En Sıcak Konular

DEMİREL: TÜRK MİLLETİ CUMHURİYET'TEN VAZGEÇMEZ

10 Şubat 2009 20:44 tsi
DEMİREL: TÜRK MİLLETİ CUMHURİYET'TEN VAZGEÇMEZ 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''hadiseler ne kadar zor olursa olsun Türk milletinin Cumhuriyet'ten vazgeçmeyeceğini'' söyledi.

ANKARA - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''hadiseler ne kadar zor olursa olsun Türk milletinin Cumhuriyet'ten vazgeçmeyeceğini'' söyledi.
     Koleksiyoncular Derneği'nin, Çankaya Belediyesi ve Mesa Grup'un desteğiyle düzenlediği ''Cumhuriyet Devriminin Yolu-Atatürk Bulvarı'' fotoğraf sergisi Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde izlenime sunuldu.
     Açılış töreninde konuşan 9. Cumhurbaşkanı Demirel, sergiyi düzenleyenleri tebrik etti.
     Bazı şeyleri unutmamak, bunun için de hatırlatmak gerektiğini belirten Demirel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay meydana gelmediğini, ''sokakta bulunmadığını'' vurguladı. Demirel, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için çok büyük fedakarlık yapılmıştır. Bunu yapan Türk milletidir. Bunlar için bir önder gereklidir. Bunların önderi de Atatürk'tür. Bunu ne yıllar, ne asırlar, hiçbir şey değiştiremez'' dedi.
     Ancak bu değerleri yalnız gençlere değil, yetişkinlere de göstermeyi yararlı bulduğunu dile getiren Demirel, ''60 yıllık Ankara hemşehrisiyim. 60 yıldır Türkiye'de, Ankara'da neler olduğunu iyi biliyorum. Olanların büyük kısmında aktör oldum. Hatalarımla sevaplarımla...'' diye konuştu.
     Atatürk'ün Cumhuriyeti Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden kurduğunu, yaşananların sadece Kurtuluş Savaşı değil, İstiklal Savaşı olduğunu anlatan Demirel, yeni devletin çağın ihtiyacına göre kurulduğunu, hedefinde uygarlık çağdaşlık ve zenginlik bulunduğunu kaydetti.
     Demirel, Atatürk Bulvarı'nın, yeni devletle ilgili ne yapılmak isteniyorsa onu gösteren, yapılan işleri anlatan bir belgesel niteliğinde olduğuna dikkati çekti.
     ''Ulus'tan Çankaya'ya yürürken gördükleriniz çağdaş devletin belgeselidir'' diyen Demirel, bulvarda bankaların, üniversitelerin, kamu binalarının, sağlık kurumlarının bulunduğunu söyledi.
     Demirel, ''Bunların hepsi ihtiyaçtandı. Kademe kademe yerleştirildi. Sonra yabancı binalar başlıyor. Onlara arsa veriyorsunuz. Bir sürü elçilikler yapılıyor'' dedi.
     Ankara'nın imar ve inşa konusunda da diğer illere örnek olduğunu ifade eden Demirel, şöyle devam etti:
     ''Geleceğe nasıl bakacağız? Türkiye geri götürülecek mi? Bu noktaya getiren millet geriye götürülmesine razı olur mu? Bana göre olmaz. Kimse hadiseleri küçümsediğimi zannetmesin. Hadiseler ne kadar büyük olursa olsun Kurtuluş Savaşı'nın şartları kadar vahim mi? Daha geride mi insanlarımız? 70 sene sonra halk bunları inkar mı edecek?
     Hadiseler ne kadar zor olursa olsun Türk milleti Cumhuriyetten vazgeçmez. Cumhuriyet sayesinde vatandaş olmuştur. Cumhuriyet sayesinde başı göğe değecek kadar dik durmuştur. Cumhuriyet sayesinde dünyanın büyük 20 devleti arasında olacak yere gelmiştir. Evet, bazı rahatsız edici meseleler var. Hassasiyetimiz geleceğimizin teminatıdır. 134 üniversitesi, 100 bin profesörü, doçenti, 110 bin doktoru olan bir ülkede insanları geriye götürmek mümkün değildir.''
     Demirel, vatandaşın iyi yönetilemediğini düşünüyorsa sandığa gitmesi gerektiğinin belirterek, ''Öyleyse, kendi kendimize birtakım kabuslar içinde olmanın hiçbir manası yoktur. Atatürk Bulvarı'na sahip çıkılmasını Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması olarak görüyorum. Bu olduğu müddetçe ne Ankara'ya, ne Türkiye'ye bir şey olur'' dedi.

Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,412 µs