden oldu.
     Mehmet Ergüleç, şu anki AK Partili Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Başkır'ın şikayeti üzerine Oğuzeli Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve mahkeme belediye depolarına yed-i emin olarak konulan 118 ranza yatağı ve 100 ranzayı halka dağıtan Ergüleç'i suçlu bulmuştu.
     Ergüleç, hakkında açılan kamu davasında ''emniyeti suiistimal'' suçundan TCK'nın 508. maddesine göre 2 ay hapis ve 440 YTL adli para cezasına çarptırılmıştı. Karar, 1650 YTL adli para cezasına çevrilirken, ceza ertelenmişti.
     Yerel seçimlerde Oğuzeli Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Ergüleç'in durumu İlçe Seçim Kurulu tarafındın incelenerek, işlediği suçun aday olmasına engel olduğuna karar verilmişti.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,555 µs