En Sıcak Konular

GÜNAY,AHMET KAYA'NIN MEZARINI TÜRKİYE'YE GETİRME ÇABASI İÇİNDE

23 Şubat 2009 17:39 tsi
GÜNAY,AHMET KAYA'NIN MEZARINI TÜRKİYE'YE GETİRME ÇABASI İÇİNDE Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirilmesi konusunu eşi Gülten Kaya ile önümüzdeki günlerde yüz yüze görüşerek değerlendireceklerini bildirdi.

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirilmesi konusunu eşi Gülten Kaya ile önümüzdeki günlerde yüz yüze görüşerek değerlendireceklerini bildirdi.
     Günay, mimar Turgut Cansever'in Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninde, basın mensuplarının sanatçı Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye getirilmesi konusundaki sorularını yanıtladı.
     Bakan Günay, Ocak ayından itibaren Türkiye'de demokrasiyi kurumsallaştırmak ve çoğulculuğu içselleştirmek çerçevesinde çeşitli adımlar attıklarını, bu çerçevede önce 40 yıldır süren Nazım Hikmet'in vatandaşlığıyla ilgili meseleyi çözümlediklerini, 15 yıldan beri süregelen Madımak'ın altındaki kebapçı ayıbını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını anlattı.
     Ayrıca Çetin Altan gibi Türkiye'nin önemli yazarlarından ve muhalif düşüncenin önemli temsilcilerinden birine teşekkür plaketi verdiklerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çetin'in konuşmasını ayakta izlediğini dile getiren Günay, o günlerde Başbakan Erdoğan ile yine demokrasinin kurumsallaşması ve çoğulculuğun içselleştirilmesi alanında yapılabilecek başka şeyleri yapma noktasında bir fikir ve karar birliğine vardıklarını kaydetti.
     Günay, Başbakan Erdoğan'ın TRT 6'nın açılması vesilesiyle bu konuda geçmişte haksızlıklar yaşamış olanların da bir tür acılarını giderebilmek amacıyla yapılabilecek iyileştirmelerin yapılmasını söylediğini belirterek, şunları söyledi:
     ''Ahmet Kaya ile ilgili düşüncem de bu noktadadır. Ben değerli eşiyle de konuştum. Sayın Kaya'nın mezarına odaklanmadan, hangi vesilelerle yeniden Türkiye'nin düşünce dünyasına farklı renklerle, farklı kültürleri içselleştirmesi konusunda adımlar atabiliriz. Bunu birlikte konuşup kararlaştıracağız. Bizim bütün niyetimiz Türkiye'de herkesin kendi hür düşüncesini özgürce söyleyebileceği, kendi kültürünü özgürce yaşayabileceği ve bu düşünce açıklamalarının, kültür farklılıklarının, ülkenin bütünlüğüne zarar vermeden rengarenk bir ortam içinde kendisini geliştirebilmesidir. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmanın gayreti içindeyiz.''
     Bakan Günay, bir gazetecinin, Ahmet Kaya'nın eşinin bunu istemediği yönündeki bir hatırlatma üzerine, ''Henüz bu konuda verilmiş bir karar yok. Birlikte çok uygar bir diyaloğumuz var Gülten hanımla. Bu konuda önümüzdeki günlerde yüz yüze tekrar bir değerlendirme yapacağım ama yaklaşımlarımızdan, bizim tutumumuzdan, sayın Başbakanın, benim ve hükümetin tutumundan memnun olduğunu ifade etti.''

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,810 µs