En Sıcak Konular

ALİAĞA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE PATLAMA

5 Şubat 2009 19:00 tsi
ALİAĞA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE PATLAMA Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının önünde patlama meydana geldiği bildirildi.

İZMİR - Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının önünde patlama meydana geldiği bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğü önünde bir polisin elinde bulunduğu belirtilen patlayıcı madde infilak etti. Polis ağır şekilde yaralandı.

BELEDİYE BAŞKANI KAYA: ''BOMBA İMHA UZMANI OLAN POLİS AĞIR YARALI''

     Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamayla ilgili olarak, ''Polis memurumuz, daha önceden ele geçirilen ve imha edilecek olan bombaları yere koyuyor ve patlama gerçekleşiyor'' dedi.
     Kaya, olay yerinde inceleme yaptıklarını ve güvenlik kameralarından olayı izlediklerini belirterek, ''Bomba imha uzmanı olan polis memurumuz şu anda ağır yaralı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceledik. Polis memurumuz elinde bir poşetle dışarı çıkıyor, yere koyuyor ve patlama oluyor. Gördüğümüz bu. Daha önceden biri balıkçılardan diğeri de intihar eden bir kişiden ele geçen bomba bunlar. Daha önceden imha kararları çıkmıştı. Bunlardan biri patlamış olabilir diye düşünüyoruz''diye konuştu.

POLİS HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATMADI

     Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor, Aliağa Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada yaralanan polis memuru Bilal Konakçı'nın durumunun ağır olduğunu belirterek, ''Bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı tutuluyor'' dedi.
     Prof. Dr. Bor, patlamada yaralanan Konakçı'nın EÜ Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisinin sürdüğünü bildirdi.
     Konakçı'nın, patlayıcı maddeyi taşıdığı sırada meydana gelen patlama nedeniyle yüzünde ve ellerinden yaralandığını ifade eden Prof. Dr. Bor, ''Hastanın durumu çok ağır. Bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı tutuluyor. Hayati tehlikeyi atlatmış değil'' dedi.
     Konakçı'nın yüzünün parçalandığını belirten Prof. Dr. Bor, şu bilgileri verdi:
     ''Patlama nedeniyle sağ kolu dirsek altından kopmuş. Sol elinde de kopan parmaklar var. Akciğerinde de problem var. Hastanın tomografisi çekiliyor. Gerekli tetkiklerin tamamlanmasının ardından, Plastik Cerrahi uzmanlarınca, ameliyat edilip edilemeyeceğine karar verilecek.''
     Bu arada, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın, Konakçı'nın sağlık durumuna ilişkin bilgi almak üzere EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gittiği öğrenildi.

İZMİR VALİSİ: PATLAMAYLA İLGİLİ İNCELEMELER SÜRÜYOR

     İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aliağa Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamanın nasıl meydana geldiği konusunda uzman ekibin incelemeyi sürdürdüğünü söyledi.
     Vali Kıraç, evli ve bir çocuk babası olan Konakçı'nın 6 yıllık polis memuru olduğunu, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bomba imha uzmanı olarak görev yaptığını belirtti.
     Vali Kıraç, şöyle konuştu:
     ''Saat 15.45'de emniyet müdürlüğünün deposunda imha komisyonu tarafından imha kararı verilen 500 gram potasyum kloratı emniyet müdürlüğü binasından çıkarırken patlama meydana geldi. Polis memurumuzun kolları ve yüzünde yara var. Çekilen tomografide beyinde herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi. Cerrahi müdahale devam ediyor. Hayati tehlikesi var. Ancak, sağlık durumu iyiye gidiyor. Patlamanın nasıl meydana geldiği konusunda uzman ekip incelemeyi sürdürüyor.''
     Patlayıcının daha çok balıkçıların kullandığı bir malzeme olduğunu ve patlayıcının imhaya götürüldüğü sırada patlamanın meydana geldiğini ifade eden Vali Kıraç, patlamanın tamamen görev sırasında meydana geldiğini kaydetti.
     Vali Kıraç, patlayıcının imhaya götürülürken özel bir kıyafetin giyilip giyilmeyeceğini araştırdıklarını sözlerine ekledi.
     Bu arada, polis memurunun kopan uzuvları polis eskortu eşliğinde hastaneye getirildi.

 


 

 



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,280 µs