En Sıcak Konular

ALATON: TÜRKİYE DEMOKRATİK DEĞERLERİNİ SİNDİRMİŞ AÇIK BİR TOPLUM

14 Şubat 2009 22:49 tsi
ALATON: TÜRKİYE DEMOKRATİK DEĞERLERİNİ SİNDİRMİŞ AÇIK BİR TOPLUM New York Times, işadamı İshak Alaton ile yaptığı röportajı yayınlayarak, Alaton'un ''Türkiye'nin kabuk değiştirdiği ve Türkiye'nin, demokrasinin değerlerini sindirmiş açık bir toplum olduğu'' yönündeki görüşlerine yer verdi.

NEW YORK - ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, işadamı İshak Alaton ile yaptığı röportajı yayınlayarak, Alaton'un ''Türkiye'nin kabuk değiştirdiği ve Türkiye'nin, demokrasinin değerlerini sindirmiş açık bir toplum olduğu'' yönündeki görüşlerine yer verdi.
     Gazetenin İstanbul muhabirlerinden Sabrine Tavernise tarafından yapılan röportajda, Türkiye'nin önde gelen işadamlarından 81 yaşındaki İshak Alaton'un, son zamanlarda ''Türkiye'nin kabuk değiştirdiğini, kendisinin de bunun bir parçası olmak istediğini ve insanların zihinsel tavırlarında fevkalade bir değişim olduğunu'' söylediğini yazdı.
     Röportajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisine her zaman iyi davrandığını ve Türkiye'de antisemitizm engeline takılmadan ''sıfır''dan başlayıp bugün Alarko Grubu'nu kurduğunu anlatan Alaton, Musevi asıllı olduğu için hiçbir zaman toplumundan dışlanmış gibi hissetmediğini söyledi.
     Alaton'un, ''Türkiye'de güzel bir yaşamım oldu'' sözlerine yer veren gazete, Türkiye'nin, bölgesinde son derece canlı bir demokrasi olduğunu ve ülkenin 1940'larda merkezi bir ekonomik yapıya sahip tek parti iktidarıyla yönetilen zamanlardan bu yana çok yol aldığını yazdı.
     Röportajın sonunda, İslami yönetimin Türkiye'ye gelme olasılığı olup olmadığının sorulması üzerine ise gazete, Alaton'un bu görüşleri paylaşmadığını bildirdi. ''Bunun için fazlasıyla açık bir toplumuz'' diye konuşan Alaton, kimi çevrelerin bunu bir korku unsuru olarak kullanmak istediklerini anlattı.
     Türkiye'de demokrasi yolundaki değişimin kademeli geliştiğini yazan gazete, haberin sonunda Alaton'un, ''Demokratik değerlerimizi sindirmeyi başardık'' sözlerine yer vererek, Alaton'un, Türkiye ile ilgili olarak son derece umutlu olunması gerektiğini söylediğini yazdı.

Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,116 µs