En Sıcak Konular

GÜNAY: ''4 KALEMLİK TEDBİR PAKETİ BEKLİYORUZ''

12 Şubat 2009 16:00 tsi
GÜNAY: ''4 KALEMLİK TEDBİR PAKETİ BEKLİYORUZ'' Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu hafta ya da gelecek hafta, 4 kalem halinde bir tedbir paketi beklediklerini ve paketin ''istihdam, vergi, finans ve sektörel yapısal düzenlemelerle ilgili'' olduğunu belirtti.

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu hafta ya da gelecek hafta, 4 kalem halinde bir tedbir paketi beklediklerini ve paketin ''istihdam, vergi, finans ve sektörel yapısal düzenlemelerle ilgili'' olduğunu belirterek, ''Bu ay içinde bazı somut kolaylılar görülecek. Umarım devletin imkanları içinde turizm sektörüne bazı kolaylıklar umarım getirilecektir'' dedi.
     Ekin Fuarcılık tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen ''EMITT 2009 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'', TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.
     Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin geçen yıl, Türk insanının güleryüzlülüğünün katkılarıyla 26 milyonu aşkın turisti ağırladığını ve 22 milyar dolara yakın bir gelir elde ettiğini kaydederek, amaçlarının, bunun sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu dile getirdi.
     Ertuğrul Günay, ivedilikle alınması gereken önlemler bulunduğunu belirterek, ''Aralık ayında yaptığımız toplantılar var arkadaşlarımızla. Şu anda bunun sonuçlarını alma eşiğindeyiz. Ekonomi Koordinasyon Kurulu sürekli çalışma halinde. Bu hafta ya da gelecek hafta, 4 kalem halinde bir tedbir paketi bekliyoruz. Bu paket, istihdam, vergi, finans ve sektörel yapısal düzenlemelerle ilgili. Bu ay içinde bazı somut kolaylılar görülecek. Devletin imkanları içinde turizm sektörüne bazı kolaylıklar umarım getirilecektir. Bunlar bizim krizi atlatmak ve sektörü daha sağlıklı bir şekilde ayakta tutmak için beklentilerimiz'' dedi.
     Bakan Günay ile davetliler, daha sonra Emit 2009 Fuarı'nın açılış kurdelesini kesti. Bakan Günay ayrıca, beraberindeki Suriye Turizm Bakanı El Kallaa ve KKTC Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ'ın da aralarında bulunduğu grupla, ülke stantlarını ve fuara katılan Türk kuruluşların stantlarını gezdi. Bakan Günay, Suriye standında bir süre oturarak, kendisine ikram edilen kahveyi içti.

Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,957 µs