En Sıcak Konular

27 KİŞİYLE İLGİLİ TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

10 Şubat 2009 00:23 tsi
27 KİŞİYLE İLGİLİ TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ Konya merkezli olarak geçen yıl 5 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, haklarında soruşturma açılan 27 kişiyle ilgili takipsizlik kararı verildiği bildirildi.

ADANA - Konya merkezli olarak geçen yıl 5 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, haklarında soruşturma açılan 27 kişiyle ilgili takipsizlik kararı verildiği bildirildi.
     Konya, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da 23 Temmuz'da gözaltına alınan ve 26 Temmuz tarihinde getirildikleri Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılan 27 kişi hakkında sürdürülen soruşturma sonuçlandı.
     Bir süre önce vefat eden İşçi Partisi üyesi Prof. Dr. Ahmet Uçkun Geray ve Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün de aralarında bulunduğu 27 kişiyle ilgili soruşturmanın ''Ergenekon'' soruşturmasıyla birleştirilip birleştirilmeyeceği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na soruldu.
     Gelen cevabi yazıda, adı geçen 27 kişinin ''Ergenekon soruşturması çerçevesindeki şüphelilerle bağlantılı olduklarına dair bir delil bulunmadığı''nın belirtilmesi üzerine, Adana Cumhuriyet Savcılığınca bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.
     Savcılığın, takipsizlik kararı gerekçelerinde, ''ele geçirilen tabanca ve mermilerin kişisel olduğu, bu miktarda silah ve merminin terör örgütünün varlığı için yeterli olmadığı, Milli Çözüm Dergisi'nin de 'Ergenekon' örgütünün meydana getirdiği basın kuruluşlarından biri olduğunun kabulünün mümkün olmadığı, şüphelilerin silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak suçundan takibatına gerek olmadığına'' hükmettiği bildirildi.
     Kararda, ayrıca, ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye ve silahlı isyana tahrik etmek'' suçunun işlenebilmesi için ''silahlı bir güce sahip olmaları veya silahlı bir gücün kontrol edilmesi gerektiğine'' dikkat çekilerek, ''şüphelilerde ele geçirilen silahlar itibarıyla bu güçte olduğunun kabulünün mümkün olmadığı, silahlı bir gücü de kontrol ettiğinden bahsedilemeyeceğinin'' vurgulandığı ifade edildi.

Bu haber 256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,973 µs