En Sıcak Konular

İNGİLTERE, BANKACILIĞI SORGULUYOR

10 Şubat 2009 09:52 tsi
İNGİLTERE, BANKACILIĞI SORGULUYOR İngiltere'de iflas noktasına gelen iki bankanın görevinden ayrılan eski yöneticilerinin, Avam Kamarası'nın Hazine Komisyonu üyesi milletvekillerine, yaşanan finansal krizle ilgili bilgi vereceği bildirildi.

LONDRA - İngiltere'de iflas noktasına gelen iki bankanın görevinden ayrılan eski yöneticilerinin, Avam Kamarası'nın Hazine Komisyonu üyesi milletvekillerine, yaşanan finansal krizle ilgili bilgi vereceği bildirildi.
     Devletin bankalara yönelik kurtarma operasyonunun merkezinde bulunan iki kuruluş olan Royal Bank of Scotland ve HBOS'un eski yönecileri Sir Fred Goodwin ve Andy Hornby'nin de aralarında bulunduğu bankacıların, bankaları devletin kurtarma operasyonuna mahkum ederek batma noktasına getiren hatalar üzerinde sorulan soruları yanıtlamak durumunda kalacakları belirtiliyor.
     Özellikle Royal Bank of Scotland'ın yakın zamanda devletin 20 milyar sterlinlik kurtarma operasyonuyla ayakta tutulduktan sonra çalışanlarına 1 milyar sterlin tutarında temettü dağıtmaya kalkmasıyla yeniden gündeme gelen, bankalardaki bonus sisteminin de komisyonun bankacılara soracağı sorular arasında yer alacağı belirtiliyor.
     Komisyonun daha sonra da devletin yardımına ihtiyaç duymadan ayakta kalan bankaların yöneticilerini dinlemeye başlayacağı bildirildi.
     Bilindiği gibi devletin geçen sonbahar gerçekleştirdiği banka kurtarma operasyonu sonucunda Royal Bank of Scotland'ın yüzde 70'lik hissesi devletin eline geçmişti.
     Devletin banka kurtarma operasyonu sırasında kurtarılan bankaların yöneticilerinin bu yıl temettü alamayacağı hükmü de şart koşulmuştu. HBOS'un da yüzde 40 oranındaki hissesi devletin elinde bulunuyor.

Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs