En Sıcak Konular

YARBAY DÖNMEZ'E BİR TUTUKLAMA DA ''ERGENEKON''DAN

4 Şubat 2009 13:14 tsi
YARBAY DÖNMEZ'E BİR TUTUKLAMA DA ''ERGENEKON''DAN Genelkurmay Askeri Mahkemesince, Sapanca'daki evinde ele geçirilen silahlarla ilgili tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında da tutuklandı.

İSTANBUL - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Ankara'da tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez, önce Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
     Yarbay Mustafa Dönmez, 7 Ocak 2009 tarihinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili evlerinde yapılan adli aramalarda, silah ve mühimmat bulunması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 9 Ocak 2009 tarihinde hakkında, askeri yargı görev alanı kapsamında soruşturma emri verilmişti.
     Dönmez, 12 Ocak 2009 tarihinde Ankara Merkez Komutanlığına teslim olmuş, müteakiben askeri savcılıkça sevk edildiği Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 131. maddesine göre tutuklanmıştı.
     Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde, 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilmişti.

YARBAY DÖNMEZ DAHA SONRA MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

     Yarbay Mustafa Dönmez, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında da tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.
     Tutuklu bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi'nden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Dönmez'in, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılıkta ''susma hakkı''nı kullandığı öğrenildi.
     Dönmez, daha sonra ''örgüt üyesi olmak'' suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

YARBAY DÖNMEZ TUTUKLANDI

     Genelkurmay Askeri Mahkemesince, Sapanca'daki evinde ele geçirilen silahlarla ilgili tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında da tutuklandı.
     Hasdal Askeri Cezaevi'nden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılıkta ''susma hakkı''nı kullanan Dönmez, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.
     Nöbetçi mahkemeye çıkartılan Yarbay Mustafa Dönmez, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında da tutuklandı.

YARBAY MUSTAFA DÖNMEZ'İN TUTUKLANMA SEBEBİ

     Yarbay Mustafa Dönmez'in, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından tutuklandığı öğrenildi.
     ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Ercan Şafak'ın, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirmek'', ''sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması'' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderdiği Yarbay Mustafa Dönmez, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine çıkartıldı.
     Savcılıkta olduğu gibi mahkemede de ''susma hakkını'' kullandığı belirtilen Dönmez, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından tutuklandı.
     Dönmez, bu işlemin ardından Hasdal Askeri Cezaevi'ne ait ring aracıyla tekrar cezaevine götürüldü.

 



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,047 µs