En Sıcak Konular

TÜZMEN: 20 MİLYAR DOLAR CİVARINDA YABANCI SERMAYE GELEBİLİR

12 Şubat 2009 11:16 tsi
TÜZMEN: 20 MİLYAR DOLAR CİVARINDA YABANCI SERMAYE GELEBİLİR Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, özellikle yılın ikinci yarısında olmak üzere, Türkiye'ye 20 milyar dolar civarında yabancı sermayenin geleceğini düşündüğünü bildirdi.

ANKARA - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, özellikle yılın ikinci yarısında olmak üzere, Türkiye'ye 20 milyar dolar civarında yabancı sermayenin geleceğini düşündüğünü bildirdi.
     Bakan Tüzmen, Türkiye'nin en çok yatırım çekecek ülkelerden birisi olduğunun önümüzdeki dönemlerde görüleceğini belirterek, Türkiye'nin bu krizden en az etkilenerek yoluna devam edeceğini söyledi.
     Türkiye'nin güvenilir bir liman olarak, yabancı yatırımlar için, özellikle de bölge ülkeleri açısından son derece sağlam bir atmosfer oluşturduğuna işaret eden Tüzmen, şu anda ülkenin en büyük sıkıntılarından birinin işsizlik olduğunu kaydetti.
     Önümüzdeki dönemde bu sıkıntıyı aşmak için, yabancı yatırımların büyük önem taşıdığını vurgulayan Tüzmen, ''Bu nedenle, ülkemize daha fazla yabancı sermaye yatırımı çekmek için, bütün gücümüzü kullanıyoruz. Yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için hükümet olarak, her türlü kolaylığı gösteriyoruz'' dedi.
     Bakan Tüzmen, yabancı yatırımlar konusunda olumlu işaretlerin de bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin durumunun özellikle bölgede yatırım yapmak isteyenler açısından cazip olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:
     ''Ülkemizin birçok yerinde yatırımcıların araştırma yaptığını biliyoruz. Körfez ülkelerinden, Çin'den, Uzak Doğu'dan yatırımcılar, Türkiye ile yakından ilgileniyorlar. Bu arada, Avrupa ülkelerinden de Türkiye'de yatırım yapmak için araştırma yapan, görüşmeler yapan, yatırımcılar, şirketler var.
     Önümüzdeki dönemde, dünyada yaşanan bütün sıkıntılara rağmen, yabancı yatırım konusunda olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Özellikle dünyada krizin devam ettiği ortamda, birçok ülkenin, dünyada böylesine sıkıntılar yaşandığı bir dönemde, Türkiye'de yatırım yapması son derece dikkat çekici ve önemli bir olaydır.''
     Tüzmen, Türkiye'nin, özellikle turizm gelirlerinin, ihracat gelirlerinin artması ile başarılı bir ülke olarak yoluna devam ettiğini söyledi.

Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,632 µs