En Sıcak Konular

MECLİS, BU HAFTA DA FAZLA MESAİ YAPACAK

10 Şubat 2009 20:11 tsi
MECLİS, BU HAFTA DA FAZLA MESAİ YAPACAK TBMM Genel Kurulunda, Meclisin bu haftaki çalışmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, Meclisin bu haftaki çalışmasına ilişkin Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.
     Buna göre, aralarında Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Kanun Teklifi, Yüksek Öğretim Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanun tasarısının da aralarında bulunduğu bazı kanun tasarı ve teklifleri gündemin ön sıralarına alındı.
     Genel Kurul, yarın ve 12 Şubat Perşembe günü, 14.00?20.00 saatleri arasında çalışacak.
     Danışma Kurulu önerisi üzerine söz alan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bakanların soru önergelerine doğru yanıt vermediğini öne sürdü. Genç, bir holdinge ait devremülklerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de evinin olduğunu iddia etti. Devremülkerle ilgili usulsüzlük iddiaları bulunduğunu anlatan Genç, Çiçek'in, Adalet Bakanı olduğu dönemde bu şirketin yetkilisine, adalete yaptığı bağıştan dolayı teşekkür plaketi verdiğini söyledi.
     Genç, devremülklere ilişkin şikayetlerle ilgili kendisine gelen kişilerin, ''Hakimler gidiyor, masanın başında Adalet Bakanlığının teşekkürünü görünce geri çekiliyor'' dediklerini öne sürdü.
     Genç'e yanıt veren Devlet Bakanı Çiçek de kürsü masumiyetine ve kürsü özgürlüğüne inanan bir insan olduğunu söyledi. ''Özgürlüğün çok ahlak dışı bir yöntemle, (Çok uygun olmayan bir üslupla daha fazlasını bu kürsüden söylemeye edebim müsaade etmiyor) ulu orta insanların şerefiyle, haysiyetiyle oynamak bence çok doğru bir iş değil'' diyen Çiçek, şunları söyledi:
     ''Maalesef bu kürsüde bu hak, ulu orta bir kişi tarafından yerli yersiz her defasında kullanıyor. Ona kendi üslubuyla cevap vermiş olsak, biz farklı bir konumda olacağız. Eğer birinin elinde, bildiği bir şey varsa ve bu kanunsuz ve ahlaksızsa, bunu gelip devletin savcısı vardır, hakimleri vardır, onları da zan altında bırakacak bir seviyesizlik içerisinde bu konuların buraya getirilmesini ben hiçbir zaman doğru bulmam. Biz hepimiz, çıkan yasalara uygun davranmak mecburiyetindeyiz. Yasalara uygun davranıyorsak, bunu burada ulu orta konuşmasının da doğru olmadığı kanaatindeyiz. Siyaset adamları olarak, hepimiz her gün değişik törenlere katılıyoruz. Mesela yarın, bir vergi ödül törenine katılacağım. Orada birçok insan verdiği vergiden dolayı ödül alıyor. Biz, bu insanların sabıka kaydına bakarak ödül vermiyoruz. Ödül töreninde o kişi çok uygun olur. Şartlarında bir yanlışlık olmaz. 5-10 sene sonra bir suç işlediyse 10 sene önce verilen bir plaketten dolayı bunu buralara getirip konuşacaksanız, konuşan kişinin seviyesiyle mütenasip bir konuşma olmuş olur. Bu tür işlere de burada müsaade edilmemesi lazım. Çünkü, bu Meclisin her dakikası önemlidir. Kim götürüyorsa, devletin bağımsız savcısı, yargısı orada duruyor. Bütün savcıları da zan altında bırakıyorsunuz. Biz, ödül töreninde bir plaket verdik diye savcı ve hakimler ona göre mi karar veriyor? Uygunsuz konuşmalarla yüce Meclis meşgul ediliyor. Böyle bir konuşma yaptığım için özür diliyorum.''
     AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Genç'in dedikoduları bir tarz haline getirdiğini söyledi.
     Canikli, Cemil Çiçek'in plaketinden yola çıkarak, tüm hakim ve savcıları zan altında bırakacak ifadelerde bulunduğunu, kimsenin hakim ve savcılar hakkında haksız ithamlarda bulunamayacağını ifade ederek, Genç'in yaptığı konuşmayı ahlaki bulmadığını belirtti.
     TBMM Genel Kurulunda daha sonra Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Kanun Teklifinin görüşmelerine geçildi.

Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,216 µs