En Sıcak Konular

VALİ ÇOŞ: ''TUVALET-BANYO KAZANDIRMA PROJESİ''

10 Şubat 2009 21:17 tsi
VALİ ÇOŞ: ''TUVALET-BANYO KAZANDIRMA PROJESİ'' Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) hazırlanan ''Sağlıklı Banyo ve Tuvaleti Olmayan Fakir ve Muhtaç 215 Aileye Ayni Yardım Olarak Banyo-Tuvalet Kazandırılması Projesi''nin, sosyal amaçlı bir proje oldu

KIRKLARELİ - Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) hazırlanan ''Sağlıklı Banyo ve Tuvaleti Olmayan Fakir ve Muhtaç 215 Aileye Ayni Yardım Olarak Banyo-Tuvalet Kazandırılması Projesi''nin, sosyal amaçlı bir proje olduğunu, seçimle ilgisi bulunmadığını söyledi.
     Vali Coş, ''Bu da WC'li Vali'' başlığıyla ulusal bir gazetede yayımlanan haber üzerine düzenlediği basın toplantısında, Roman vatandaşların barındıkları evlerde sağlıklı banyo ve tuvaletin bulunmadığı için arayış içine girdiklerini söyledi.
     Bunun üzerine SYDV imkanlarıyla, ''Sağlıklı Banyo ve Tuvaleti Olmayan Fakir ve Muhtaç 215 Aileye Ayni Yardım Olarak Banyo-Tuvalet Kazandırılması Projesi''nin hayata geçirildiğini bildiren Coş, ''Proje kapsamında 215 ailenin evine tuvalet ve banyo yapılmaya başlandı. Bu sosyal amaçlı bir projedir, seçimle alakası yoktur. Bizim zaten fakire fukaraya yapacağımız yardımın seçimle, siyasetle bir bağlantısı olamaz'' dedi.
     Tuvalet ve banyoların 5 metrekareden oluştuğunu, bu projeye 636 bin TL bütçe ayrıldığını bildiren Coş, şunları kaydetti:
     ''İhtiyaç sahiplerine yardım konularında siyasi çıkar beklemek bir insanlık suçudur. Benim yönetimimdeki valilik ve tahmin ediyorum hiçbir kamu kuruluşu böyle küçük hesap peşinde koşmaz. Biz çalışmalarımızı seçim olacak diye durduracak değiliz. Mahalli seçimler olacaktır. Ama diğer tarafta çalışmalar devam edecektir. Hayat devam ediyor çünkü. Şunu diyebilir miyiz, 'Arkadaşlar seçim oldu, olacak. Siz bu tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını üç ay daha bekletin' dememiz mümkün müdür?''
     Kırklareli Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Süpürgeci de kendilerinin de insanca sağlıklı ortamlarda yaşama hakkına sahip olduklarını bildirdi.
     Köşe yazısından Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlar olarak büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Süpürgeci, ''Bu hizmetleri övmek yerine siyasi polemik malzemesi yaparak karıştıranları kınıyoruz'' dedi.

Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,200 µs