En Sıcak Konular

SARVAN: GEREKSİZ KARTLARIN ÇIKTIĞINI GÖRMEKTEYİZ

10 Şubat 2009 13:55 tsi
SARVAN: GEREKSİZ KARTLARIN ÇIKTIĞINI GÖRMEKTEYİZ Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, ligin mevcut hakemlerle tamamlanacağını, kulüplerin açıklamalarının bazen aşırıya gittiğini, MHK üyelerinin sağduyulu insanlar olduğunu ifade etti.

İZMİR - Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, ligin mevcut hakemlerle tamamlanacağını, kulüplerin açıklamalarının bazen aşırıya gittiğini, MHK üyelerinin sağduyulu insanlar olduğunu ifade etti.
     Sarvan, İzmir Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, devre arasındaki hakem seminerinden sonra gerektiği zaman idari ve teknik konularda basın toplantısı yapma kararı aldıklarını hatırlattı.
     Toplantıyı bu karar doğrultusunda düzenlediğini belirten Sarvan, Antalya'daki hakem seminerinde en önemli sorunun, kart sayısının fazlalığı olduğunu dile getirdiklerini ve hakemlere kart sayısını kişiliklerini ön plana çıkartarak azaltmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.
     Sarvan, ikinci yarıda oynanan karşılaşmalarda bu başarıyı sağlayamadıklarını belirterek, ''Gereksiz kartların çıktığını görmekteyiz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Geçen hafta 8 hakem arkadaşımızla görüştük, önümüzdeki hafta da bu konu üzerine toplantılar yapacağız'' diye konuştu.
     Kart isteyen oyuncuya kart gösterilmesi konusunda sezon başında UEFA'nın kriterlerine göre bir karar aldıklarını hatırlatan Sarvan, ''Bu karar yurt dışında uygulanmıyorsa bu onların sorunu. Biz geri adım atmak durumunda değiliz. Uygulamamız devam edecek. Bu harekete kart gösterilmesine rağmen, oyuncular hala kart görmeye devam ediyor. Bu enteresan. Buna oyuncuların dikkat etmesi gerekiyor''dedi.
     Galatasaraylı Lincoln'ün, Kayserispor maçında ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kaldığı pozisyonu değerlendiren Sarvan, FIFA oyun kurallarının iki bölümden oluştuğunu, bunun ilk 55 sayfasının oyun kurallarını anlattığını, daha sonraki bölümünün ise ''oyun kurallarının yorumlanması ve rehber'' başlığı taşıdığını anlattı.
     Sarvan, ikinci bölümün, oyun alanında sık rastlanan konulara hakem standardı getirilmesi için oluşturulduğunu, bu kitabın ikinci bölümünde 122. sayfada 2 madde halinde oyuncuların serbest vuruşların kullanımındaki mesafe durumunun ele alındığını kaydetti.
     Sarvan, sezon başından beri amatör maçlar dahil olmak üzere, kendilerine maçta kural hatası olduğu için tekrar talebi geldiğini, bunlardan bir kısmının tekrar oynandığını söyledi.
     Avrupa'daki liglerden bir kaç kural hatası örneği veren Sarvan, maçta kural hatasının olması için hakemin kuralları çok açık ihlal etmesi gerektiğini söyledi.
     Sarvan, en son verdikleri kararın gerekçesini kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatarak, ''Oyun alanının dışında olursa, görüş hatası oluyorsa, dışarıdaki olayı içeride algılamıştır. Bir maçta kural hatası olduğuna Federasyon karar veriyor. MHK sadece görüş belirtiyor. Maçın tekrarına federasyon karar veriyor'' diye konuştu.
     Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, maç izlerken, yanlış bir sarı kart çıktıktan sonra, aynı oyuncu ikinci karttan atılabilir diye rahatsız olduğunu belirtti.
     Profesyonel hakemlik uygulamasının İngiltere ve İtalya'da olduğunu, ancak o sistemin de bazı sıkıntıları bulunduğunu anlatan Sarvan, ''İmkanları hazırlayıp hakemlerin daha formda tutulmasını sağlamak istiyoruz. Bütün hakemlerin profesyonel olması mümkün değil. Şartları araştırıyoruz''diye konuştu.

Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,119 µs