En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''HANGİ DİLDEN ANLIYORLARSA O DİLDEN KONUŞACAK HALKIM''

15 Şubat 2009 18:18 tsi
ERDOĞAN: ''HANGİ DİLDEN ANLIYORLARSA O DİLDEN KONUŞACAK HALKIM'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimin yerel kalkınmaya, belediyeciliğe önem veren vizyoner siyaset ile sadece laf üreten, demagoji yapan, polemik siyaseti arasında farkı bir kez daha ortaya koyacağını söyledi.

SAMSUN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimin yerel kalkınmaya, belediyeciliğe önem veren vizyoner siyaset ile sadece laf üreten, demagoji yapan, polemik siyaseti arasında farkı bir kez daha ortaya koyacağını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''Kusura bakmasınlar, bu çamurlar, bu iftiralar AK Parti'nin üzerine yapışmaz. Zira, güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu böyle bilsinler. 29 Mart'ta bunun hesabını onlardan sorun. 29 Mart'ta çamur siyasetini hesabını bunlardan sorun. Demokratik tepkinizi ortaya koyun. Hem bunlara hem de bunların yandaş medyasına gereken cevabı verin'' dedi.
     ''Yerel seçimin, hizmet siyaseti ile çamur siyasetinin farkını bir kez daha ortaya koyacağını'' ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu seçim gerilim ve kriz siyaseti ile güven ve istikrar siyaseti arasındaki farkı bir kez daha ortaya koyacak'' diye konuştu.
     Erdoğan konuşmasında, ''Bu millet AK Parti'yi kurdu ama kurarken bize bir görev verdi. Dedi ki 'tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek ve yedirmeyeceksiniz'. Bu millet bize dedi ki, 'Türkiye'ye ayak bağı olmuş, Türkiye'ye pranga olmuş bütün ağırlıklardan kurtulduk ve bizi kurtarıyorsunuz.' O nedenle 3 Kasımda 34,4; 28 Martta yüzde 42, 22 Temmuzda da yüzde 47 dedi... Ve yüzde 47'nin dışında olanlara 'size de biz hizmetkarız' dedik. Fakat onlar dedi ki' hayır, yüzde 47, yüzde 53 var öbür tarafta dediler. Şimdi benim halkım diyecek ki, 'Yüzde 47'yi de beğenmediniz alın size...' diyecek, diyecek. Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşacak. Çünkü biz tüm kalbimizle halkımızın içindeyiz. Tüm teşkilatımızla, milletvekillerimizle halkımızın içindeyiz. Biz siyaseti gazete sayfalarından, televizyon ekranlarından, Babıali'den, İkitelli'den yapmayız. Biz siyaseti, milletimizle birlikte milletin içinde yaparız. Bizi arayan, Kocaeli'de, Kırşehir'de, Kastamonu'da, Sivas'ta, Sinop'ta, Amasya'da bulur. Bizi arayan işte burada Samsun'da bulur'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: DAR ALANDA SİYASET YAPIYORLAR

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin ''Cumhuriyet'in kazanımlarına, milletin hassasiyetlerine, devletin temel niteliklerine sahip çıktıklarını'' ifade ederek, ''Onlar dar alanda siyaset yapıyorlar'' dedi.
     Bazı çevrelerin ''Başbakan çok geziyor'', ''Başbakan yerinde durmuyor'', ''Başbakan Ankara'da oturmuyor'' dediklerini; ''Başbakan bu enerjiyi nereden buluyor'' diye sorduklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Gözlerinizdeki ışık, yüreklerinizdeki muhabbet bize heyecan veriyor. Biz enerjimizi muhabbetinizden, sizlerin hayır dualarından alıyoruz. Hizmet üretiyoruz, hizmetin adrese ulaştığını görüyoruz. Coşkumuzu oradan alıyoruz. Biz milletimizin sevindiğini, milletimizin mutlu olduğunu görüyoruz, yorgunluğumuzu unutuyoruz. Biz millete hizmette yorgunluk tanımıyoruz. Biz millete hizmette bıkkınlık tanımıyoruz. Biz millete hizmette rehavet, gevşeme, yorulma tanımıyoruz, bilmiyoruz.''
     Amasya'ya gecikmeyle gitmelerine rağmen meydanı on binlerce kişinin doldurduğunu gördüğünü kaydeden Erdoğan, ''Adeta Amasya Kongresi yeniden yapılıyordu. Millet istiklalin azmi ve kararlılığı içindeydi ama şimdi gördüm ki istikbalin azmi ve kararlılığı içerisinde. Bugün Samsun'da da bunu görüyorum'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
     ''Ama konuşmaya gelince o zamanda mangalda kül bırakmıyorlar. 'Cumhuriyetçiyiz' derler, Cumhuriyet'in eserlerine sahip çıkmazlar. 'Milliyetçiyiz' derler milletin emanetine sahip çıkmaz, millet için eser üretmezler. 'Çağdaşız' derler çağdaş dünyaya sırt çevirirler. Cumhuriyetimizin kazanımlarına biz sahip çıkıyoruz. Milletimizin hassasiyetlerine, devletimizin temel niteliklerini biz sahip çıkıyoruz. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak yatırımları biz yapıyoruz. Türkiye'yi çağdaş dünya ile evrensel değerlerle biz bütünleştiriyoruz.

ERDOĞAN: İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ MİLLET

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İşimiz hizmet, gücümüz Millet. Durmak yok, hizmete devam. Bu millete hizmet etmekten, bu milletin hizmetkarı olmaktan daha güzel birşey olabilir mi?'' dedi.
     Başbakan Erdoğan Havza'da, Ankara-Samsun bölünmüş devlet yolu ve toplu açılış törenine katıldı.
     Erdoğan, törende yaptığı konuşmada bugün 283 tesisin açılışını daha yaptıklarını belirterek, ''Yol medeniyettir'' dedi. Erdoğan, bugün Sarp Sınır Kapısı'ndan Kapıkule'ye kadar artık vatandaşın bölünmüş yolları kullanarak gidebileceğini ifade etti.
     Samsun'dan Havza'ya kara yoluyla gelirken yoldaki TIR'ların kornalarına basarak kendilerini selamlamalarının mutluluk verici olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Çünkü onlar bu yollarda çok çile çektiler. İnanıyorum ki şoförlerimiz daha rahat edecekler. Ben, emeği geçen herkese de teşekkür etmek istiyorum.
     Ülke genelinde toplu konutta da seferberliğimiz devam ediyor. 'Durmak yok, yola devam' anlayışıyla yola devam ediyoruz. Biz, yorulmak bilmiyoruz. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Durmak yok, hizmete devam. Bu millete hizmet etmekten, bu milletin hizmetkarı olmaktan daha güzel birşey olabilir mi? Biz milletimizin efendisi olmaya talip olmadık. Biz milletimizin hizmetkarı olmaya talip olduk ve bunun hakkını vermeye gayret ediyoruz. İşimiz bu. Artık Ankara-Samsun yolu tam olarak hizmete giriyor. Herkese hayırlı olsun.''
     Daha sonra diğer açılış noktalarından sağlanan canlı yayınlarla toplu açılışları gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, TOKİ konutlarından ev alan hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.
     Başbakan Erdoğan, daha sonra direksiyonuna geçtiği makam aracını bölünmüş yolda bir süre kullandı. Bölünmüş yoldan geçerek Ankara'ya gitmek üzere kara yoluyla Merzifon'a hareket eden Başbakan Erdoğan, Merzifon'dan Ankara'ya gidecek.



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,836 µs