En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''MİLLETİN KALBİNDEN GEÇENİ YANSITTIM''

3 Şubat 2009 15:43 tsi
ERDOĞAN: ''MİLLETİN KALBİNDEN GEÇENİ YANSITTIM'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Partisinin TBMM grup toplantısında,Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda yaşanan olayları değerlendirdi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Partisinin TBMM grup toplantısında,Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda yaşanan olayları değerlendirdi.  29 Ocak Perşembe gecesi Davos'ta arzu edilmeyen bir olayın meydana geldiğini söyledi.
    
     -TÜRKİYE SIRADAN BİR ÜLKE DEĞİL-
    
     Erdoğan ,Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda Gazze konulu toplantıda ortaya koyduğu tavırla ilgili şunları söyledi:
     "Gazze konulu oturum, yöneticinin eşitlik ve adalet ilkesinden uzak tutumu nedeniyle arzu etmediğimiz şekilde sonuçlandı. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na saygısızlık yapmasına fırsat vermeyiz, veremeyiz. Zira Türkiye, ülkelerden bir ülke, sıradan bir ülke değildir. Bunu herkesin iyi görmesi, iyi algılaması gerekir. Oturumda yöneticinin tavrına karşı gösterdiğimiz tepkiyi, diplomatik bulmayanlar oldu. Arkadaşlar, diplomasinin tarihinde buna benzer hadiselerin çok daha ileri gideni var. Biz bunu da biliriz. Ama hepsinden öte, burada söyleyeyim, ben bir diplomat değilim, ben bir siyasetçiyim. Ama eğer diplomatlar, bu anlayışla, gevşek, yumuşak, 'aman ha kırmayalım' mantığıyla ülkemin menfaatlerine halel getiriyorlarsa ben böyle bir diplomasiyi de kabul etmiyorum. Onu da söyleyeyim. Benim diplomatım, aslanın midesinden hakkını söküp alacaktır."
     Erdoğan, oturumda son derece diplomatik bir üslup kullandığına işaret ederek şöyle devam etti:
     "Başbakan, milletinin kalbinden ne geçiyorsa, onu orada, ortamın nezaketine uygun bir şekilde yansıtmıştır. Ama bir moderatör, uluslararası bir toplantıda, bir Başbakan'ın omuzuna elini atamaz. Bu, edepsizliktir. Eğer ben orada diplomatik davranmamış olsaydım, benim daha farklı bir şey yapmam gerekirdi. Yapmadım. Türkiye'nin itibarını, Türkiye'nin onurunu, Türkiye'nin haysiyetini savunmak, orada bana düşerdi ve ben onu yaptım.Kimsenin Türkiye'yi, Türk milletini küçük düşürmesine arkadaşlar göz yumamayız. Bizden kimse haksız eleştirilere, haksız yorumlara karşı yutkunmamızı, alttan almamızı, söylenenlere göz yummamızı beklememeli. Haddi zatında hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan veya devlet görevlisinden böyle bir tavır beklenmez ve beklenmemelidir'' diye konuştu.
     Olayın hemen ardından, "televizyon ekranlarında arzı endam edip, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın üslubunu eleştiren bazı kişilerin, siyaset yapma adına, siyasi tarafgirlik adına durumu farklı bir noktaya çekmeye çalıştıklarını" da belirten Erdoğan, "Diplomasideyken monşer gibi davranan bu kişiler, siyasette de monşer olarak davranmaya devam ediyorlar" dedi.
     Erdoğan, kimi medya kuruluşları, yazarlar ve siyasetçilerin, böyle bir sınavda bir kez daha milletin gerisinde kalmalarını millete havale ettiğini belirterek, ''Artık, belli çevreler ezberlerini bozmalı, kendisine, milletine ve ülkesine daha fazla güvenmelidir. Bugüne kadar Atatürk'ün ortaya koyduğu 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinin samimiyetle takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz'' dedi.

MUHALEFETE:3.5 YILDA KAÇTINIZ

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu taşımada yeni bir kültürün kendileriyle yaygınlaşacağını belirterek, muhalefete, "Sizler, bu ülkede iktidar oldunuz, 3,5 yıl dayanabildiniz 5 yıllık iktidara. 3,5 yılda hemen iktidarı bırakıp kaçtınız" diye seslendi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Türkiye İstatistik Kurumunun, cuma günü açıkladığı 2008 yılı dış ticaret istatistiklerine değinerek başlayan Erdoğan, 2008 yılı sonu itibariyle ihracatın, 2007'ye göre bütün olumsuzluklara rağmen yüzde 23,1 oranında artarak, 132 milyar dolara ulaştığını anlatan Erdoğan, aynı dönemde ithalattaki artışın da yüzde 18,7 oranında gerçekleştiğini bildirdi.
     Yıllık ithalatın da 202 milyar dolara çıktığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
     "Bu seviyeye, küresel finans krizine rağmen ulaştığımızı da tekrar hatırlatmak istiyorum. Ancak, 2002 sonu itibariyle 36 milyar dolar olan ihracatın yani her zaman söylediğimiz gibi -lütfen arkadaşlar hep bunu değerlendirelim- 79 senede 36 milyara dolara gelen bir ihracat var ama 6 yılda biz bunun üzerine ne ilave etmişiz diye baktığımızda, burası çok önemli, 96 milyar dolar ilave etmişiz. AK Parti iktidarına vurmak isteyenler sürekli olarak 'işte bak ne oldu? Geri gidiyoruz. Şu ne oldu, böyle oldu, bakın işte bu ay şöyle gidiyor...' Tamam da insaf et! Bak nereden nereye geldi bu ülke, Bunu gör. Bunlar sizin iktidarlarınızda olan şeyler değildi."
     Doğalgaz fiyatlarının indirilmesiyle ilgili İstanbul'da yaptığı açıklamayı da hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Doğalgaz fiyatlarında evlerde yüzde 17, sanayide yüzde 18 indirim yaptık. Şimdi görüyorum ki bazı siyasiler bizim bu indirimi beğenmemişler. Değerli arkadaşlar, biz milletimizi hiç bir zaman aldatmadık. Hiçbir zaman da aldatan ve aldanan olmayacağız.
     Bugün bir siyasi parti lideri diyor ki 'bunlar geçen yıl yüzde 80 zam yaptılar. Şimdi yüzde 17 indirmek suretiyle seçim yatırımı yapıyorlar...' Ayıptır. Gerçekçi olacağız. Bu noktada bazı rakamları açıklamaya başlarsam kaçacak delik ararsınız.
     Şuraya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum; BOTAŞ, 1997-2002 yılları arasında, doğalgazdan ortalama ne kadar kar ediyordu biliyor musunuz? Yüzde 28... Kim vardı iktidarda? MHP vardı, DSP vardı ANAP vardı.
     Geldik, bu oranları biz kademeli olarak indirdik. Bizim dönemimizde, 2007 sonuna kadar kar oranı yüzde 8 oldu. Yüzde 8'e kadar indirdik. 2008 sonrası ise kar oranı sadece yüzde 1,5 olarak gerçekleştirdik.
     Şartlar iyileşince de bunu aynı şekilde milletimize yansıtmaktan çekinmedik. Biz, şimdi seçime gidiyoruz diye indir yüzde 50... Yok böyle bir şey, biz bunu yapamayız. Bunun adı tamamıyla popülizm olur. Biz bugüne kadar yapmadık. Bundan sonra da yapmayız."

 



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,135 µs