En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: KUR'AN KURSLARI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI

5 Şubat 2009 13:35 tsi
YAZICIOĞLU: KUR'AN KURSLARI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, "Kur'an kurslarının hepsinin tarikatların elinde olduğu ve Cumhuriyet karşıtı eğitim yapıldığı" iddiasının gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirttti.

ANKARA - Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, "Kur'an kurslarının hepsinin tarikatların elinde olduğu ve Cumhuriyet karşıtı eğitim yapıldığı" iddiasının gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Kur'an kurslarının hepsi Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı, Başkanlığın denetiminde ve gözetiminde" dedi.
Yazıcıoğlu, Kur'an kurslarının ihtiyaçtan kaynaklanan bir uygulama olduğunu belirterek, Kur'an kurslarının hepsinin Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olduğunu, Başkanlığın denetiminde ve gözetiminde bulunduğunu vurguladı.
Yoğun katılımın olduğu yaz kurslarının da başkanlıkça düzenlendiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün bunlar bir düzen ve tertip içinde yapılırken 'Kur'an kurslarında tarikatlar cirit atıyor, onların elinde ve sağlıksız, Cumhuriyet karşıtı din eğitimi yapılıyor' şeklindeki bir beyanın doğruluk derecesini sorgulamak lazım. Gerçekle ilgisi olmayan bir beyan. Önemli olan Kur'an'ın ve diğer temel dini bilgilerin sağlıklı bir şekilde öğretilmesidir.
Kur'an kursları yasalara uygun, Cumhuriyetin temel nitelikleriyle kesinlikle zıtlaşmayacak üslup içinde Diyanetin yürüttüğü, her yaştan insanın yararlandığı, geniş kitlelere verilen bir hizmet."
-"Anlık siyasi açılımlar"
CHP'nin çarşaf açılımını da "bunlar ciddi, hassas konular, duyarlı, gerçekçi olmak lazım" diye değerlendiren Bakan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
"Kılık kıyafet değil, insanların kafasının içidir önemli olan. Ama aynı CHP, genç kızlarımızın üniversitede okuyabilmelerine imkan sağlayabilecek bir düzenlemeyle ilgili Anayasa Mahkemesine iptal davası açtı ve o sorun hala devam ediyor. Yapay bir kısım anlık siyasi açılımlarla bu iş çözülmez. Anlık siyasi açılımlar, bir an gelir kapanır."
CHP'nin açılımlarını, "yıllardır sürdürülen bir politikanın aksi" olarak nitelendiren Yazıcıoğlu, "Türkiye'deki gerilimleri azaltacak, normalleştirecek bir politikaysa buna olumlu bakarız. Açılımların siyasi bir yanı yoksa Türkiye'deki bu gerilim ortamını rahatlatmaya yönelikse bu taban bulur. Ama değilse başka bir amaca yönelikse zaten bir süre sonra bugünlerde de görüldüğü gibi farklı bir mecraya da girebilir. Önemli olan hiçbir siyasi mülahaza gütmeden bu işe yaklaşmaktır."

 



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,881 µs