En Sıcak Konular

SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 44 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

12 Şubat 2009 15:13 tsi
SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 44 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ İstanbul'un da aralarında bulunduğu 7 ilde 75 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve organize suç örgütü üyesi oldukları öne sürülen 44 kişi adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL - İstanbul'un da aralarında bulunduğu 7 ilde 75 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve organize suç örgütü üyesi oldukları öne sürülen 44 kişi adliyeye sevk edildi.
     İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir suç örgütünün, kentte çok sayıda ''yağma'', ''ikamet, iş yeri ve oto kurşunlama'', ''rüşvet'', ''adam öldürmeye teşebbüs'', ''yaralama'', ''adam kaçırma'', ''alıkoyma'' ve ''silah kaçakçılığı'' gibi birçok suça karıştıkları belirlendi.
     Bunun üzerine 9 Şubatta İstanbul'un Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Bakırköy, Bahçelievler, Fatih, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri ile 6 ilde 75 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 44 kişi gözaltına alındı.
     Bu kişilerle birlikte 23 adet ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 940 fişek, 33 adet namlu, susturucu ve silah yapımında kullanılan malzeme, 8 adet silah yapımında kullanılan metal sayı takımı ve kalıbı, 33 şarjör, 1 sahte nüfus cüzdanı, 15 gram hint keneviri ve 1 el telsizi ele geçirildi.
     Sorgulamalar sonucu bu kişilerin, ''polis gibi davranarak adam kaçırma'', ''kurşunlama'', ''tehdit'', ''yağma'' ve ''silah ticareti'' gibi toplam 18 eyleme karıştıkları belirlendi.
     Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
     Polis yetkilileri, Şişli'deki bir barda çıkan çatışma sonrasında yakalanarak cezaevine konulan Hakan Karakaş elebaşılığındaki suç örgütünün, tepe lambası taktıkları bir otomobille alacak nedeniyle aralarında husumet bulunan Sefer D'yi kaçırdıklarını, bir depoya kapatıp işkence yaptıklarını, telefon dinlemesi ile bu durum tespit edilince gerçekleştirilen operasyonla da Sefer D'nin kurtarıldığını belirttiler.
     Suç örgütünün elebaşı konumundaki Hakan Karakaş'ın, örgüt üyelerine talimatları eşi Perihan Karakaş aracılığıyla gönderdiğini öne süren yetkililer, örgüte yönelik çalışmaların 10 Eylül 2007 tarihinden bu yana sürdürüldüğünü, bugüne kadar birçok üyesi tutuklanan çetenin alacak nedeniyle aralarında husumet bulunan bazı hayvancıların koyunlarına da el koyduklarını anlattılar.
     Yetkililer, üstünden altın kaplama bir silah çıkan sakallı ve cübbeli çete üyesi Mustafa Turan'ın silah kaçakçılığı yaptığını, emniyetteki işlemleri sırasında polisle yaptığı sohbette ''Silah satmanın dini olarak sakıncası olmadığını'' söylediğini öne sürdüler.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,204 µs