En Sıcak Konular

BAYKAL: EN BÜYÜK YOLSUZLUKLAR BU İKTİDAR DÖNEMİNDE YAPILDI

14 Şubat 2009 16:35 tsi
BAYKAL: EN BÜYÜK YOLSUZLUKLAR BU İKTİDAR DÖNEMİNDE YAPILDI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı dönem, bu iktidar dönemidir" dedi.

KAYSERİ - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı dönem, bu iktidar dönemidir" dedi.
     Deniz Baykal, Kadir Has Kongre Merkezi'nde partisince düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşmasına, vatandaşlara "Halinizden memnun musunuz? Keyfiniz yerinde mi? Geçinebiliyor musunuz? Aldığınız sattığınız birbirini karşılıyor mu? Ne oldu size böyle? Size ne çarptı böyle?" diye sorarak başladı.
     Bugün yaşanan sıkıntıların arkasında uzun süredir uygulanan yanlış politikaların bulunduğunu savunan Deniz Baykal, artık tüm olumsuzlukların saklanamaz ve örtbas edilemez hale geldiğini, gerçeklerin kendini gösterdiğini, Türkiye'nin her yerinde fabrikaların kapandığını, insanların boynunun büküldüğünü öne sürdü.
     Tüm sıkıntıların arkasında "göz boyamaya, reklama, makyaja yönelik politikalar" bulunduğunu kaydeden Baykal, şunları söyledi:
     "Ekonomi kalkınıyor dediler ama borçlar ödenmedi. Devletin borcu 220 milyar dolardı 500 milyar dolara çıktı. 70 yıllık cumhuriyetin ekonomi abidelerini sattılar. Etibank, Sümerbank, Tüpraş nereye gitti? Yerli yabancı, ucuz pahalı demeden, eş dost ayırmadan sattılar. Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in, Süleyman Demirel'in eserlerini sattılar."
     Milletin çektiği sıkıntıya iktidarda olanların yakınları ve ailelerinin ortak olmadığını ileri süren Baykal, şöyle konuştu:
     "Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı dönem, bu iktidar dönemidir. Bunlarla ilgili kitap çıkarmak lazım. Deniz Feneri diye bir olay var. Millet evini satıp kredi kartı borcunu ödemeye mecbur bırakılırken milletin fitresini, zekatını almışlar, kendi reklamlarını yaptırmak için televizyon kurmuşlar. Bunu da din, iman adına yapmışlar. Ağızlarından bal akıyor. Bunlar olurken iktidarın haberi olmamış mı? Bunu yapan adamları Başbakan tanımıyor muymuş? Zaten bunu yapanlar Başbakan'a, siyasete destek olmak için yapıyor."
     Bakanlar Kurulu kararıyla Deniz Feneri Derneği'ne "kamu yararına çalışır" statüsü kazandırıldığını, daha sonra da vergi imtiyazı getirildiğini bildiren Baykal, "Bu vatan, millet için cephede mücadele edip canını verenlerin yakınlarına yardım için kurulan Mehmetçik Vakfı'na verilmeyen imtiyaz bunlara veriliyor. Bunlar tesadüf mü? Türkiye'de ekonomik sıkıntı, bunlarda yolsuzluk var" diye konuştu.

Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs