En Sıcak Konular

ÖZBEK VE GÖKSEL'E TUTUKLAMA İSTEMİ

25 Ocak 2009 23:59 tsi
ÖZBEK VE GÖKSEL'E TUTUKLAMA İSTEMİ Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Araştırmacı Erhan Göksel tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' Soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgusu tamamlanan 7 kişiden 5'i serbest bırakılırken, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile Araştırmacı Erhan Göksel tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
     İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne getirilen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Sendikanın Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, sendikanın genel sekreteri Muharrem Aslıyüce, Süleyman Erdinç, araştırmacı Erhan Göksel ve gazeteci Ünal İnanç'ın savcılık sorguları tamamlandı.
     Savcılık, Mecit Hazır, Pevrul Kavlak, Muharrem Aslıyüce, Süleyman Erdinç ve Ünal İnanç'ı serbest bırakırken, Mustafa Özbek ve Erhan Göksel'i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

POLİS MEMURU MURAT ÇAVDAR TUTUKLANDI

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen polis memuru Murat Çavdar tutuklandı.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcı tarafından sorgulanan Çavdar, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
     Murat Çavdar, İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

İNANÇ: ''BİR TEK YILLARDIR KONUŞTUĞUM TOLON'DUR''

     ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılan gazeteci Ünal İnaç, gazetecilere, ''Tutuklananlar arasında bir tek yıllardır konuştuğum emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dur, başka da yoktur' dedi.
     İstanbul Adliyesi'nde çıkarken basın mensuplarına açıklama yapan İnanç, sorgusunda kendisine ''Niye sende bu belge, şu belge var''denildiğini, başka da söyleyecek bir şey olmadığını söyledi.
     Bir gazetecinin ''Kimlerle telefonla görüştüğünüz için sorgulandınız?'' sorusuna İnanç, ''Herkesle. Sayın Meclis Başkanıyla da konuştum, milletvekilleriyle de konuştum. Kiminle konuşacağım. Tutuklananlar arasında bir tek yıllardır konuştuğum kişi Hurşit Tolon'dur, başka da yoktur'' yanıtını verdi.
     İnanç, ''Sorgusunun kaç saat sürdüğüne'' ilişkin bir soruya da, ''Savcılıkta hiçbir şey değil. Emniyette 12 saat sürdü'' karşılığını verdi.
     Gözaltında tutulduğu Emniyet Müdürlüğü'ndeki durumuna ilişkin sorular üzerine de İnanç, Emniyetin tavrına çok şaşırdığını belirterek, ''Daha önce buradan çıkanlar amma korkmuş polisten. Ben bambaşka bir şey gördüm. Adamlara, 'sizden böyle bir şey beklemiyordum, şaşırdım. Özür dilerim' dedim'' diye konuştu.
     Sağlığının bozuk olduğu belirten İnanç, daha sonra Adliyeden ayrıldı.



Bu haber 362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,525 µs