En Sıcak Konular

SGK'YA YAPILAN PRİM ÖDEMELERİ

23 Şubat 2009 12:48 tsi
SGK'YA YAPILAN PRİM ÖDEMELERİ Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, kurumun prim gelirlerinde özellikle son dönemlerde kısmi bir düşüşün olduğunun söylenebileceğini belirtti.

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, kurumun prim gelirlerinde özellikle son dönemlerde kısmi bir düşüşün olduğunun söylenebileceğini belirterek, ''Ama bu düşüş, genel dengelerimizi etkileyecek kadar önemli değil. Prim gelirlerindeki düşüşün önümüzdeki süreçte ortadan kalkarak, bizim hedeflerimizde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz'' dedi.
     Acar, SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kurumun 2008 yılı faaliyetleri ve 2009 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi.
     Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acar, bir gazetecinin, ''Hastaların, aynı branştan birden fazla doktora ve sağlık kuruluşuna gitmesinin önü yeni bir düzenlemeyle bunun önünü kapatılıyor. Bu düzenlemeye göre 10 gün içerisinde vatandaşlar aynı branştan başka bir doktora gedemeyecek. Bu düzenlemenin seçim sonrasına bırakıldığını duyduk. Düzenlemede ısrarlı mısınız?'' sorusunu, ''10 günlük süre sınırlamasının seçimlerle kesinlikle hiçbir ilgisi yoktur. Bu uygulama, normalde 2008 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapmış olduğumuz düzenlemedir'' yanıtını verdi.
     Özel sağlık hizmet sunucularının teknolojik altyapılarının hazır olmadığını ilettiklerini ve 3-4 ay süre talep ettiklerini belirten Acar, şöyle devam etti:
     ''Sistemin sıkıntısız şekilde hayata geçirilmesi için 1 Nisana ertelenmesi olayıdır. Bunun asla seçimlerle irtibatlandırılması doğru değildir. 10 günlük sınırlaması yanlış algınlandı. Burada asla, hastalarımızın mağdur edilmesi söz konusu değildir. Tamamen uluslararası bilimsel kuruluşların yapmış olduğu çalışmalar ardından ortaya konulan bilimsel veriler ışığında, Türkiye'deki bazı önemli üniversitelerde görevli öğretim üyelerinden de alınan raporlar doğrultusunda düzenleyici kuralların sisteme entegre edilmesi olayıdır. Kontrol muayeneleri ve sevk işlemleri bu 10 günlük süre sınırlamasının dışındadır. Tamamen keyfi olarak hastane hastane dolaşarak kurumun faturalarının şişirilmesi olayının ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır''

Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,083 µs