En Sıcak Konular

EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY TOPLANTISI YAPILDI

5 Şubat 2009 22:15 tsi
EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY TOPLANTISI YAPILDI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısı yapıldı.Toplantıda, İstihdamın Arttırılması Daimi Özel İhtisas Komisyonu (DÖİK) kurulması kararlaştırıldı.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında  Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısı yapıldı.

İSTİHDAMIN ARTIRILMASI İÇİN KOMİSYON KURULACAK

     Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısında, İstihdamın Arttırılması Daimi Özel İhtisas Komisyonu (DÖİK) kurulması kararlaştırıldı.
     Toplantının ardından Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı'ndan yapılan açıklamada, küresel ekonomik krizin başta işsizlik olmak üzere her alanda önemli etkiler yarattığı belirtilerek, işsizliğin toplumsal ve bireysel yaşam kalitesini etkilediği ve bu açıdan istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının hayati önem arzettiği belirtildi.
     Açıklamada, kısa çalışma ödeneği miktarının yüzde 50 artırılmasına, ödeneğin süresinin 3 aydan 6 aya çıkarılmasına, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik sağlanan teşviğe başvuru süresinin ve 49 ile yönelik yatırım teşviklerinin süresinin 1 yıl uzatılmasına, stopaj ve primde tek bildirge sistemine geçilmesine ve kimi işlemlerde vergi ve harçların düşürülmesine yönelik hazırlanan yasa tasarısının TBMM'ye sevkedildiği kaydedildi.
     İstihdamla ilgili yapılması gereken çok boyutlu çalışmalara da yer verildiği belirtilen açıklamada, DÖİK'in kurulmasının kararlaştırıldığı kaydedilerek, şöyle denildi:
     ''İşgücüne katılım oranları, işgücü talebi, istihdam yaratma kapasitesi anlamında KOBİ'ler istihdam ve işsizliği etkileyen iç ve dış talepdeki değişimler, meslek edindirmeye odaklanılması, yapısal sorunlar için farklı yaklaşımlar benimsenmesi ve alınan tedbirlerin izleme ve değerlendirmesinin DÖİK tarafından yapılabilmesi konuları üzerinde duruldu.
     Toplumda alınması gereken tedbirlerin bir an önce uygulamaya getirilmesi, işçi-işveren ve hükümet arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi vurgulandı. Konseyin daha sık aralıklarla periyodik olarak toplanması ve yapısının güçlendirilmesi kararlaştırıldı.''

ERDOĞAN: ''FATURAYI ÇALIŞANIN ÖDEMEMESİ İÇİN TEDBİRLİYİZ''

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, finansal krizin faturasını çalışanların ödememesi için tedbirleri kararlılıkla aldıklarını belirterek, şu ana kadar Türkiye'nin, bu noktada son derece başarılı bir performans izlediğini kaydetti.
     Başbakan Erdoğan, ''Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle krizi, Türkiye'nin mümkün olduğunca uzağında tutmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi bu güce, bu dirence sahiptir'' dedi.
     Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK) toplantısı öncesinde konuşan Başbakan Erdoğan, dünyada ekonomik finansal krizin yaşandığını anımsatarak, ESK temsilcileri ile mevcut durumu ele alarak, tedbirleri gözden geçirip eğer varsa alınması gereken tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.
     Krizin, başta çalışanlar olmak üzere, dar gelirli ve yoksul kesim üzerinde etkilerini en aza indirme noktasında samimi bir gayret içinde olduklarını belirten Erdoğan,''Bu krizin faturasını çalışanların ödememesi için tedbirlerimizi kararlılıkla alıyoruz. Şu ana kadar Türkiye, bu noktada son derece başarılı bir performans izlemiştir. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle krizi, Türkiye'nin mümkün olduğunca uzağında tutmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisi bu güce, bu dirence sahiptir. Hiç kuşkusuz, sosyal diyalog en önemli araçtır. Sosyal diyalog mekanizmasını her anlamda işletmeye de devam edeceğiz''diye konuştu.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,971 µs