En Sıcak Konular

LİPSKY: ANLAŞMA YÖNÜNDE UMUTLUYUZ

28 Ocak 2009 22:00 tsi
LİPSKY: ANLAŞMA YÖNÜNDE UMUTLUYUZ IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky, IMF ile Türkiye arasındaki görüşmelere ilişkin, ''Bir anlaşmayla sonuçlanacağı yönünde umudumuzu koruyoruz, umutluyuz'' dedi.

DAVOS - IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky, IMF ile Türkiye arasındaki görüşmelere ilişkin, ''Bir anlaşmayla sonuçlanacağı yönünde umudumuzu koruyoruz, umutluyuz'' dedi.
     Lipsky, Davos Dünya Ekonomik Forumu'nun Post Otel'deki açılış resepsiyonuna gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     John Lipsky, IMF ile Türkiye arasında imzalanması beklenen anlaşmaya ilişkin, ''Bildiğim kadarıyla arkadaşlarım görüşmelerini sürdürüyorlar, Türk makamlarıyla. Bir anlaşmayla sonuçlanacağı yönünde umudumuzu koruyoruz, umutluyuz'' dedi.
     ''Bu gece bir imza atılacak mı?'' sorusuna, Lipsky, ''Bunu Erdoğan'a (Başbakan Erdoğan) sormanız lazım'' karşılığını verdi.
     Lipsky, Türkiye'nin IMF'nin önemli bir üyesi olduğunu da belirterek, ''Çok iyi ilişkilerimiz var, bunu gelecekte de devam ettireceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

''LIPSKY İLE GÖRÜŞME BU AKŞAM GERÇEKLEŞECEK''

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile bu akşam görüşeceğini söyledi.
     Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu için geldiği Davos'ta Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende ile yaptığı görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Başbakan Erdoğan, IMF ile yürütülen görüşmelere ilişikin bir soru üzerine, ''Sorunsuz görüşme olmaz. Sorunla başlar, sorunsuz biter'' dedi.
    
     -"NABUCCO İLE İLGİLİ 2009 YILI İÇİNDE ADIM ATILABİLİR"-
    
     Erdoğan, Hollanda ve Polonya başbakanları ile ikili ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, ''Ağırlıklı olarak gerek AB süreci gerekse Nabucco Projesi'yle alakalı konuları ele aldık ve Türkiye olarak bu konuda yapabileceğimiz destekler neler olabilir diye kendileriyle paylaştık'' dedi.
     Nabucco Projesi ile ilgili olarak Erdoğan, ''2009 yılı içinde Nabucco ile ilgili zannediyorum önemli bir adım atılır. Şimdi Budapeşte toplantısı yapıldı. Toplantının neticelerini Sayın Bakanım henüz bana ulaştırmış değil. Neticeleri döndükten sonra bir araya gelerek değerlendireceğiz'' diye konuştu.



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,526 µs