En Sıcak Konular

''SUSURLUK'' HÜKÜMLÜLERİNİN ÇETE DAVASI

23 Şubat 2009 12:47 tsi
''SUSURLUK'' HÜKÜMLÜLERİNİN ÇETE DAVASI İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ziya Bandırmalıoğlu, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan ve Ali Şahin Ceyhan katıldı.

İSTANBUL - ''Susurluk'' davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 sanık, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'' ve ''kasten adam yaralamak'' suçlarından yargılandıkları davada 1 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
     İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ziya Bandırmalıoğlu, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan ve Ali Şahin Ceyhan katıldı.
     Davayı karar bağlayan mahkeme heyeti, Bandırmalıoğlu'nun araştırması için verdiği 12 bin 500 TL'lik çeki müşteki Ekrem Yeltik'in kendi amacı doğrultusunda kullandığı, çekle ilgili icra takibi olunca durumu Bandırmalıoğlu'na bildirdiği kaydedildi.
     Bu duruma sinirlenen Bandırmalıoğlu'nun, sanıklardan Aykut Kutlubay'a talimat vermesi üzerine Yeltik'in silah zoruyla arabaya bindirilerek Tuzla'da Mahmut İbrahimiye'ye ait çiftliğe götürüldüğü ifade edilen kararda, bilardo sopasıyla bayılana kadar dövülen Yeltik'le ilgili Adli Tıp Kurumu'nun raporunda yaşamsal tehlike arz etmediğinin belirtildiği vurgulandı.
     Yeltik'in çeke karşılık dükkanındaki kitapları teklif etmesi üzerine, kitaplar alınarak Tuzla'daki çiftlik evine götürüldüğü anlatılan kararda, tekrar bayılana kadar dövülen müştekinin fotoğraflarının da bulunduğu belirtildi.
     Kararda, Yeltik'in Bandırmalıoğlu'na olan borcunu ödeyemediği için kaçırıldığı ve ''2 gün dönmesem polisi haberdar et'' şeklinde polise ihbar geldiği, Tuzla'daki çiftliğe yapılan operasyonda bir kısım sanıklarla birlikte Yeltik'in yatakta ağzı, yüzü, vücudu şiş ve morluklarla bulunduğu kaydedildi.
     Kararda, Mahmut İbrahimiye'nin kumarhane işletmeciliği yaptığı, Başar Hacısüleymanoğlu'nun kumarhane gelirinden pay istemesi üzerine Bandırmalıoğlu'nu devreye sokarak yardım istediği, buna karşılık İbrahimiye ve Levent Ceylan'ın ortağı olduğu kumarhaneye Bandırmalıoğlu'nun da ortak olduğu ifade edildi.
     Yapılan aramada 46 koli kitap ile 1 adet pompalı tüfek, 1 adet yarı otomatik tüfek, 5 adet av tüfeği, 6 adet tabanca, bu silahlara ait 791 adet fişek, 5 adet şarjör, 30 adet mermi bulunduğu belirtilen kararda, bu silahların ev genelinde her an kullanıma ve çatışmaya hazır halde bulundukları belirtildi.
     Dosyada 486 adet telefon görüşmesi de yer aldığı ifade edilen kararda, Bandırmalıoğlu'nun elebaşılığında diğer sanıkların bir araya gelerek, silahlı suç örgütü oluşturdukları ve bu örgüt kapsamında eylem yaptıkları anlatıldı.
     Mahkeme heyeti, Ziya Bandırmalıoğlu'nu ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün liderliğini yapmak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'' ve ''kasten adam yaralamak'' suçlarından 7 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.
     Heyet, karala birlikte tutuklu sanıklar Ziya Bandırmalıoğlu, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan ve Ali Şahin Ceyhan'ı, tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliye etti.

Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,089 µs