En Sıcak Konular

ŞEN: TAVSİYE ETTİM, ARAGONES GİTSİN, PERREIRA GELSİN

10 Şubat 2009 17:14 tsi
ŞEN: TAVSİYE ETTİM, ARAGONES GİTSİN, PERREIRA GELSİN Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, büyük kulüplerde başarının gelmemesi halinde başkanın, teknik direktörün ya da takımın yıldız oyuncusunun gideceğini savundu.

İSTANBUL - Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, büyük kulüplerde başarının gelmemesi halinde başkanın, teknik direktörün ya da takımın yıldız oyuncusunun gideceğini savundu.
     İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ''Lider Yönetici ve Transfer Politikaları'' konulu panele katılan Ali Şen, başarı beklenen ortamda başarıyı vaat eden kişinin bunu gerçekleştiremediği takdirde gitmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     ''Böyle yapmazsa gitmeye zorlanır. Başarı gelmezse mendil sallanır. Kaç kişinin bunu seslendirdiği önemli değildir. Bu Real Madrid'de de böyledir. Kimse bunu dillendirenlere bir avuç taraftar diye bakmasın. Şampiyonluk beklenen ve bunun sözünü veren başkandan başarı beklenir. Büyük kulüplerde başarı gelmezse ya başkan, ya antrenör, ya da takımın yıldız oyuncusu gider. Büyük kulüplerde antrenör değiştirmek doğaldır. Başarı getirmeyen başkanın da görevini bırakması doğaldır. Bırakmazsa istifaya zorlanır. Süleyman Seba gibi bir dev geldi. 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' denildi. Süren, en başarılı başkandı, kimse 'Yeniden başkan olsun' demedi.''
     Ali Şen, geçmişte takımı şampiyon yapan Brezilyalı teknik adam Perreira'nın neden gönderildiği sorusunu ise ''Perreira başarılıydı. Yakın dostumdur. Dün akşam da başkana tavsiye ettim, Aragones gitsin, Perreira gelsin diye. Perreira'nın ayrılma nedeni eşinin göğüs kanseri olmasıdır. İnşallah tekrar gelecek. Bütün mesele güven ilişkisine bağlı'' diye yanıtladı.
     Ali Şen, öğrencilerden birinin, mayıs ayındaki kongrede ağırlık koymasını istemesi üzerine ''Bizim kulüpte olanlar Galatasaray veya Beşiktaş'ta olanlardan farklı değil. Bir başkan kendi taraftarlarıyla zıtlaşma hakkına sahip değil. Başkan da, taraftar da, antrenör de hata yapabilir. Birbirlerine karşı sabırlı davranmaları gerekir. Bu olmazsa kavga öfkeye, öfke de kaosa götürür. Bu hafta çok rahat bir şekilde stada gidin. Perşembe günü bu konuyu başkanımla konuşacağım'' diye konuştu.
     Şen, ''Taraftar her kulübün velinimetidir. Başkanın veya yöneticilerin her grupla, gazeteci, taraftar ve diğer gruplarla ilişkisi iyi değilse onun yöneticiliği iyi değil demektir. Başkanlığa aday olduklarında basınla yakın olanlar başkan olduktan sonra basından kaçıyorlar'' dedi.
     Başkan adaylarının başkanlığa rant ve ün için aday olduklarını söylediklerini dile getiren Ali Şen, ''Bu doğru değildir. Büyük kulüp başkanlığı fedakarlık ister. Allah onlara sabır versin. Tüm taraftarların yönetime ve başkana saygılı olması gerekir. Sıkıntıya ve gürültüye kimse talip olmak istemez. Yöneticilerin ayrıca bilgili, kültürlü ve zeki olması gerekir'' diye görüşlerini aktardı.
     Ali Şen, üstün performans sergileyen Sivasspor'u da elde ettiği başarılardan dolayı kutladı.

Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,861 µs