En Sıcak Konular

HAMAS:HÜKÜMET HAİNLERE MERHAMET GÖSTERMEYECEK

4 Şubat 2009 11:55 tsi
HAMAS:HÜKÜMET HAİNLERE MERHAMET GÖSTERMEYECEK Hamas hükümeti,başta El Fetihliler olmak üzere bazı Gazzelilere işkence ve yargısız infaz yapıldığı iddialarına, "hükümetin hainlere merhamet göstermeyeceğini" belirterek cevap verdi.

TEL AVİV/GAZZE - Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas hükümeti, özellikle İsrail'in bölgede sürdürdüğü 3 haftalık savaş dönemi sırasında Hamaslı militanlar ve güvenlik güçlerince, başta El Fetihliler olmak üzere bazı Gazzelilere işkence ve yargısız infaz yapıldığı iddialarına, "hükümetin hainlere merhamet göstermeyeceğini" belirterek yanıt verdi.
     Gazze'de yaygın olarak gündeme gelen iddialar, El Fetihli yöneticiler ve diğer partiler ile Gazze'deki insan hakları örgütlerinin suçlamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Hamas hükümeti sözcüsü Tahir En Nunu, "Biz ufak tefek yargı ihlalleriyle bazı direniş gruplarının savaşta yaptıkları arasındaki farkı herhalde biliriz. Hükümet, hainlere merhamet göstermeyecektir" dedi.
     En Nunu'nun, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İhab Hüseyin ve Gazze Emniyeti Sözcüsü İslam Şahvan'la birlikte düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklama, Hamas'ın savaş sırasında İsrail'le işbirliği yaptığı öne sürülen ve çoğunluğu El Fetihli olan kişileri hedef aldığının doğrulanması olarak değerlendiriliyor.
     Bununla birlikte Hamas hükümeti, olaylarla ilgili sorumluluk üstlenmekten dikkatle kaçındı. En Nunu, hükümetin ve ona bağlı istihbarat örgütlerinin, çeşitli medya kuruluşları ve insan hakları örgütleri tarafından sıralanan olaylara ve Gazzelilere yönelik saldırılara karıştığını yalanladı.
     Sözcü, hükümetin bazı münferit iddiaları da soruşturmakta olduğunu kaydetti.
     En Nunu, Hamas'ın yasaları çiğneyenlerin yargılanacağını, bu kişilerin hangi siyasi örgüte bağlı olduğuna bakılmaksızın peşinde olacaklarını da belirterek şöyle devam etti:
     "Hükümet, ister Hamas'a, ister El Fetih'e, ister İslami Cihad'a, isterse herhangi bir başka gruba bağlı, isterse de bağımsız olsun, kimsenin başkalarının malına ya da canına saldırıda bulunmasına izin vermeyecektir."
     İçişleri Bakanlığı sözcüsü İhab Hüseyin de militanların iç güvenlik örgütleriyle organik ilişkisi bulunmadığını vurguladı, "ancak (Hamaslı) direnişin, savaş sırasında kendilerini arkadan bıçaklayanları tasfiye ettiğini" doğruladı.
     Hüseyin, öldürülenlerin gerçekten hain olup olmadığının ortaya çıkması için soruşturma başlattıklarını da belirtti. İlk soruşturma sonuçlarının, sözü edilen vakalardan bazılarının militanlarla ilgisi olmadığını gösterdiğini söyleyen İhab Hüseyin, bu cinayetlerin bazılarının aşiretler arasındaki misillemelerden kaynaklandığını savundu.
     Hamas Emniyeti sözcüsü İslam Şahvan da "Sabra mahallesinde, savaş sırasında aşiret çatışmalarında bir çocuk öldü ve biz olayı soruşturuyoruz" dedi, ancak isim vermeyi reddetti.
     Gazze'de Atalla ailesi üyelerinden birinin polis güçleri tarafından öldürüldüğü yolundaki iddia üzerine de Hüseyin, yine soruşturmaların, (Hamaslı) militanların veya polislerin infazından çok, aşiretler arası çatışmaya ve misillemeye işaret ettiğini savundu. İhab Hüseyin, "Soruşturmalar sürüyor. Katiller, kim olursa olsun, adalet önüne getirilecektir" dedi.
     Usame Atalla (40) adlı öğretmenin birkaç gün önce evinden alındığı, önce öldüresiye dövüldüğü, sonra hastaneye kaldırıldığı ve burada öldürüldüğü bildirilmişti.

Bu haber 268 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,578 µs