En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN EKSEN SORUNU YOK

14 Şubat 2009 19:48 tsi
ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN EKSEN SORUNU YOK AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Herkes şunu iyi bilmeli; Türkiye'nin bir yön sorunu, eksen sorunu yoktur. Türkiye'nin yönü de ekseni de hedefi de bellidir" dedi.

SİNOP - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Davos'tan yaşananlardan sonra, "Türkiye ara buluculuk rolünü kaybediyor, etkisiz hale geliyor, yalnızlaşıyor, eksen kayması yaşıyor' diyenler olduğunu belirterek, "Herkes şunu iyi bilmeli; Türkiye'nin bir yön sorunu, eksen sorunu yoktur. Türkiye'nin yönü de ekseni de hedefi de bellidir" dedi.
     Erdoğan, partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendilerine gösterilen sevgi, coşku, heyecan ve ahde vefa için teşekkür etti.
     Erdoğan, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını belirterek, "İçerde ya da dışarda hiç kimse bu ülkeyi hor göremez, hiç kimse bu ülke insanını itip kakamaz, hiç kimse bu ülkeye ikinci sınıf ülke muamelesi yapamaz. Hiç kimse, özellikle bölgesel meselelerde Türkiye'nin içinde yer almadığı bir denklem kuramaz. İşte onun için 'küresel barış', 'medeniyetler ittifakı' diyoruz. Şu anda Türkiye Medeniyetler İttifakı'nın eş başkanı. Biri İspanya diğeri Türkiye. Ele ele Medeniyeteler İttifakı için çalışıyoruz. Bunun için Avrupa Birliği diyoruz." diye konuştu.
     Bölgesel çözümsüzlüklere, çözüm aramada aktif rol oynadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Biz Türkiye'ye inanıyoruz. Türkiye'nin etkinliğine, potansiyeline, gücüne inanıyoruz. Davos'ta yaşadığımız olaylardan sonra bazıları yazıp çizdiler (Türkiye ara buluculuk rolünü kaybediyor, etkisiz hale geliyor, yalnızlaşıyor, eksen kayması yaşıyor) dediler. O gün felaket tellallığı yapanlar, bugün Türkiye'nin artan önemini, güçlenen ara buluculuk rolünü, istenen, önemsenen misyonunu iyi görmeli, iyi anlamalı. Bildiğiniz gibi geçen hafta Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Mahmut Abbas Ankara'daydı. Son gelişmeleri gerek şahsım gerekse Cumhurbaşkanımız ikili olarak kendisiyle ele aldık. Ardından Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek İstanbul'a geldi. Onunla da Orta Doğu'yu Sayın Cumhurbaşkanımız ile ayrı ayrı görüşme imkanı bulduk ve bunları derinlemesine müzakere ettik."
     "Ekiplerimiz ülkeler arasında mekik dokuyor. Tüm taraflarla görüşmeler yapıyor" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Ama birileri de çıkıyor diyor ki 'Efendim bunlarla görüşmeyin, bunları kovun bunlara 'go home' deyin. Bunlar geçmişte çok söyledi. Ama bunlarla netice alınmaz. Masaya oturacaksın masaya, ne gerekiyorsa masada söyleyeceksin. Herkes artık görüyor ve açıkça ifade ediyor ki Türkiye, bölgede desteği ve katkısı istenen, önemi daha da artan bir ülke haline gelmiştir. Türkiye, bölgede her sorunun aşılmasında kilit rol oynayana yapıcı katkısı aranan önemli bir aktördür. AB ile katılım müzakereleri yürüten, Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Orta Doğu'dan Orta Asya'ya kadar derin ilişkilere sahip olan Türkiye, bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Herkes şunu iyi bilmeli Türkiye'nin bir yön sorunu, eksen sorunu yoktur, Türkiye'nin yönü de ekseni de hedefi de bellidir. Hiç kimse Türkiye'yi belli bir bölgeye, alana hapsetmeye, Türkiye'nin çok boyutlu ilişkilerini zafiyete uğratmaya çalışmasın. Türkiye kabına sığmayacak, köşesine çekilemeyecek, içine kapanamayacak kadar büyük bir ülkedir. Artık Türkiye'de farklı ülkelerin liderleri karşısında el pençe divan bir iktidar yok. Bunu böyle bilesiniz."

ERDOĞAN: YALANI, İFTİRAYI, BUNLAR ÖZGÜRLÜK SANIYORLAR

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Yalanı, iftirayı, karalamayı bunlar özgürlük sanıyorlar. Biraz eleştirin, biraz bam teline dokunun, feryat figan özgürlüklerden dem vururlar. Yalan yanlış haber yapan medyayı evinize sokmamanızı gene söylüyorum" dedi.
     Erdoğan, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendilerinden önceki iktidarların 79 yılda Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın 230 milyar dolar olduğunu, kendilerinin ise bu rakamı 750 milyar dolara yükselttiklerini ifade etti.
     Türkiye'nin ihracatının da 79 yılda 36 milyar dolara ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, bu rakamı krize rağmen 132 milyar dolara yükselttiklerini vurguladı.
     Türkiye'nin yüksek borçlanma yaptığına ilişkin eleştirilere de değinen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
     "Sayın Baykal'ın, Sayın Bahçeli'nin diliyle konuşacak olursak, o zaman Amerika yanmış, batmış. Niye? Dünyanın en borçlu ülkesi Amerika, 10 trilyon dolar borcu var. İkinci sırada Japonya, 7 trilyona yakın borcu var. Bu hesapla, bu mantıkla bunlar hesaplanmaz. Borç yiğidin kamçısıdır. İşte Amerika'ya bakarsan buna uyar. Türkiye'nin de yeni durumuna bakarsan uyar. Ama siz borcunuzu ödeyemez duruma gelirseniz o zaman buna uymaz. Şu anda İtalya'nın borç oranı, milli gelirinin üstündedir. Ama İtalya güçlü bir ülke. Niçin? Sürekli olarak Gayri Safi Yurtiçi Hasılası güçleniyor. Bunları görmek durumundayız."
     "Bunların dünyayla alakası yok" diyen Başbakan Erdoğan "Bunlar Ankara'ya hapsolmuşlar. Buradan Ankara'yı yöneteceklerini zannediyorlar. Bu arada nasıl olduysa Sayın Baykal Brüksel'e gitti. Hayret birşey... AB konusunda da açık olduğunu söyledi. Göreceğiz... " şeklinde konuştu.
     Başbakan Erdoğan, kendilerinin Türkiye'yi dolaştıklarını ve dünyada Türkiye'nin itibarını arttırmak için gayret sarf ettiklerini ifade ederek, "Birileri de Ankara'da oturmuş engel çıkartmaya çalışıyor" dedi.
     Başbakan Erdoğan, bir haberde, 'Başbakan Sevgililer Günü'nü Ferhat'la, Şirin'in memleketi Amasya'da kutlayacak" dendiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Halbuki benim eşim Katar'da. Nereden bu haber? Bunlar bu, yine en çok satan gazetelerden biri başlık atmış. Bu aralar beni tüccarlarla ortak gösteriyorlar sağ olsunlar. Diyor ki 'Şu arazi Ak Parti'li belediye başkanıyla ranta dönüştürüldü". Bu insanlar ranta dönüştürüyorsa niçin orayı Futbol Federasyonuna hibe etsinler. Vefat eden Federasyon Başkanımızın emeli de buydu: Bu arzuyla orayı alıp burada spor meslek lisesine dönüştürelim.
     Haberin enteresan yanı şu, 'Burayı Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı yapacaklardı' diyor. Eline, diline dursun. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, yaklaşık 1.5-2 yıldır Sütlüce'de inşaatı başlayan bir yere taşındı. Böyle bir anlayış, böyle bir iftira olur mu? Bu tür medyaya karşıyız.
     Bunlar kalkıp bir kaç tane bizimle ilgili olumlu haber yapan gazetelere 'yandaş medya' diyor. Peki siz kimin yandaşısınız? Bunlar da CHP'nin yandaşı. Bu ara çok iyi ortaya çıktı. İyi paslaşıyorlar, iyi anlaşıyorlar. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de iyi anlaşıyorlar. Ama bu mumunuz da yanmayacak. 29 Mart'ta bu mum da sönecek. Çünkü biz medyanın kurduğu parti değiliz, milletin kurduğu partiyiz. Farkımız bu. Ak Parti'yi millet kurdu, medya patronları değil. "
     Erdoğan, Basın Kanunu'nun alanını kendilerinin genişlettiklerini belirterek şunları kaydetti:
     "Özgürlüklerle ilgili bütün yasaları biz çıkardık. Keşke basın özgürlüğünü dillerine doladıkları kadar basın ahlakından da bahsetseler. Keşke özgürlükleri bir bütün olarak herkes için savunabilseler.
     Anamuhalefet lideri hala bizi yandaş medya üretmekle suçlamaya kalkıyor. Önce sen yandaş medyalarından bir arın da ondan sonra ne konuşulacağını biz de beraber oturup senle konuşalım. Yandaş medyanın ne olduğunu, nasıl olduğunu, nasıl üretildiğini biz sizlerden öğreniyoruz.
     Yıllarca yandaş medyayla ayakta kalmaya, iktidara gelebilmeye, rakiplerinizi ekarte etmeye çalıştınız ama olmadı. Bu millet ne dedi? 'Yeter söz de karar da milletindir' dedi. Bütün oyunlar boşa çıktı. O medya benimle ilgili de şu başlıkları atıyordu o zamanlar, 'Erdoğan'dan muhtar bile olamaz' diyordu. Ama benim milletim, Erdoğan'a muhtar olmayı bırak bu ülkede başbakanlık makamını teslim etti. Bunlara rağmen teslim etti. Bu nasıl bir çelişki? Ne yaman bir çelişki? "

ERDOĞAN: BAŞINIZA SEÇİM SANDIĞI MI DÜŞTÜ?

AMASYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Başınıza seçim sandığı mı düştü? Ne oldu da bir günde aydınlandınız, bir haftada milleti hatırladınız, milletin hissiyatını, milletin taleplerini dert edinir oldunuz'' dedi.
     Erdoğan, partisince Amasya'da düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap etti.
     Milletten yetki aldıktan sonra 6 yıl boyunca Cumhuriyet değerlerinin tümünü, demokrasi kazanımlarının tümüne sahip çıkan bir vizyonu, bir yaklaşımı benimsediklerini ifade eden Erdoğan, ''Yaptıklarımızla başınızı dik tuttuk, bu ülkenin itibarını yükselttik. Türkiye'nin saygınlığına leke sürdürmedik. Bizden önceki iktidarların Türkiye'yi ne duruma düşürdüklerini siz gayet iyi bilirsiniz. CHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde bu ülkenin nasıl karanlık bir tablo ile karşı karşıya, nasıl utanç veren entrikalarla dolu olduğunu sizler gayet iyi bilirsiniz. Ekmeğin, gaz yağının, benzinin karneyle satıldığı günleri daha unutmadık'' diye konuştu.
     ''AK Parti, özgürlük, demokrasi mücadelesi verirken neden destek olmadınız da köstek oldunuz?'' diyen Erdoğan, ''AK Parti yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele ederken neden destek değil de köstek oldunuz. AK Parti, göğsünü gere gere çetelerle mafya ile hukuksuzlukla mücadele ederken soruyorum neredeydiniz? Sayın Baykal 'onların avukatıyım' demedin mi? Ne oldu da birden bire aydınlandınız? Başlarına ne düştü? Bilmiyorum ama 29 Martta başlarına bir kez daha Amasya'nın meşhur elmasının düşeceğini çok iyi biliyorum'' dedi.
     Erdoğan, ''Bunlar muhalefeti taşeronlara vermişler. Bu taşeronlar kim? Yandaş medyaları. Bunlar yazıyor, çiziyor. Bunlar da medyanın arkasına takılmış yola devam ediyorlar. Buradan, Amasya meydanından sesleniyorum. Kargadan kılavuz olmaz. Diyorum ki kendinize başka kılavuz bulun'' diye konuştu.
     Erdoğan şunları söyledi:
     ''Onun için ben diyorum ki, bak isim de vermiyorum. Hangi medya yalan yanlış haber yapıyorsa evinize sokmayın diyorum. Niye? çünkü basın ahlakı diye birşey var, doğru habercilik diye birşey var. Sen doğru habercilik yapmayacaksın, bu ülkenin başbakanına yalan yanlış iftiralar atacaksın, ondan sonra da kalkıp da bu ülkenin başbakanı bunları ortaya koyup söylediği zaman da diyeceksin ki basın özgürlüğüne bu ülkede halel geliyor. Kusura bakmasınlar hiçbir şey gelmiyor. Senin başbakana iftira etme özgürlüğün kadar, en azından başbakanın da doğruları, gerçekleri millete anlatma özgürlüğü var.''



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,759 µs