En Sıcak Konular

TÜRK: ''TUĞLUK'UN DÜŞÜNCELERİ SİYASAL ANLAYIŞIMIZ''

10 Şubat 2009 15:31 tsi
TÜRK: ''TUĞLUK'UN DÜŞÜNCELERİ SİYASAL ANLAYIŞIMIZ'' DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'a 18 ay hapis cezası verilmesini eleştirerek, ''Tuğluk'un savunduğu düşünceler, her birimizin siyasal anlayışı ve yaklaşımıdır'' dedi.

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'a 18 ay hapis cezası verilmesini eleştirerek, ''Tuğluk'un savunduğu düşünceler, her birimizin siyasal anlayışı ve yaklaşımıdır'' dedi.
     Türk, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetlerin seçimlerin güvenlik içerisinde ve demokratik koşullarda geçmesini sağlama görevi bulunduğunu belirterek, bu çerçevede geçen hafta Diyarbakır'da, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığında toplantı yapıldığını söyledi.
     Seçim güvenliği ve adayların rahat bir ortamda seçim çalışmalarını yürütebilmeleri için bazı kararların alındığını kaydeden Türk, ilçe ve belde adaylarını tanıtım toplantılarından sonra 28'i kadın olmak üzere 32 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 3'ünün tutuklandığını belirterek, Bakan Atalay'ın yaptığı toplantıda alınan kararların, sadece AK Parti'li adaylara yönelik olduğunu ileri sürdü.
     Türk, şunları söyledi:
     ''Biz DTP olarak, her koşulda barışçıl ve demokratik bir yarışın koşulları için mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP eliyle ve jandarma-polis işbirliği içerisinde halkımıza ve adaylarımıza yönelik baskılara karşı demokratik tepkimizin çok net ve kararlı olacağının bilinmesinde yarar görüyoruz.
     Seçim güvenliği sadece DTP açısından değil, tüm partiler açısından hayati önemdedir. Bu koşulların gerçekleşmesi için bütün partilerin ve elbette ki güvenlik güçlerinin azami çabası gereklidir. Eğer bir parti buna dikkat edecek ama diğer partiler bunu ihlal edecekse kaygımız odur ki hiç kimse açısından güvenlikli bir seçim atmosferi kalmayacaktır.''
     Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yapılan ev aramalarında gaz bombası kullanıldığını ve yaşlı bir kişinin kolunun dipçik darbeleriyle kırıldığını iddia eden Türk, ''Bütün bunlar Gazze'de yaşansaydı tepkiniz ne olurdu acaba? Meydanlarda ve forumlarda kabadayı edasıyla bağırıp çağırırdınız muhakkak ki. Ama kendi ülkenizde benzer olaylar yaşandığında sessiz kalıyorsanız, İsrailli yöneticilerden pek bir farkınızın kalmadığını bilmeniz gerekir'' diye konuştu.
     Çukurca'daki olayla Ergenekonu ilişkilendiren Türk, ''Gerçek Ergenekonun Kürt coğrafyasında iş başında olduğunun kanıtıdır Çukurca olayları. Ergenekon, halen daha devlete hakimdir. Çukurca olayı, Ergenekonun halen faaliyette olduğunu ortaya koymaktadır'' dedi.
     DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'a 18 ay hapis cezası verilmesine değinen Türk, şunları kaydetti:
     ''Bir milletvekilinin kendi siyasi anlayışı çerçevesinde yaptığı konuşmanın mahkemeler tarafından cezalandırılması, hukuk devletlerinde yeri olmayan bir uygulamadır. Düşüncelerinden dolayı bir milletvekilinin bile cezalandırıldığı bir toplumda artık düşünce özgürlüğünden söz edilemez.
     Sayın Aysel Tuğluk'a verilen ceza, tümüyle siyasi içeriklidir. Değerli milletvekili arkadaşımızın savunduğu düşünceler her birimizin siyasal anlayışı ve yaklaşımıdır. Sayın Tuğluk'a verilen cezanın, siyasi alt yapısını oluşturan anlayış, bizzat Başbakan tarafından DTP'ye yönelik başlatılan linç kampanyasıdır. Ancak, şunun da bilinmesi gerekir ki özgürlükler için bedel ödenmesi gerekiyorsa ben ve arkadaşlarım bu bedeli seve seve ödemekten bir an bile geri durmayacağız.''

Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,009 µs