En Sıcak Konular

GALATASARAY'DA YÖNETİME KULÜP İÇİNDEN TEPKİ

10 Şubat 2009 10:32 tsi
GALATASARAY'DA YÖNETİME KULÜP İÇİNDEN TEPKİ Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun önceki gün hakem Selçuk Dereli, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na yönelik resmi sitedeki açıklamalarına kulüp içinden tepki geldi.

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun önceki gün hakem Selçuk Dereli, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'na yönelik resmi sitedeki açıklamalarına kulüp içinden tepki geldi.
     Galatasaray Kulübü'nün etkili kongre üyelerinden Hayrettin Kozak, şampiyonluk ihtimalinin güçlü olduğu bir dönemde kulüp yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamayı okuyunca şaşırdığını belirterek, ''Galatasaraylı olalı, hiç böyle kapsamlı, böylesine ağır bir açıklama okumamıştım. Özellikle final bölümündeki 'Galatasaray sahipsiz değildir, Galatasaray Türkiye'dir' sözünden de hiçbir şey anlamadım'' dedi.
     Galatasaraylıların ve Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi'nin böyle iddialı bir ifade yetkisini kendisinde görmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kozak, şunları söyledi:
     ''Bunun açıklaması zordur. Bu ne demektir? Böyle yapmakla tüm kulüpleri karşınıza alıyorsunuz. Hangi yetkiyle 'Galatasaray Türkiye'dir' deniyor. Türkiye, bütün kulüplerindir. Galatasaray sadece en yüksek seyirci potansiyeline sahip kulüptür ama bununla sınırlıdır. En yüksek taraftar sayısına sahip olması da bu yönetimin 'Galatasaray Türkiye'dir'' açıklamasını yapmasına yetmez.''
     Hayrettin Kozak, başkan Adnan Polat'ın bundan 1 ay önceki basın toplantısında neler söylediğinin herkesin hafızasında olduğunu belirterek, ''Kendisi federasyona ve hakemlere olan sınırsız güvenini dile getirmiştir. Bir ay içinde ne oldu ki bu güven sona erdi'' diye konuştu.
     ''Yani Galatasaray'ın son 3 maçında, takımın 3 ayrı kaptanı sırasıyla kırmızı kart gördü diye mi bu oldu'' diye soran Kozak, kulüpte önce futbol şubesinin tüm sorumlularının, idari ve teknik kadronun bu olayı ve kendilerini sorgulaması gerektiğini kaydetti.
     Hayrettin Kozak, şöyle devam etti:
     ''Galatasaray futbol takımının üzerinde durulması gereken öncelikli problemi, üst seviyedeki disiplinsizliktir. Bunun sebebiyet verdiği olumsuz sonuçları, sadece hakemlerin omuzlarına yıkmak haksızlıktır. Ben Galatasaray yöneticilerine, İngiliz ve Alman liginden birkaç maç seyretmelerini tavsiye ediyorum. Oradaki maçlarla bizimkileri karşılaştırsınlar, futbol disiplininin ne olduğunu gayet net biçimde göreceklerdir. Bu tür söylemler ve açıklamaların Galatasaray'a da Türk futboluna da hiçbir fayda getirmeyeceğine inanıyorum. Tam aksine, Galatasaray yönetiminin, Türk futboluna örnek teşkil edecek tavır ve tutumda olmasını ve bütün anlayışlara liderlik etmesini bekliyorum. Galatasaray'ımıza da yakışan budur. Aksi takdirde bu tavır zaten gergin olan tribünlere de çok olumsuz şekilde yansıyacaktır''
     Kozak, internet sitesinde yer alan açıklamaları başkan Adnan Polat'ın yazdığına veya yazdırdığına inanmadığını söyledi.

GS DİVAN KURULU TOPLANTISI YARIN YAPILACAK

     Galatasaray Kulübü Olağan Divan Kurulu Toplantısı, yarın yapılacak.
     Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantı, saat 13.30'da başlayacak. Toplantıda gündem maddeleri görüşülecek ve kulüp başkanı Adnan Polat, son beş aylık kulüp çalışmalarıyla ilgili (idari, mali, stat inşaatı, sportif, tüzük tadilatı vb. konularda) üyelere bilgi sunacak.
     Toplantıda ayrıca, kulüp divanı sekreter üyesi Çağatay Altınlı'nın istifası sebebiyle boşalan divan yönetim sekreter üyeliği için seçim yapılacak.



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,484 µs