En Sıcak Konular

ÖZBEY: TSK VE İP'E KARŞI BİR TERTİP YÜRÜTÜLÜYOR

12 Şubat 2009 18:15 tsi
ÖZBEY: TSK VE İP'E KARŞI BİR TERTİP YÜRÜTÜLÜYOR İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, ''Türk Silahli Kuvvetlerine (TSK) ve İşçi Partisine (İP) karşı bir tertip yürütülüyor, ama ne yazık ki durum komiktir'' dedi.

ANKARA - İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Özbey, ''Türk Silahli Kuvvetlerine (TSK) ve İşçi Partisine (İP) karşı bir tertip yürütülüyor, ama ne yazık ki durum komiktir'' dedi.
     Jandarma ekipleri tarafından ''Karargah evleri'' soruşturması kapsamında 10 Şubat akşamı gözaltına alınarak Ankara Jandarma Alay Komutanlığına getirilen İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in ifadesinin, avukatları Hasan Basri Özbey ve İP Çankaya İlçe Başkanı Nusret Şenalp nezaretinde alındığı öğrenildi.
     Jandarma Alay Komutanlığı çıkışında kendilerini bekleyen İP üyelerine açıklama yapan Özbey, Gültekin'in ifadesini verdiğini belirterek, bir telefon numarasından aranmasına ilişkin kendisine soru sorulduğunu ifade etti.
     Özbey, Gültekin'in telefonunun ''hiç bir yerde kayıtlı olmayan bir telefon numarasından 21 Mart 2007 tarihinde saat 16.30'da arandığı ve bu aramanın 73 sn sürdüğü belirtilerek, görüşmenin detaylarının sorulduğunu kaydetti.
     Gültekin'in telefon kayıtlarında böyle numarayla görüşmenin olmadığı yanıtını verdiklerini belirten Özbey, şunları kaydetti:
     ''Sayın Gültekin'in telefonlarından hiç bir şekilde arama yapılmadığı belirlenmiş. Bu telefonu tanımadığımızı ifade ettik. İbrahim Aslan'ı tanıyıp tanımadıklarını da sordular, tanımadığımızı ifade ettik. Karargah Evleri ortaya çıktıktan sonra 6 aydır bizim de aradığımızı, ulaşamadığımızı belirttik.
     İbrahim Aslan'ın da gözaltına alındığını öğrendik. Aldığımız bilgiye göre, Aslan, siyasetle alakası olmayan Karacaahmet Mezarlığında imamlık yapan biridir. Gözaltına alınan diğer 4 kişiden biri İstanbul'da GSM bayii, diğeri Balıkesir'de bir ilkokulda devlet memuru, öteki İhlas Holding'te muhasebe elemanı, bir diğeri Ankara'da bir gecekondu semtinde okur yazarlığı olmayan bir kadındır.
     TSK'ya ve İşçi Partisi'ne karşı bir tertip yürütülüyor, ama ne yazık ki durum komiktir. Karargah Evlerinin bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır.
     Cenaze yıkayan bir imam bir örgüt kuruyor ve TSK içinde örgütleniyor. Albayları, binbaşıları, askeri okul öğrencilerini örgütlüyor, İP Genel Başkan Vekilini de emrine alıyor. Emrine zavallı bir kadıncağızı, Balıkesirdeki panik atak hastasını, muhasebe memurunu, GSM bayiini alıyor. Ergenekon'u yazanlar bunu da İşçi Partisi'nin TSK içindeki örgütlenmesi diye yazıyorlar''
     Özbey gözaltına alınan 5 kişiden 2'sinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderildiğini belirterek, Mehmet Bedri Gültekin'in de bugün çıkartılacağını ifade etti.

Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,676 µs