En Sıcak Konular

CHP'Lİ SOYSAL'DAN TOPBAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

9 Şubat 2009 15:25 tsi
CHP'Lİ SOYSAL'DAN TOPBAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı belediye çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

İSTANBUL - CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı belediye çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na partililer ve avukatlarıyla gelen Soysal, 2 ayrı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verdi.
     Soysal, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Güneydoğu Anadolu'da askerliğini yaptıktan sonra İstanbul'a gelerek evlenen Yusuf Şenol'un 3 aylık çocuğunu yetim bırakarak, bundan 8 ay önce kendini yakarak öldüğünü anlattı.
     ''Şenol'un kendini yakma nedeninin evinin üzerine usulsüz bir şekilde yarım kat çıkması ve Bayrampaşa Belediyesi ekiplerinin de bunu yıkma kararı alması olduğunu'' savunan Soysal, şöyle konuştu:
     ''Elbette bir usulsüzlük vardır ve belediyenin görevlerini yerine getirmesi gayet doğaldır. Buna itirazım yok. Ancak bu genç, kendisiyle ilgili bir zaman istedi. Dedi ki 'Ben burayı yıkacağım. Ne olur beni karımın ve çocuğumun yanında zor durumda bırakmayın.' Buna hoşgörüyle yaklaşılmadığı için kendisini yakmak zorunda kaldı. Yakarak ve yanarak öldü bu genç. Kadir Topbaş, kendi ailesine dönük, kendisine dönük bir ayrıcalığı yapabiliyor. Boğaziçi imar öngörünüm yasalarla belirtilmiş. Koruma altına alınan bir yerde oralardaki almış olduğu basit onarım ruhsatı, ki o ruhsatı da işe başladıktan bir ay sonra alıyorlar. Aldıkları ruhsat sadece yağlı boya ve badana gibi işleri yapılması için... Ama görüldüğü gibi orada büyüme vardır. Orada koruma yasasını ihlal vardır. Orada ailenin, yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendi ailesine dönük bir ayrıcalığı vardı. Kendi ailesine reva gördüğünü Bayrampaşalı Yusuf'a reva görmeyeceksin, yanarak ölümüne göz yumacaksın. Onun vekili olarak buradayız.''
     İkinci suç duyurularının da ''kamu iş denetim yasası hakkında olduğunu, buna göre kamu çalışanlarının başka bir işte çalıştırılamayacağının yasalarda net olarak belirlendiğini'' kaydeden Soysal, ''belediyenin üst düzey yöneticisinin aynı zamanda iş denetçilik yaptığını'' iddia etti.
     Cumhuriyet Savcılığına verilen 2 ayrı suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Muavini Mehmet Kahveci ile İmar Müdürü Yakup Demirhan hakkında ''görevi kötüye kullanmak'', İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı belediye çalışanları hakkında da ''görevi kötüye kullanmak'', ''kamu görevini usulsüz olarak üstlenmek'', ''zimmet'' ve ''denetim görevini ihmal'' suçlarından yasal işlem yapılması isteniyor.

TOPBAŞ: YÜZÜMÜZÜ KIZARTACAK HİÇBİR ŞEY YAPMADIK

     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'da yüzümüzü kızartacak hiçbir şey yapmadık ve ailemiz yıllardan beri bu kentte hak etmediğini hiçbir zaman edinmedi. Bununla da gurur duyuyorum" dedi.
     Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Topbaş, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin bir soru üzerine, İstanbul'un, devlet niteliğinde bir şehir olduğunu ve 23 tane belediye şirketi bulunduğunu belirtti.
     Topbaş, şöyle devam etti:
     "Doğru bir şey yapıyorlar. Ellerinde bilgi ve belge olanlar mutlaka bunları yerlerine ulaştırmalıdır. İlgili makamlara vermeliler. Savcılar bunların gereğini yapar. Bu şirketler kendi kendilerini zaten denetliyor. Burada bizim gizli kapaklı yaptığımız hiçbir şey yok. Hizmete yönelik çalışmalarımız var. Zaten şunu da biliyoruz ki bir konu medyaya düştüğü zaman savcılık bunu ihbar kabul ediyor. Ancak Sayın Soysal şov yapmayı seviyor, böyle bir şey de gerçekleştirebilir. Çünkü onun daha önceki şovunu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin kapısındaki şovunu gördük. Bu Ekim sonu yapacağımız açılışta da bu şovlarını oradaki ekranlara taşıyacağız. Bizden sonra gelip özür dileyecektir. Özür diler veya dilemez."
     Suç duyurusunda, Sarıyer'de genişletildiği öne sürülen bina ve belediye şirketlerinde görev yapan kişilerin aynı zamanda belediyede iç denetçi olduğu iddiasının da bulunduğunun anımsatılması üzerine Topbaş, şunları kaydetti:
     "Eğer burada bir problem varsa yargı süreci başlar ve gereken yapılır. Sarıyer'deki mülkiyeti ailemize ait olan ve 3'te 2 hissedarı bulunduğumuz yerle ilgili maalesef yanlış fotoğraflar ki orada yıllardan beri yaşayan insanlar, oraya gelip gidenler çok iyi bilirler. Maalesef fotoğraf hilesiyle ve kendilerinin de bunu bizi karalamak adına gündeme getirdiklerini görüyoruz. Kaldı ki İstanbul Belediye Başkanı bu kadar titiz davrandığı, 13 bin civarında yıkım yaptığı, hiç müsamaha etmediği bir tarzı var. Yok 45 metre kare 150 metre kare oldu gibi yanıltıcı, kamuoyunu aldatıcı, bizi adeta halkın gözünden düşürmek adına adımlar atıldığını görmekteyiz. Bunlar üzücü şeyler, güzel şeyler değil. İşin doğrusu neyse insana düşen odur. Onu göstermesi, onu söylemesi gerekir. Ruhsatı gösterilmiş, hiçbir kat ilavesi olmayan ve bizim orada ortağımızın oğlu tarafından başlatılan bir çalışma ve yasal, hiçbir problem olmayacak. Kaldı ki böyle bir problem olacak bir konu olsaydı, biz zaten buna müsaade etmezdik. Ne yakınımız olsun, ne oğlum olsun. Bugüne kadar da hamd olsun İstanbul'da yüzümüzü kızartacak hiçbir şey yapmadık ve ailemiz yıllardan beri bu kentte hak etmediğini hiçbir zaman edinmedi. Bununla da gurur duyuyorum."
     Çetin Soysal'ın "kendilerini gündemde tutmak için bu yollara başvurduğunu" iddia eden Topbaş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5 yıl içinde İstanbul'a neler kattı, hangi noktadan aldı nerelere getirdi, ne kadar mesafeler kazandırdı, bunu halkımız biliyor" dedi.

 



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,282 µs