En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ İLE TRABZONSPOR YARIN 104. RANDEVUDA

14 Şubat 2009 15:35 tsi
BEŞİKTAŞ İLE TRABZONSPOR YARIN 104. RANDEVUDA Beşiktaş ile Trabzonspor, yarın BJK İnönü Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 104. kez karşı karşıya gelecek.

İSTANBUL - Beşiktaş ile Trabzonspor, yarın BJK İnönü Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 104. kez karşı karşıya gelecek.
     11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 36 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 103 karşılaşmanın 43'ünü Beşiktaş, 38'ini Trabzonspor kazanırken, 22 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.
     Siyah-beyazlıların toplam 141 golüne, bordo-mavililer 115 golle karşılık verdi.
     İki takım arasında bu sezon ligde Trabzon'da yapılan maç 0-0 biterken, Fortis Türkiye Kupası grup karşılaşmasında ise Beşiktaş, Trabzon'da 2-1 galip geldi.
     Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise galibiyet sayısında eşitlik bulunuyor.
     İki takım arasında yapılan 69 lig maçında taraflar 27'şer galibiyet alırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
     Ligde Beşiktaş'ın attığı 99 gole, Trabzonspor 79 golle karşılık verdi.
     Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'de İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı.
     Siyah-beyazlılar ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonunda da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı.
     Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 7 Ağustos 1988'de Serdar'ın jübile maçında 4-1'lik sonuçla elde etti.

 BJK'DE EKREM VE HOLOSKO FORMA GİYEMEYECEK

Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında yarın İstanbul'da Trabzonspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Ekrem Dağ ile Holosko, Trabzonspor karşısında takımdaki yerlerini alamayacak.
     BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.
     Bu karşılaşma öncesi Trabzonspor'un ligde 41, Beşiktaş'ın ise 35 puanı bulunuyor.
     Beşiktaş ile Trabzonspor'da yarınki karşılaşma öncesi toplam 11 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
     Beşiktaş'ta 6, Trabzonspor'da ise 5 futbolcu, ligin zirvesini etkileyecek dev maçta sarı kart cezalısı olma riskiyle mücadele edecek.
     Siyah-beyazlılarda sezon başından bu yana 3'er sarı kart gören Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Edouard Cisse ve Mert Nobre, Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri halinde 21. haftadaki Gaziantepspor deplasmanında cezalı duruma düşecek.
     Bordo-mavililerde ise Hüseyin Çimşir, Serkan Balcı, Selçuk İnan, Umut Bulut ve Hrvoje Cale, sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Denizlispor maçında forma giyemeyecek.
     Beşiktaş ile İstanbul'da karşılaşacak olan Trabzonspor, bu sezon deplasmanların en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor.
     Dış saha maçlarının lideri olan bordo-mavililer, bu sezon deplasmanlarda oynadıkları 10 maçın 6'sını kazanırken, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Deplasmanlarda toplam 20 puan toplayan Trabzonspor, 15 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü.
     Beşiktaş ise bu sezon iç sahada başarılı bir performans gösteriyor.
     Siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda yaptıkları 10 maçın 8'ini kazanırken, 1 beraberlik, 1 de yenilgi alarak, 25 puan topladı.
     Siyah-beyazlılar, iç sahada 19 gol atıp sadece 7 gol yedi.

YATTARA'YA EKSTRA MOTİVASYON

     İstanbul'da bir firma, Trabzonspor'un yarın Beşiktaş ile deplasmanda yapacağı maçı kazanması halinde, bordo-mavili futbolculardan İbrahima Yattara'ya ev hediye edeceğini bildirdi.
     İstanbul Merter'de yapılan Realİstanbul adlı konut projesi ortaklarından Murat Türköz, yaptığı açıklamada, Yattara'nın Realİstanbul'dan daha önce bir ev satın aldığını fakat henüz ücretini ödemediğini belirterek, ''Yarınki maçta Beşiktaş'ı yenmeleri halinde bu evi Yattara'ya hediye edeceğiz'' dedi.
     Trabzonspor'un takım halinde bir bütün olduğunu ifade eden Türköz, ''İsteğimiz Trabzonspor maçı kazansın. Bunun için Yattara'ya ekstra motivasyon sağlamak istiyoruz. Maçın adamı olacağını düşünüyoruz. Yattara ile maçı kazandığımızda aldığı daireyi kendine hediye edeceğiz'' dedi.
     Türköz, Realİstanbul'dan daire alan Gineli yıldızın projedeki en büyük ve en lüks daireyi seçtiği, 4+1 özellikte ve rezidans konforundaki dairenin satış fiyatının 600 bin TL civarında olduğunu kaydetti.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,026 µs