En Sıcak Konular

''BUNDAN SONRA ÇÖZÜME ULAŞMAK HAYAL OLMASA BİLE ZOR''

5 Şubat 2009 19:36 tsi
''BUNDAN SONRA ÇÖZÜME ULAŞMAK HAYAL OLMASA BİLE ZOR'' KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ''bugünkü olumlu koşullar altında'' Kıbrıs sorununun çözümlenememesi halinde, ''bundan sonra çözüme ulaşmanın hayal olmasa bile çok zor olacağını'' söyledi.

GİRNE - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ''bugünkü olumlu koşullar altında'' Kıbrıs sorununun çözümlenememesi halinde, ''bundan sonra çözüme ulaşmanın hayal olmasa bile çok zor olacağını'' söyledi.
     Talat, ''Bugün Türkiye'nin Kıbrıs sorununun çözümü için net tavır sergilemesinin yanında, Kuzey ve Güney Kıbrıs'ta çözüm isteyen lider ve yönetimler bulunmasının büyük bir avantaj olduğunu'' ifade ederek, ''bu şartlar altında çözüm gerçekleşmezse bundan sonra çözüme ulaşmanın hayal olmasa bile çok zorlaşacağını'' ifade etti.
     Kıbrıs Türkü'nün, Türkiye'nin desteğiyle atmakta olduğu adımların, Kıbrıs konusunda dünyanın ezberini bozduğunu ifade eden Talat, ''Her yönüyle konuşulmuş, hakkında çok şeyler yazılmış olan Kıbrıs sorununda tarafları birbirleriyle yakınlaşmaya yöneltecek yeni politikalar geliştirmenin her geçen gün zorlaştığını'' kaydetti.
     Sorunun çözümünün, Kıbrıs Türk ve Rum halklarına, Türkiye'ye, Yunanistan'a ve bölgeye büyük katkı yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Talat, çözümün Türkiye'nin AB üyelik süreci ile Türk Yunan ilişkilerine rahatlama getireceğini ifade etti.
     Talat, izolasyon altındaki KKTC'de gerçekleştirilen uluslararası sempozyumların ülkenin bilimsel ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağladığını belirtti.

"TÜRKİYE, ÇABALARI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEK"

     KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin, Kıbrıs müzakere sürecine tam destek verdiğini ve bu desteğin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs sorununun çözümü konusunda kararlılıkla ortaya koyduğu politikanın desteklendiğini görmek, bizleri bir kere daha mutlu etmiştir'' dedi.
     Dışişleri Bakanı Ali Babacan da Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında Türkiye ile KKTC arasında tam bir görüş birliği olduğunu ifade ederek, ''Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KKTC'nin adil ve kalıcı bir çözüm sağlanmasına yönelik içten ve yapıcı çabalarını desteklemeyi sürdürecektir'' diye konuştu.
     Talat, ''Buna gerçekten ihtiyacımız var. Çünkü herkesin bildiği gibi Kıbrıslı Türkler dünyada sadece Türkiye tarafından koşulsuz olarak destekleniyor. O bakımdan bu destek bizim için son derece değerlidir. Biz dünyada çözüm isteyen, barış isteyen, Kıbrıs sorununu bir an önce bitirmek isteyen taraf olarak ne yazık ki hala daha haksız izolasyonlar altındayız. Haksız izolasyonlar bizi dünyadan tecrit ederken, hatta zaman zaman o kadar sıkboğaz etmektedir ki dünyayla en hayati bağlarımızı bile kesme noktasına kadar ilerleyebilmektedir'' diye konuştu.
     Babacan,''Şunu memnuniyetle ifade edebilirim ki, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında bu konuda tam bir görüş birliği mevcut. Türkiye, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra KKTC'nin adil ve kalıcı bir çözüm sağlanmasına yönelik içten ve yapıcı çabalarını desteklemeyi sürdürecektir'' dedi.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,612 µs