En Sıcak Konular

PETROVİÇ: ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI FENERBAHÇE

10 Şubat 2009 12:00 tsi
PETROVİÇ: ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI FENERBAHÇE Dünyanın en iyi 15 teknik direktörü arasında gösterilen Sırp teknik direktör Ljupko Petroviç, Türkiye'de şampiyonluğun 5 takım arasında geçtiğini, ama şampiyonluğun en büyük adayının Fenerbahçe olduğunu söyledi.

ANTALYA - Dünyanın en iyi 15 teknik direktörü arasında gösterilen Sırp teknik direktör Ljupko Petroviç, Türkiye'de şampiyonluğun 5 takım arasında geçtiğini, ama şampiyonluğun en büyük adayının Fenerbahçe olduğunu söyledi.
     Sırbistan'ın Voyvodina takımının teknik direktörlüğünü yürüten Ljupko Petroviç, takımı ile Antalya'da kamp yapıyor. Kızılyıldız takımının teknik direktörü iken 1991 yılında bugünün Şampiyonlar Ligi olan Avrupa Kulüplerarası Şampiyonlar Kupasını kazanan Ljupko Petroviç, şimdiye kadar İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, Çin, Uruguay, Avusturya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) şampiyonluğa oynayan takımlar çalıştırdı.
     Ljupko Petroviç, Türk Ligi'ni çok iyi tanıdığını ve Türk maçlarını uydudan sürekli izlediğini belirtti. Türk liginin artık çok güçlü olduğunu ve Türkiye'de futbola çok büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Petroviç, bu yıl Sıvasspor'un lider oluşu, Trabzonspor'un eski günlerine dönmesi, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın güçlü kadrolar kurması nedeniyle çok zor bir lig yaşandığını söyledi.
     ''Türkiye'de şampiyonluk 5 takım arasında geçer'' diyen Petroviç, Sivasspor ve Trabzonspor'un tecrübe ve kalite açısından 3 büyük takımdan biraz eksikleri olduğunu bildirdi. Şampiyonluğun en büyük adayının, yıldızlar topluluğu Fenerbahçe olduğunu savunan Petroviç, ''Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı yüzde 53 ise diğer takımların şansı yüzde 47'dir. Şu anda Fenerbahçe'nin lider ile arasında puan farkı var, ama bu fark kapatılabilir. Fenerbahçe'de bunu başarabilecek çok kaliteli oyuncular var'' dedi.
     Son yıllarda Türk futboluna yapılan büyük yatırımlar nedeniyle Türk liginin çok büyük başarılar elde ettiğine işaret eden Petroviç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Geçmiş yılların büyük takımları; Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek, şimdi Türk ligi karşısında çok güçsüz kalıyor. Türk ligi çok güçlü, çok kaliteli oyuncular var. Ancak Türk Milli Takımının bulunduğu yerden çok daha iyi yerde olması gerekir. Türk Milli Takımında çok daha iyi bir kadro kurulabilir, ama bazı futbolcular geçmişteki başarılarına göre kadroya alınıyor. Milli takıma, hatırına oyuncular alınmakta. Herhalde bunu birileri istiyor. Çok daha başarılı gençler varken eski oyunculara yer veriliyor. Türkiye'de görüştüğüm bazı hocalarda benimle aynı fikirde.''

Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,380 µs