En Sıcak Konular

15 ŞUBAT 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ

15 Şubat 2009 10:00 tsi
15 ŞUBAT 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da...
     - Gül, Kazan Üniversitesi'ni ziyaret ettikten sonra temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.
    
     2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Samsun'da düzenlenen açık hava toplantısında konuşacak.
     - Erdoğan, Samsun Valiliği'ni ziyaretinin ardından, Ankara-Samsun bölünmüş devlet yolu ve Samsun'da yapımı tamamlanan tesislerin ortak açılış törenine katılacak.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmud El Abrash'ın konuğu olarak bu ülkeye gidecek.
    
     4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Katar Emiri'nin eşi Sheikha Mozah bint Nasser El-Misnad'ın evsahipliğinde bu ülkenin başkenti Doha'da düzenlenen ''1. Kadın ve Kalkınma'' konulu Türk-Katar Çalıştayı'na katılacaklar.
    
     5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'de AK Parti'nin İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılacak.
     - Aydın, TÜBİTAK'ın Gebze'de düzenlediği iletişim sempozyumunun açılışında da konuşacak.
    
     6- Türk-İş, DİSK ve KESK tarafından düzenlenen ''Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi'', Kadıköy İskele Alanı'nda yapılacak.
    
     7- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Atatürk Spor Salonu'nun açılış törenine katıldıktan sonra Tekirdağ Valiliği ile Tekirdağ Belediyesi'ni ziyaret edecek.
     - Başesgioğlu ayrıca, Tekirdağ Kapalı Yüzme Havuzu, spor salonu, Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi ile Tekirdağspor Kulübü tesislerinin açılışına da katılacak.
    
     8- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de partisinin Çiğli ilçe başkanlığında Ak Parti'ye katılım töreninde hazır bulunacak.
    
     9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bazı tesislerin açılış törenlerine katılacak.
    
     10- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlama törenini izleyecek.
     - Eroğlu, Gümüşhane'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapacak, ardından il koordinasyon kurulu toplantısına katılacak.
    
     11- Abant Platformu'nun ''Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak'' konulu 2 gün sürecek toplantıları, Irak'ın Erbil kentinde başlıyor.
    
     12- Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, seçimleri kazandığı sürece görevde kalmasına izin veren yasa referanduma sunulacak.
    
     13- Siyasi partilerden...
     - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul adaylarının tanıtım töreninde konuşacak.
     - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bursa'da partisinin belediye başkan adaylarını tanıtacak.
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışına katılacak. Yazıcıoğlu, daha sonra Kahramanmaraş'a geçecek.
     - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Tokat'ta partisinin il başkanlığında düzenlenen ''Saadet Türkiye Buluşmaları'' adlı programda yer alacak.
     - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Adana'da, partisinin merkez Yüreğir ilçesinde seçim bürosu açılışı, Ceyhan ilçesinde partiye katılım töreni ve Seyhan'da seçim çalışmalarına katılacak.
     - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu ise partisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılacak.
    
     14- İstanbul, finans merkezi olma yolunda ilerliyor.
     - DPT Müsteşar Vekili Halil İbrahim Akça: ''İstanbul Finans Merkezi'nin oluşumu, strateji eylem planında yer alan hususlar yerine getirildikçe hayata geçirilecek.''
     - ''Biz olayı mekansal bir olay olarak ele almıyoruz. Bunu, 'spesifik olarak bazı kamu birimlerinin burada yeniden yerleşmesi' şeklinde bir şeye indirgemek istemiyoruz.''
    
     15- Karadeniz petrolü için Chevron da devrede...
     - Karadeniz'de petrol aramak isteyen ABD'li Exxon Mobil ile daha önce anlaşma imzalayan TPAO, geçen ay Chevron yetkilileriyle bir araya geldi.
     - TPAO Genel Müdür Yardımcısı Yurdal Öztaş: ''Chevron ile görüşmeler çok olumlu geçti, yaza kadar görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanmasını ümit ediyoruz.''
    
     16- Turkcell Süper Lig'de 5, Bank Asya 1. Lig'de 6, TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda 5, klasman gruplarında ise toplam 20 karşılaşma yapılacak.
     - Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, sahasında Trabzonspor ile, lider
     Sivasspor ise deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.
    
     17- Beşiktaş Kulübü'nün yıllık olağan idari ve mali genel kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapılacak.
    
     18- Hentbolda Bayanlar Avrupa Çalenç Kupası 4. tur rövanş maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ukrayna'nın HC Smart takımıyla İzmir'de karşılaşacak.
    
     19- Beko Basketbol Ligi'ne 3, Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'ne 5, hentbol süper liglerine de erkeklerde 2, bayanlarda 4 maçla devam edilecek.
    
     20- Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası, Ankara'da sürüyor.
     - (A) Grubu'nda yer alan Türkiye, 2. maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,062 µs