En Sıcak Konular

APPIAH, FENERBAHÇE'YE TAZMİNAT ÖDEYECEK

28 Ocak 2009 23:12 tsi
APPIAH, FENERBAHÇE'YE TAZMİNAT ÖDEYECEK Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Ganalı futbolcu Stephen Appiah'ın, sarı-lacivertli kulübe 2.281.915 Avro tazminat ödeyeceği bildirildi.

İSTANBUL - Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Ganalı futbolcu Stephen Appiah'ın, sarı-lacivertli kulübe 2.281.915 Avro tazminat ödeyeceği bildirildi.
     Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, FIFA İhtilaf Çözüm Komitesi'nin, Stephen Appiah'a, Fenerbahçe Kulübü'ne 2.281.915 Avro haksız fesih tazminatı ödemesine karar verdiği belirtildi.
     Açıklamada, bugün tebliğ edilen karara karşı her iki tarafın CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) başvurma hakkı bulunduğu ifade edildi.

FIFA'NIN, APPIAH'LA İLGİLİ KARARI

     Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, FIFA'nın, Appiah ile ilgili lehlerine verdiği kararın ellerine akşam saatlerinde ulaştığını belirterek, ''Gerekçeli kararın tebliğini takiben, değerlendirmesi yapılacak ve kulübümüzün menfaati olduğunun tespiti halinde CAS'a müracaat edilecektir'' dedi.
     Kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan Mosturoğlu, Stephan Appiah kararı ile FIFA'nın, taleplerini kısmen kabul ederek, Fenerbahçe Kulübü lehine 2.281.090 Avro fesih tazminatına hükmettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     ''Kararın gerekçesi henüz kulübümüze tebliğ edilmediğinden, hukuki değerlendirmesini yapmak için erken, ancak şunu söyleyebilirim ki bu karar, Ortega kararından sonra kulübümüz lehine verilmiş ve hatırladığım kadarı ile bir Türk takımı hakkında ve takımın talebi doğrultusunda verilmiş ikinci yüksek meblağlı karar. Karar, Appiah'a karşı kulüp yükümlülüklerimizi eksiksiz olarak yerine getirmiş olmamız sebebi ile lehimize sonuçlandı. Sürecin her aşamasında iddiamız, kulübümüzün Appiah'a karşı yükümlülüklerini sözleşmeye uygun şekilde yerine getirdiği ve futbolcunun, sözleşmesel edimlerini yerine getirmeyerek sözleşmenin feshine sebebiyet verdiği yönündeydi.
     Gerekçeli kararın tebliğini takiben, kararın hukuki değerlendirmesi tarafımızdan yapılacak ve CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) yoluna gidip gitmeme hususu ayrıca değerlendirilecektir. CAS yoluna gitmekte kulübümüzün menfaati olduğunun tespiti halinde, kuşkusuz bu yola müracaat edilecektir.''



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,378 µs